Ρεπορτάζ

Αυξημένες κατά 6% τον Μάιο οι αφίξεις αλλοδαπών έναντι του Μαΐου 2019!

Με αύξηση της τάξης του 6% όσον αφορά στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Μάιος για τη Ρόδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αεροδρόμιο «Διαγόρας» δέχθηκε περίπου 303.000 επιβάτες πτήσεων τσάρτερ έναντι 286.000 τον Μάιο του 2019!
Συνολικά όμως, το αεροδρόμιο Ρόδου δέχθηκε 330.000 επιβάτες τον περασμένο μήνα εάν συνυπολογιστούν και οι αφίξεις με πτήσεις εσωτερικού (27.000 άτομα περίπου). Όπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες, άνω του 50% των επιβατών στις πτήσεις αυτές, είναι αλλοδαποί τουρίστες, που δεν κλείνουν κάποιο οργανωμένο πακέτο διακοπών και ταξιδεύουν ανεξάρτητα. Κυρίως πρόκειται για Αμερικανούς που φθάνουν στη Ρόδο μέσω Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι και τον Απρίλιο η τουριστική κίνηση ήταν αυξημένη κατά 8% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019. Κατά συνέπεια, η πορεία της σεζόν στη Ρόδο ξεπερνά πλέον κάθε προσδοκία, αφού η κίνηση υπερβαίνει την κίνηση του 2019 προ πανδημίας, χρονιά κατά την οποία είχε καταρριφθεί κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Όπως δήλωσε στη «δ» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος τουρισμού, κ. Θανάσης Βυρίνης, ακόμη πιο δυναμικός αναμένεται να είναι ο Ιούνιος, καθώς το αεροδρόμιο θα αρχίσει να δέχεται περισσότερες από 100 πτήσεις σε ημερήσια βάση!
«Η σεζόν εξελίσσεται δυναμικά στη Ρόδο μας. Ο Μάιος έκλεισε με σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, προ κορωνοϊού, ενώ ο Ιούνιος αναμένεται να είναι ακόμη πιο δυνατός, αφού καθημερινά το αεροδρόμιο του νησιού μας θα δέχεται περισσότερες από 100 πτήσεις», είπε ο κ. Βυρίνης και συμπλήρωσε ότι: «Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι τα σενάρια που ήθελαν να προσεγγίσουμε το 2019 επιβεβαιώνονται χωρίς να αποκλείεται να υπερβούμε τον πήχη αυτό. Η πορεία των πραγμάτων είναι ομαλή, η Ρόδος είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής και περιζήτητος προορισμός. Μένει να αποτυπωθούν όλο αυτό το θετικό κλίμα και η υψηλή ζήτηση στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να τονιστεί ότι έπειτα από δύο πιο δύσκολες και απαιτητικές σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο τουρισμός κινείται σε ανοδική τροχιά, θυμίζοντας τις εποχές της κανονικότητας».
Και δεν είναι βέβαια μόνο ο τουρισμός τσάρτερ που σημειώνει θετικό πρόσημο. Τα αποτελέσματα του θαλάσσιου τουρισμού είναι εξίσου εντυπωσιακά. Ο Μάιος έκλεισε με αύξηση 30% στις αφίξεις καθώς η Ρόδος δέχθηκε 44.273 επιβάτες κρουαζιέρας συνολικά έναντι 32.279 επιβατών κρουαζιέρας τον Μάιο του 2019. Τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκαν 54 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και τον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί 53. Μέχρι το τέλος του έτους υπολείπονται 425 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.
Το μόνο πρόβλημα που αναμένεται να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι η έλλειψη προσωπικού όχι μόνο στον κλάδο της φιλοξενίας, αλλά και ευρύτερα σε όλα τα εποχικά επαγγέλματα. Όσο αυξάνονται οι τουριστικές ροές, τόσο θα μεγαλώνουν οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό και η κάλυψη των κενών θέσεων δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου