Δύο υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας θα απασχολήσουν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου την 26η Μαρτίου 2018.
Στην πρώτη κατηγορούμενος είναι ένας Αλβανός, κάτοικος Αφάντου και ήδη αγνώστου διαμονής, που την 18η Ιανουαρίου 2005 και ώρα 00.30 εντός καφετέριας της περιοχής, για ασήμαντη αφορμή, επιτέθηκε εναντίον του ομοεθνή του , αφού έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι, μήκους λεπίδας 20 εκατοστών.
Δεν κατόρθωσε όμως να πλήξει το θύμα γιατί οι θαμώνες του καταστήματος έσπευσαν να τον αφοπλίσουν.

Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος είναι έτερος Αλβανός υπήκοος ο οποίος την 22α Φεβρουαρίου 2008, επιχείρησε να σκοτώσει ομοεθνή του.
Πιο συγκεκριμένα κατευθύνθηκε με αυτοκίνητο κόκκινου χρώματος (αγνώστων λοιπών στοιχείων) στην οδό Αντιβασιλέως Δαμασκηνού έξω από την εκκλησία της Μητροπόλεως Ρόδου και περί ώρα 23.15 συνάντησε το θύμα, το οποίο στο πλαίσιο επίλυσης προσωπικών διαφορών, διαπληκτισμών και λογομαχίας, έπληξε χτυπώντας τον με μαχαίρι στην αριστερή πλευρά του στήθους κάτω από τη θηλή με πλάγια φορά προξενώντας του τραυματισμό θωρακικής μοίρας αριστερά παραστερνικά.

Το θύμα γλύτωσε τον θάνατο διότι αφενός δεν επλήγησαν ζωτικά όργανα του (όπως η καρδιά ή οι πνεύμονες ) αφετέρου δέχθηκε την κατάλληλη περίθαλψη στην χειρουργική κλινική του Γ.Ν. Ρόδου με αποτέλεσμα να αποφευχθεί ο θάνατός του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ