Τα… απόνερα του “Ζορμπά”, δεν επέτρεψαν χθες στον υπεραθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο να ξεκινήσει το ταξίδι του κολυμπώντας από τη Ρόδο ασταμάτητα μέχρι το Καστελλόριζο, παρατείνοντας για μια εβδομάδα την εκκίνηση την οποία περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον υποστηρικτές του εντός και εκτός χώρας.
Παρ΄ότι όλα ήταν έτοιμα για το τεράστιο αυτό εγχείρημα που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκοσμίως, εντούτοις οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν και ως πιθανή ημερομηνία εκκίνησης της υπερπροσπάθειας, καθορίστηκε η 8η Οκτωβρίου.
Συναντήσαμε τον Σπύρο, στον Ν.Ο.Ρ (απ’ όπου και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η “δ”) όπου προπονείται καθημερινά μαζί με την ομάδα που τον στηρίζει και τον συνοδεύει, με επικεφαλής τον manager του, Πέτρο Παρθένη.
Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, κάνοντας ένα διάλειμμα από το απαιτητικό του πρόγραμμα, δήλωσε στην “δημοκρατική” πανέτοιμος και όπως τόνισε χαρακτηριστικά, έκανε υπομονή δύο χρόνια, δεν τον πειράζει να περιμένει μια ακόμα εβδομάδα: «Ο καιρός δεν μας έκανε το χατίρι, οπότε θα περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα. Πιθανή ημερομηνία εκκίνησης θα είναι η Δευτέρα 8 Οκτωβρίου. Είμαι πανέτοιμος, περίμενα δύο χρόνια γι’ αυτό το εκκίνημα οπότε μου είναι πολύ εύκολο να περιμένω άλλη μια εβδομάδα».
Ο Σπύρος μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, που εκτός απροόπτου, θα πέσει στο νερό μεταξύ 12:00 με 14:00, συνεχίζει εντατικά τις προπονήσεις του και το μυαλό του είναι προσηλωμένο στον στόχο του.

Το τηλέφωνό του manager του Πέτρου Παρθένη, δεν σταματά να χτυπά από το εξωτερικό καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το επίτευγμα του Σπύρου που με τον τρόπο αυτό, στρέφει τους προβολείς και στα Δωδεκάνησα, ιδιαιτέρως στη Ρόδο και στο Καστελλόριζο.
Η “δημοκρατική” στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του υπεραθλητή ο οποίος θα κολυμπήσει 140 χιλιόμετρα για 48 ολόκληρες ώρες, πέφτοντας από τη γλίστρα του ΝΟΡ μέχρι το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, και κατ’ επέκταση της Ευρώπης.
Στη Ρόδο βρίσκεται και η ταλαντούχα και γνωστή σε Ελλάδα και εξωτερικό σκηνοθέτιδα Δήμητρα Μπαμπαδήμα η οποία καταγράφει την προσπάθεια του Σπύρου. Όπως έχει γράψει η “δ”, η ταινία θα αποτελέσει μέρος μιας τριλογίας ταινιών, και θα κλείσει με ένα ακόμη μεγαλύτερο στόχο του Σπύρου το 2020.
Μάλιστα η ταινία H2o (2 parts heart, 1 part obsession) που γυρίστηκε με αφορμή την προετοιμασία του εγχειρήματος Ρόδος – Καστελλόριζο, (παραγωγή 24Media/Oneman) προβλήθηκε με επιτυχία στο Adventure film festival και εξιστορεί την προσπάθεια του Σπύρου να κολυμπήσει με επιτυχία 104 συνεχόμενα χιλιόμετρα.
Ο 27χρονος αθλητής, έχει ήδη γράψει ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, διανύοντας 104 χλμ. με 34 ώρες συνεχούς κολύμβησης στην τετραπλή διάσχιση του Τορωναίου Κόλπου, που όπως είχε δηλώσει στην “δ”, ήταν μέρος της προπόνησής του για την κατάκτηση του στόχου του, που δεν είναι άλλος από το να φτάσει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο ξεκινώντας από τη Ρόδο και διανύοντας συνολικά 140 χλμ., κάτι που θα τον φέρει στην κορυφή των παγκόσμιων επιδόσεων στην ανοιχτή θάλασσα.
Αυτή τη στιγμή ο Σπύρος Χρυσικόπουλος είναι ο μοναδικός εν ενεργεία Ελληνας αθλητής που ασχολείται με την κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων. Συνολικά στην Ελλάδα, είναι τρεις αθλητές που έχουν κολυμπήσει πάνω από 100 χλμ. Εκτός από τον Σπύρο, ο Στέφανος Μέλτσης, κολυμπούσε συνεχόμενα επί 38 ολόκληρες ώρες για να διανύσει τέσσερις φορές τα 25 χιλιόμετρα που χωρίζουν τα δύο “πόδια” της Χαλκιδικής και ο Γιώργος-Ιωάννης Τσιάνος που κολύμπησε από την Πελοπόννησο στην Κρήτη.
Ο Σπύρος δήλωσε στην “δ”, πως ανυπομονεί να πέσει στη θάλασσα και να ξεκινήσει το κολύμπι μέχρι το Καστελλόριζο. Πρόκειται για εγχείρημα-πρόκληση σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και δεν αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ ωστόσο είναι πολύ κοντά σε αυτό.
Από την στιγμή που θα ξεκινήσει να κολυμπάει, θα έχει δίπλα του συνοδεία το σκάφος κι αυτό θα του δείχνει την κατεύθυνση και θα φροντίζει για την ασφάλειά του. Πάνω θα είναι το πλήρωμα που κάθε μισή ώρα, θα φροντίζει για τον ανεφοδιασμό του. Ο ανεφοδιασμός θα γίνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει τη βάρκα. Με ένα κοντάρι θα παίρνει αυτό που πρέπει να φάει και να πιει την συγκεκριμένη ώρα -μια μπουκιά και μια γουλιά- και θα συνεχίσει να κολυμπάει. Στο σκάφος θα είναι τρεις γιατροί από την “+πλεύση”, την ομάδα με τα φουσκωτά που επιτελεί σημαντικό εθελοντικό έργο στα νησιά, τα δύο άτομα που θα οδηγούν το σκάφος και τα άτομα που έχει επιλέξει ο Σπύρος να τον συνοδεύσουν. Το Bay Τrip Mykonos, θα παραχωρήσει ένα σκάφος συνοδείας -ένα μοναδικό αναπαλαιωμένο τρεχαντήρι- που θα βοηθήσει και στα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας για το εγχείρημα και την ιστορία του Σπύρου.
Χορηγοί
Το εγχείρημα του Σπύρου Χρυσικόπουλου, στηρίζουν οι:
– Blue Star Ferries
– Μινεττα Ασφαλιστική
– Blue Hunter
– Baytrip Mykonos
– Weswim
– Δήμος Φυλής
– Δήμος Ρόδου
– Δήμος Καστελλορίζου
– Υπουργείο Τουρισμού
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ρόδου καλύπτει τη διαμονή της ομάδας στο ξενοδοχείο Mitsis GRAND Hotel, όπως επίσης και την μεταφορά στη Ρόδο καθώς και τα καύσιμα για τα σκάφη που θα συνοδεύουν τον Σπύρο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ