Ειδήσεις

Παρατείνεται η διαδικασία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Παρατείνεται μέχρι το τέλος Μαϊου η διαδικασία για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους με τα κονδύλια που διατέθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως για το θέμα αυτό εστάλη επιστολή στο Δήμο Ρόδου από το αρμόδιο υπουργείο.

«Το υπουργείο Εσωτερικών μας έστειλε οδηγίες που σχετίζονται με την συνέχιση της διαδικασίας για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους που δημιουργήθηκαν και μέσα στο έτος 2013», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως θα πρέπει τώρα να γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού, την οποία θα πρέπει να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο.

«Η έγκριση θα έπρεπε να δοθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης. Εξήγησα στα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών πως υπάρχουν δυσκολίες, αφού κάποιοι προμηθευτές δεν μπορούν να προσκομίσουν τις φορολογικές ενημερότητες για να ενταχθούν στη διαδικασία», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.
«Μας διεμήνυσαν πως η διαδικασία θα παραταθεί μέχρι τις 31 Μαΐου. Θα στείλουμε στο υπουργείο Εσωτερικών άμεσα ακόμη μια κατάσταση που αφορά την κάλυψη οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και είναι ύψους 200.000 ευρώ. Θα συνεχίσουμε για όσο χρονικό διάστημα μας παρέχεται από το υπουργείο Εσωτερικών», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

«Θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε όλα τα τιμολόγια που έχουμε σε εκκρεμότητα για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους», τόνισε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς έχει εξελιχθεί η διαδικασία της κάλυψης των οφειλών, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε:
«Είχαμε μια έγκριση για την κάλυψη οφειλών ύψους 21,5 εκατομμυρίων ευρώ. Καταφέραμε να εντάξουμε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που είχαμε έως τις 31-12-2011. Τότε όμως δώσαμε αρκετά χρήματα. Μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία το ποσό μειώθηκε στα 17 εκατομμύρια γιατί πληρώναμε συνεχώς οφειλές».

«Το πραγματικό ποσό των ληξιπρόθεσμων μειώθηκε στα 15 εκατομμύρια αν συνυπολογίσουμε και τις οφειλές του ΔΟΠΑΡ. Απορροφήσαμε επτά εκατομμύρια. Θα πρέπει να δοθούν και 2.300.000 ευρώ στην Alpha Bank στα πλαίσια του συμβιβασμού που έχει γίνει για το λογαριασμό overdraft», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως υπήρχαν δυσκολίες με κάποιους προμηθευτές.

«Έχουν γίνει και εξωδικαστικοί συμβιβασμοί. Πιστεύω πως θα απορροφήσουμε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έχουν διατεθεί. Αν μείνει κάποιο υπόλοιπο θα οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει ζήτημα με κάποια παραστατικά ή ορισμένοι προμηθευτές δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια για να λάβουν τα χρήματά τους», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς.

«Να διευκρινίσουμε πως τα χρήματα αυτά δεν έχουν έρθει στα ταμεία του Δήμου. Είναι στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Εμείς στέλνουμε στο υπουργείο Εσωτερικών καταστάσεις με τα ονόματα των προμηθευτών και γίνονται στη συνέχεια οι πληρωμές. Αν εμείς σταματήσουμε να στέλνουμε λίστες και ενημερώσουμε πως δεν υπάρχουν άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές θα σταματήσει η διαδικασία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Νίκος Τσουκαλάς δήλωσε:
«Εδώ και ένα χρόνο είχα ανακοινώσει στον δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά πως δεν θα είμαι υποψήφιος. Εκείνος μαζί με τη σύζυγό μου γνώριζαν τις αποφάσεις μου. Από το 2010 ήθελα να αποχωρήσω. Θήτευσα γιατί επικεφαλής της παρατάξεως ήταν εκείνος».
Για την αποχώρηση του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε:

«Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς πήρε τη σωστή απόφαση. Του ζήτησα να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Έκανε τεράστιο έργο που δεν έφθασε στον κόσμο. Πιστεύω πως θα λείψει από τον τόπο ένας αυτοδιοικητικός σαν εκείνον. Μπορεί να ψήφισε το μνημόνιο αλλά ακολούθησαν και άλλα δέκα σαν αυτό. Δεν μπορεί να κατηγορείται συνεχώς και να στηρίζεται η άποψη του κόσμου σε αυτό. Ουδείς μπορεί να αναφέρει κάτι για την εντιμότητα και τις ικανότητές του».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • takis    01.03.2014 11:13

    na mas pei o k tsoukalas an eispratonte ta enoikia apo apo ta dimotika katastimata se olo to nisi…..

Σχολιασμός άρθρου