Τοπικές Ειδήσεις

Εξετάζεται η μεταστέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου στο ακίνητο του Κτηματολογίου Ρόδου!

«Πάγωσε» το Υπουργείο Δικαιοσύνης την έκδοση νέας προκήρυξης για την μίσθωση ακινήτου για στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, έναντι αυξημένου τιμήματος και συγκεκριμένα ποσού ύψους 4.200 € τον μήνα παρότι δόθηκε έγκριση προς τούτο από το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο νέος διαγωνισμός που θα έδινε λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Διοικητικού Πρωτοδικείου δεν θα προχωρήσει καθώς στις προθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι πλέον η στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου στο ακίνητο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Κτηματολόγιο Ρόδου!
Πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν συγκεκριμένα ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένει την ολοκλήρωση της εργολαβίας για την αποκατάσταση του κτηρίου του Κτηματολογίου Ρόδου αλλά και την μόνιμη μετεγκατάστασή του στην νέα πτέρυγα του παλαιού νοσοκομείου και σε ακίνητο που παραχώρησε ο Δήμος Ρόδου για να ανακοινώσει τις προθέσεις του!!
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» και ο τρίτος διαγωνισμός (Β’ Επαναληπτική Μειοδοτική Δημοπρασία) για την ενοικίαση ενός ιδιωτικού ακινήτου για την στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου με ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των 3.400 € έχει αποβεί άγονος.
Το ακίνητο σύμφωνα με την προκήρυξη θα πρέπει να διαθέτει χώρους συνολικής μικτής επιφάνειας 461,25 τ.μ. περίπου ήτοι συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 369,00 τ.μ. (συνολική ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 235,00 τ.μ. περίπου, συνολική ωφέλιμη επιφάνεια λοιπών χώρων 134 τ.μ. περίπου) και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (χώροι υγιεινής, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, διάδρομοι εξυπηρέτησης χώρων, κ.λ.π.) 92,25 τ.μ..
Θα πρέπει να βρίσκεται στη νήσο Ρόδο, να είναι αποπερατωμένο και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης / κλιματισμού για τη στέγαση της ως άνω Υπηρεσίας, με διάρκεια μίσθωσης δώδεκα (12) έτη σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις κείμενες διατάξεις.
Σημειώνεται ότι από την 10η Σεπτεμβρίου 2019 η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου της οδού Αλ. Διάκου έχει καλέσει εξωδίκως το Ελληνικό Δημόσιο να αποδώσει τη χρήση του σε προθεσμία ενός μηνός προειδοποιώντας ότι θα επιδιώξει δικαστικά την απόδοση του.
Σημειώνεται ότι η μίσθωση έχει λήξει από την 18η Δεκεμβρίου.
Στο μεταξύ ο σχεδιασμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έχει γνωστοποιηθεί επισήμως.
Ολοκληρώνεται εξάλλου η νομοθετική πρωτοβουλία με βάση το έργο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ώστε να υπάρχει εναρμονισμός του Κτηματολογίου της Ρόδου με το Εθνικό Κτηματολόγιο.
Η προγραμματική σύμβαση για την μόνιμη μεταστέγαση δεν έχει ακόμη υπογραφεί μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου σε δια περιφοράς συνεδρίαση του εγκρίθηκε η προσωρινή διάθεση προς χρήση του ισογείου και του Α’ ορόφου της νέας πτέρυγας του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου, στο Κτηματολόγιο Ρόδου μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών του κτηρίου που στεγάζει σήμερα την εν λόγω Υπηρεσία και για περίοδο όχι μεγαλύτερη των 24 μηνών, για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου