Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, 7 Ροδίτες, που κατηγορήθηκαν για βαριά σκοπούμενη σωματική  βλάβη από κοινού και απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, από δύο ή περισσότερους.
Εφέροντο να ενεπλάκησαν συγκεκριμένα μαζί με δύο ενήλικους, σε απίθανα επεισόδια βίας στη Μεσαιωνική Πόλη, την 20ή Ιουνίου 2010.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω έχει επιβάλει ποινή φυλάκισης 3,5 και 2,5 ετών αντιστοίχως, με 3ετή αναστολή, στους δύο ενήλικους, συγκατηγορούμενούς τους. Την 20η Ιουνίου 2010 και περί ώρα 01.30 οι 9 συλληφθέντες μαζί με 20 περίπου νεαρά άτομα, τα οποία αναζητούνται, προκάλεσαν φθορές σε οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα στην πλατεία Χαρίτου στη Μεσαιωνική Πόλη, κλωτσώντας τα και πετώντας γλάστρες και άλλα αντικείμενα.
Ταυτόχρονα κλωτσούσαν και έσπαζαν πόρτες και προστατευτικά κιγκλιδώματα από καταστήματα της περιοχής, προκαλούσαν φθορές σε πινακίδες, έσπαζαν γλάστρες και άλλα απίθανα…
Όταν τους έγινε παρατήρηση από τον κ. Μιχαήλ Βολονάκη, τη στιγμή που προκαλούσαν φθορές σε αυτοκίνητο και στην είσοδο ενός καταστήματος, του επιτέθηκαν φραστικά και τον χτύπησαν. Αμέσως προσέτρεξε σε βοήθειά του ο κ. Ιωάννης Πέρρος, συγγενής και υπάλληλός του, στο εστιατόριο ιδιοκτησίας του, «Φώτης Μέλαθρον».
Ο κ. Πέρρος δέχτηκε επίθεση από ομάδα 10 περίπου ατόμων οι οποίοι αφού τον έριξαν στο έδαφος άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στο σώμα και στα χέρια με ιδιαίτερη βαρβαρότητα. Αποτέλεσμα ήταν, μεταξύ των άλλων τραυμάτων, να σπάσουν και το χέρι του κ. Πέρρου.
Στη συνέχεια μαζί με άλλα άτομα, που αναζητούνται, εισήλθαν στο εστιατόριο του κ. Βoλονάκη και προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του, σπάζοντας τον διάκοσμο, καρέκλες, τραπέζια κλπ.
Οι φθορές που προκάλεσαν ανέρχονται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στο ποσό των 30.000 ευρώ περίπου. Ταυτοχρόνως δε έβριζαν, απειλούσαν και προξένησαν βλάβες και στο υπόλοιπο προσωπικό του καταστήματος.
Ο κ. Πέρρος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του στο αριστερό χέρι και νοσηλεύθηκε.
Οι ανήλικοι, εξεταζόμενοι, επέρριψαν τις ευθύνες σε τρίτους, που δεν έχουν συλληφθεί και ότι δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Δ. Ζιώγας, Μ. Βλάχος, Ν. Παπανικήτας, Κ. Ταμπάκης και Στ. Παναγιωτακόπουλος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ