Γεννημένος στην Ρόδο, ο κ. Κώστας Ταρασλιάς αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου καθώς και από το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει αναπτύξει πλούσια επαγγελματική, πολιτική και κοινωνική, δραστηριότητα. Εργάζεται ως δάσκαλος στην Ρόδο από το 1989. Διετέλεσε μέλος και γ.γ. της ΝΟΔΕ ΝΔ Δωδεκανήσου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ροδίων και μέλος δημαρχιακής επιτροπής. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Δήμου Ροδίων, αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ακίνητης Περιουσίας Δήμου Ροδίων 2007 – 2010, μέλος Δ.Σ. Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου 2011 -2014.
Με ένα τόσο πλούσιο βιογραφικό και έντονη δραστηριότητα στα κοινά και όχι μόνον, ο κ. Ταρασλιάς μιλάει σήμερα στην «δ» για την δεύτερη Κυριακή των εκλογών στον Δήμο Ρόδου κατά την οποία, οι Ροδίτες καλούνται στην κάλπη για να εκλέξουν τον δήμαρχο του νησιού, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Αντώνης Καμπουράκης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να πάει την Ρόδο μπροστά.

Η συνέντευξη αναλυτικά:

• Κύριε Ταρασλιά, είστε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών για τον Δήμο Ρόδου από την ανταπόκριση των Ροδίων στην κάλπη και τι περιμένετε την Κυριακή στον δεύτερο γύρο;
Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, μας ικανοποίησε πάρα πολύ. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν αφού κανείς δεν πίστευε ότι ο Αντώνης Καμπουράκης θα σπάσει το ‘φράγμα’ του 40% κάτι που εμείς το θεωρούσαμε δεδομένο. Αυτό μας δίνει πάρα πολύ μεγάλη δύναμη και αισθανόμαστε ότι ο δεύτερος γύρος, θα αποδείξει ότι η κυριαρχία της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» και η εκλογή του Αντώνη Καμπουράκη είναι αδιαμφισβήτητη. Φυσικά, δεν εφησυχάζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Μιλάμε με τον κόσμο, ζητάμε όλοι να μην θεωρήσουν τίποτε δεδομένο, διότι αυτό εξαρτάται από τους συμπολίτες μας που πρέπει να έρθουν μαζικά, να ψηφίσουν αυτή την Κυριακή, να επιλέξουν τον Αντώνη Καμπουράκη. Είδαμε ότι στον πρώτο γύρο σημειώθηκε μια αποχή της τάξης του 45% που αποδεικνύει ότι ο κόσμος, βλέπει ότι η πολιτική δεν είναι κάτι που τον ευχαριστεί κι αυτό είναι ένα γεγονός που έκανε και τον κ. Καμπουράκη να κατέλθει στον στίβο, διότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Δεν αξίζει στην πόλη μας, στο νησί μας, αυτό που βλέπουμε. Ήδη το 69% εξέφρασε αρνητική γνώμη για την σημερινή, απερχόμενη δημοτική αρχή κι αυτό λέει πολλά. Εμείς βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση μέχρι τις 7 η ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στην Ρόδο «την λάμψη που της αξίζει».
Πώς είναι το κλίμα το οποίο εισπράττετε από τον κόσμο, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής;
Το κλίμα ούτως ή άλλως ήταν θετικό και από τον πρώτο γύρο. Κι αυτό ήταν που μας έδινε την αίσθηση ότι τα πράγματα θα πάνε όπως εμείς πιστεύουμε. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να είναι τόσο ‘ψεύτικη’ η αντίδραση του κόσμου, ο οποίος με πολύ μεγάλη χαρά δήλωνε την υποστήριξή του. Θεωρώ ότι θα είναι ακόμη καλύτερο διότι οι υποχρεώσεις του πρώτου γύρου, ολοκληρώθηκαν. Άνθρωποι οι οποίοι είχαν φίλους σε όλες τις παρατάξεις, καταλαβαίνουν ότι έκαναν το χρέος τους, έβγαλαν την υποχρέωσή τους, οπότε τώρα, στον δεύτερο γύρο, επιλέγουν ξεκάθαρα τον δήμαρχο για την πόλη τους, για το νησί τους, χωρίς τις υποχρεώσεις τους ή ο,τιδήποτε άλλο.
• Θα ήθελα να σας ζητήσω ένα σχόλιο για τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές: τους κ.κ. Στράτο Καρίκη, Δημήτρη Κρητικό και Τάκη Πότσο.
Έκαναν τον αγώνα τους κι εκείνοι και θεωρώ πως και μόνο οι δηλώσεις που έκαναν και οι δύο επικεφαλής κ.κ. Καρίκης και Κρητικός –που αφήνουν ελεύθερο τον κόσμο να αποφασίσει- δείχνει ότι δεν είναι αποφασισμένοι να συνηγορήσουν υπέρ της υποψηφιότητας του σημερινού απερχόμενου δημάρχου. Τουναντίον μάλιστα, καταλαβαίνουν το κλίμα που υπάρχει, η συναίσθηση ευθύνης που έχουν απέναντι στον κόσμο διότι δεν είναι η πόλη μας, το νησί μας αυτό που έπρεπε- συνεπώς, κρίνεται θετικό ότι έκαναν τις συγκεκριμένες δηλώσεις και αφήνουν τους ψηφοφόρους ελεύθερους να επιλέξουν όποιον θέλει. Κάτι που ούτως ή άλλως, θα έκανε ο κόσμος, φυσικά. Ωστόσο είναι πάρα πολύ σημαντικό που έχουμε αυτή την συγκεκριμένη στάση.

• Ο κ. Χατζηδιάκος προέβη σε δηλώσεις –πέραν της σχετικής ανακοίνωσης που έδωσε στη δημοσιότητα- σε τοπικά ΜΜΕ, κατηγορώντας τον κ. Αντώνη Καμπουράκη ότι δεν δέχεται να συμμετέχει σε ‘Debate’ με τους άλλους υποψήφιους αλλά και σε αυτό στο οποίο τον κάλεσε πρόσφατα.
Είναι λογικό, ότι ο απερχόμενος δήμαρχος πρέπει να χρησιμοποιήσει όποια επικοινωνιακά μέσα μπορεί ώστε να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του. Εμείς αυτό που έχουμε πει επανειλημμένα είναι ότι δεν θέλουμε πόλωση, δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι μιλήσαμε για ταξικές επιλογές. Η Ρόδος είναι ένα νησί που ανήκει σε όλους. Δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες κοινωνικές ή πολιτικές. Τουναντίον είναι μια προσωπική επιλογή του Φώτη Χατζηδιάκου, κάτι το οποίο δεν κάνει καλό στο νησί μας διότι η επόμενη μέρα στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου με την απλή αναλογική, πρέπει να είναι μέρα σύνθεσης, μέρα συνεργασίας, μέρα στην οποία δεν υπάρχουν αυτοί οι διαχωρισμοί. Εμείς λέμε ΟΧΙ στην πόλωση. Δεν μπορούν να υπάρχουν όλες αυτές οι διαχωριστικές γραμμές. Δεν μπορεί να μην δίδεται το δικαίωμα στον οποιονδήποτε πολίτη να μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και οπωσδήποτε τα… όπλα του είναι πάρα πολύ λίγα, από την στιγμή που η πόλη δεν έχει την απαραίτητα βελτίωση που και ο ίδιος –ενδεχομένως- θα ήθελε. Δεν λέω ότι οι προθέσεις του δεν ήταν καλές. Αλλά ένας δήμαρχος, δεν κρίνεται μόνον από τις προθέσεις, δεν κρίνεται μόνο από την ικανότητά του ως προσωπικότητα, αλλά από το τελικό του αποτέλεσμα το οποίο, δυστυχώς, το βλέπουμε όλοι ότι είναι αρνητικό.

• Ο κ. Χατζηδιάκος, πάντως, λέει ότι ‘μιλάει με έργα’. Κατά την δική σας εκτίμηση, αφήνει πίσω του ένα έργο το οποίο ικανοποιεί τους Ροδίτες;
Νομίζω ότι οι Ροδίτες απαντούν από μόνοι τους όταν βλέπουν την κατάσταση στο οδικό δίκτυο του νησιού, στην Μεσαιωνική Πόλη ενώ σε μία σειρά από δομές δεν υπήρξε τίποτε καινούργιο. Είναι μια πραγματικότητα. Οι μακέτες είναι ωραίο να υπάρχουν, αλλά είναι ακόμη καλύτερο να υλοποιούνται. Δεν μπορεί να αναφέρει ότι η σύμβαση για το ‘Ήχος κ Φως’ είναι κάτι που έκανε εκείνος ενώ είχε ξεκινήσει επί εποχής Στάθη Κουσουρνά. Το ίδιο και με την Καλλιθέα που φτιάχτηκε από άλλους κι εκείνος απλά διέθεσε ένα ποσό χρημάτων για την συντήρησή της. Άλλωστε οφείλει να κάνει συντηρήσεις όπως π.χ. στα σχολεία. Όλα είναι έργο μετρήσιμο, αποδεικνύει ότι δεν έχει γίνει τίποτε και η καθημερινότητα είναι αυτή που διαψεύδει τον Φώτη Χατζηδιάκο. Η ικανότητα και η μαεστρία ενός πολιτικού φαίνεται όταν μπορεί να αντεπεξέλθει μέσα από αντιξοότητες και δυσκολίες για μπορέσει να δώσει το καλύτερο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ