Ειδήσεις

Γερμανία: Επέκταση ακυρώσεων ταξιδιών από τους tour operators, λόγω της νέας ταξιδιωτικής οδηγίας

Πλήθος tour operator από τη Γερμανία προχωρούν σε ακύρωση των ταξιδιών τους, τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουνίου, λόγω της πρόσφατης επέκτασης της ταξιδιωτικής απαγόρευσης από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Mass, αναφέρει:

«Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουν εάν θα επιστρέψουν στη Γερμανία. Οι διεθνείς πτήσεις έχουν ανασταλεί, αρκετά σύνορα έχουν κλείσει, ενώ υπάρχουν καραντίνες και ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε τουριστικούς προορισμούς.

Σχετικά με την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας θα αποφασίσουμε σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και τους προορισμούς. Μόνο τότε θα αποφασιστεί εάν θα είναι δυνατές ή όχι οι καλοκαιρινές διακοπές».

Περισσότερες ακυρώσεις και οικονομικά κίνητρα

Σε αντίδραση της επέκτασης και του κλεισίματος των ταξιδιωτικών περιορισμών αρκετοί tour operators έχουν αρχίσει να ακυρώνουν τις κρατήσεις τους με ημερομηνία αναχώρησης έως τις 14 Ιουνίου.

Οι TUI ΓερμανίαςDER Touristik, Anex Tour (μαζί με τα Bucher Reisen και Öger Tours), έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις έως τις 14 Ιουνίου, ενώ η AIDA ακύρωσε όλες τις κρουαζιέρες της έως τις 30 Ιουνίου.

Οι υπόλοιποι μεγάλοι tour operators, όπως οι  FTIAlltours και Schauinsland-Reisen, είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσουν και αυτοί την αναβολή των ταξιδιών τους κατά τις επόμενες ημέρες.

Ταυτόχρονα παρέχουν στους πελάτες τους μια ποικιλία οικονομικών κινήτρων, όπως πιστωτικά, μπόνους και εκπτώσεις, προκειμένου να τους ενθαρρύνουν να δεχτούν την παροχή voucher με ισχύ έως το 2021 έναντι αποζημίωσης.

. Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου