«Έχω τέσσερις μέρες ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ (…) η λίστα αναμονής για ΜΕΘ είναι πάνω από 70 περιπτώσεις σε όλο το λεκανοπέδιο» κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Παναγιώτης Παπανικολάου μιλώντας στον σταθμό μας για την κατάσταση στη δημόσια Υγεία.

«Πρόκειται για τη μέγιστη ταξική διάκριση, αυτή μεταξύ ζωής και θανάτου (η λίστα αναμονής)… Οι ανάγκες της χώρας είναι τουλάχιστον 3.000 κλίνες ΜΕΘ και Αυξημένης Φροντίδας, διαθέτουμε 700 και λειτουργούν οι 550 λόγω έλλειψης προσωπικού. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν λύνεται αυτό το πρόβλημα τόσα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι πραγματικά εξοργιστικό… Το Νοέμβριο του 2015 είχαμε προειδοποιήσει τη νυν ηγεσία του υπουργείο Υγείας να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος και να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όχι με μόνιμες προσλήψεις, άλλα με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτό εκτός από άδικο θα είναι και αδιέξοδο. Επιβεβαιωθήκαμε 100% δυστυχώς» τόνισε ο γιατρός, και πρόσθεσε:

«Πριν 14 μήνες είχαμε προσλάβει 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές, σήμερα είναι στις θέσεις τους λίγο παραπάνω από τους μισθούς, με 700 ευρώ το μήνα». Όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Παπανικολάου «στο εξωτερικό παρακαλάνε τους γιατρούς να έρθουν με τριπλάσιους μισθούς. Χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις και άμεσα να αναπτυχθούν και άλλες κλίνες».

skai.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ