Τοπικές Ειδήσεις

Βάιος Καλοπήτας: Η σημερινή κρίση αποτελεί την ευκαιρία για επανεκκίνηση και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ

Ομιλία Βάιου Καλοπήτα στην στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ:

Στην ευκαιρία που δίνεται στο ΠΑΣΟΚ για επανεκκίνηση και αναγέννηση μέσα από την σημερινή κρίση, αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Βάιος Καλοπήτας.

Όπως δήλωσε το μέλος της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ «αν θέλουμε να πάμε μπροστά, να γίνουμε ξανά το μαζικό κίνημα στο οποίο στήριξαν τις ελπίδες τους οι πολίτες πρέπει να αρχίσουμε ξανά να συμπεριφερόμαστε ως τέτοιο» καλώντας τους υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου του Κινήματος, να μιλήσουν για τον τρόπο που θα το πετύχουν.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του μέλους της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Βάιου Καλοπήτα:

«Και ήρθε η ώρα σύντροφοι να μετρήσουμε την σκιά του καθενός μας, το καταμεσήμερο.

Όχι άδικα είναι η αλήθεια. Με μια ΝΔ να έχει καταφέρει με την έπαρσή της να χάσει τόσους πολίτες και με έναν ΣΥΡΙΖΑ που διαλύεται μέρα με την μέρα, περιμέναμε όλοι μας περισσότερα από αυτές τις Ευρωεκλογές.

Περιμέναμε να καταφέρει το κόμμα μας να πείσει περισσότερους πολίτες ότι μπορεί να αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο της ΝΔ.

Ας μιλήσουμε ανοιχτά. Δεν πάθαμε εκλογική καταστροφή, όμως πέσαμε έξω από τον εκλογικό και πολιτικό μας στόχο.

Ηττηθήκαμε. Και η ήττα φέρνει γκρίνια. Αλλά ακόμα χειρότερα η γκρίνια πολλές φορές θολώνει τα πραγματικά αίτια της ήττας.

Ωστόσο η σημερινή κρίση αποτελεί την ευκαιρία μας για επανεκκίνηση και αναγέννηση, και το λέω αυτό διότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 2 μονάδες παρακάτω θα ήμασταν σήμερα ευχαριστημένοι;

Θα κρύβαμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί για άλλη μια φορά;

Συμφωνώ πως οι εσωκομματικές διαμάχες εκτός οργάνων πληγώνουν την παράταξη, όμως ποιος έχει εγγυηθεί ότι υπάρχει ο ζωτικός πολιτικός χώρος για συζήτηση στα όργανα;

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

αποτύχαμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών γιατί δεν κάναμε την δουλειά που χρειάζεται για να την κερδίσουμε.

Έχουμε δημιουργήσει ένα κόμμα που θέλει να γίνει ξανά μεγάλο απλά επειδή κάποτε υπήρξε μεγάλο.

Σε αυτή την ήττα πρωτίστως την ευθύνη την έχει ο επικεφαλής.

Αλλά κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Μικρότερων ή μεγαλύτερων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα το χρεώνεται το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ.

Περίμενα σήμερα να ακούσω πέρα από τον απολογισμό του Προέδρου και τον απολογισμό των Βουλευτών του κόμματός μας, και των Τομεαρχών μας, και των νομαρχιακών μας για το έργο που έχουν κάνει αυτά τα χρόνια.

Περίμενα να ακούσω από την ηγετική ομάδα, τι έκαναν και ποιους πολιτικούς στόχους επέδειξαν.

Να μας απαντήσουν για παράδειγμα για ποιο λόγο να ενταχθεί σήμερα ένας νέος αυτοδιοικητικός στο ΠΑΣΟΚ, όταν δεν έχει καν τομέα Αυτοδιοίκησης. Για ποιο λόγο να ασχοληθεί μαζί μας όταν εμείς δεν ασχολούμαστε με τον διαχρονικά πιο προνομιακό χώρο που έχουμε;

Να μας παρουσιάσουν, ποιο τομέα εντός του ΠΑΣΟΚ αναπτύξαμε όταν συζητάμε να φέρουμε την ανάπτυξη στη χώρα;

Να αξιολογήσουμε έχουμε μια καλοκουρδισμένη κομματική μηχανή ή έναν οργανισμό που θέλει αλλαγές;

Ακόμα μια φορά όμως αντί για την συζήτηση γύρω από την πολιτική αναλωνόμαστε σε συζήτηση γύρω από τα πρόσωπα.

Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι δεν είμαι ο πιο διαλλακτικός άνθρωπος, δηλώνω την άποψή μου ωστόσο συντάσσομαι πάντα με τις

συλλογικές αποφάσεις και υπηρετώ την παράταξη ανεξάρτητα με το ποιος ηγείται.

Για τις παραπάνω υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω κουραστεί. Όμως έχω κουραστεί με όσους συντρόφους μιλάω ανά την Ελλάδα να μου περιγράφουν συνεχώς μόνο κομματικές κόντρες, χωρίς πολίτικό περιεχόμενο.

Φίλες και Φίλοι,

Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, να γίνουμε ξανά το μαζικό κίνημα στο οποίο στήριξαν τις ελπίδες τους οι πολίτες πρέπει να αρχίσουμε ξανά να συμπεριφερόμαστε ως τέτοιο. Με ακόμα περισσότερες, μαζικότερες και πιο δημοκρατικές διαδικασίες.

Όχι μόνο την περίοδο που ψηφίζουμε για Πρόεδρο αλλά κυρίως ανάμεσα σε αυτές τις περιόδους.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοί να μας μιλήσουν για τον τρόπο που θα το πετύχουν. Όχι με συνθήματα αλλά με συγκεκριμένο πλάνο με στόχους και ορόσημα επίτευξης τους.

Ως άνθρωπος της αγοράς δεν γίνεται να περιμένω από τους συνεργάτες μου να μου παρουσιάζουν συγκεκριμένα πράγματα, και να μην το κάνουν αυτό οι άνθρωποι που θέλουν να πάρουν τα ηνία στο κόμμα μας.

Πρέπει να μας εξηγήσουν τι διαφορετικό θα κάνουν, από τον σημερινό Πρόεδρο και πώς θα το κάνουν.

Τι δομή κόμματος προτείνουν;

Ποιες οι προτάσεις τους σε όλα τα επίπεδα;

Ποιος ο ρόλος και η θέση της χώρας;

Και πρέπει όλοι τους να διασφαλίσουν ότι θα οδηγηθούμε μέχρι τις κάλπες χωρίς εντάσεις που θα αποτρέψουν την μαζική συμμετοχή.

Γιατί όποιος και αν κερδίσει αν προσέλθουν λιγότεροι από αυτούς που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές τότε θα έχουμε όλοι χάσει από τα αποδυτήρια.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

ο λαός μας λέει, “κακό χωριό τα λίγα σπίτια”. Ας αφήσουμε κατά μέρος την γκρίνια και ας δούμε λοιπόν πως θα μεγαλώσουμε το χωριό.

Αυτό περιμένω να ακούω από εδώ και στο εξής από τους υποψηφίους μας.

Και κάτι τελευταίο…

Στους πολιτικούς οργανισμούς το ανθρωποδίκτυό σου είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σου κεφάλαιο, αν υποτιμήσεις, απομονώσεις και κατακερματίσεις σε υποσύνολα αυτό το ανθρώπινο δυναμικό αυτό που αποτελεί την ψυχή του ΠΑΣΟΚ και που το κράτησε ζωντανό τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.

Αυτό το ανθρωποδίκτυο βρίσκεται σε κάθε γωνιά τις Ελλάδας και περιμένει να υπηρετήσει συλλογικές αποφάσεις και όχι τους κολλητούς του κάθε αρχηγού.

Η σημερινή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί σίγουρα μια κρίση ταυτόχρονα όμως την ευκαιρία για επανεκκίνηση και αναγέννηση,

Σας ευχαριστώ.

Καλή μας δύναμη και καλό μας αγώνα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου