Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης, προφανώς ενόψει των διοικητικών αλλαγών που προγραμματίζει ο περιφερειάρχης και οι οποίες θα ακολουθήσουν της εκλογής νέου προέδρου, από το περιφερειακό συμβούλιο, την προσεχή Δευτέρα και με απώτερο χρονικό περιθώριο την 7η Μαρτίου. Είθισται συγκεκριμένα, στη θέση του προέδρου να εκλέγεται για την πρώτη διετία Δωδ/νήσιος και για την δεύτερη Κυκλαδίτης.
Οπως ξανάγραψε πάντως η «δ», δεν αποκλείεται ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης να αναλάβει θέση αντιπεριφερειάρχη.
Εκτός του παραπάνω θέματος, στην ημερήσια διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου έχουν περιληφθεί και τα ακόλουθα θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο: Προκήρυξη θέσεων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος της ‘‘Μαθητείας’’.
Εισηγητής: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας
ΘΕΜΑ 2ο: Δράσεις Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2017.
Εισηγήτρια: Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου
ΘΕΜΑ 3ο : Δράσεις Προβολής Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Εισηγητής : Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα – Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Ζαννετίδης Φιλήμων
ΘΕΜΑ 4ο: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση και Ολοκλήρωση των Χώρων κτηρίου ως Πολυχώρος Πολιτισμού νήσου Ανάφης».
Εισηγήτρια: Έπαρχος Θήρας Λειβαδάρου Θεώνη
ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου για το έργο “Χρηματοδότηση της υλοποίησης των υποδομών του Υδατοδρομίου στη ν. Σίφνο” α) ως προς το άρθρο 4: Φορέας Εκτέλεσης και Διαχείρισης των Έργων, β) ως προς το άρθρο 8: Επίλυση Διαφορών και γ) ως προς το άρθρο 9: Τροποποίηση της Σύμβασης και ακύρωση της υπ.αριθμ.182/2016 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εισηγητής: Έπαρχος Μήλου κ. Βενάκης Νικόλαος
ΘΕΜΑ 6ο: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΠΝΑ και Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, για την έρευνα για τον Εντοπισμό και τη Συστηματική Καταγραφή των Ιερών Ναών και Μνημείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε νησιά των Κυκλάδων.
Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης
ΘΕΜΑ 7ο: Θέματα Λειτουργίας Επάρχων – Περιφερειακών Ενοτήτων (Πρώην Επαρχείων).
Εισηγητής: Έπαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος
ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο “Ανακατασκευή –  Διαμόρφωση χώρων κράτησης Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου”.
Εισηγητής: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Φλεβάρης Ιωάννης.
ΘΕΜΑ 9ο : 1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Κυκλάδων έτους 2017.
Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Λούβαρης Αντώνης.
1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δωδεκανήσου 2017 & 1η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δωδεκανήσου έτους 2017.
Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Δωδεκανήσου κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης.
ΘΕΜΑ 10ο : Έγκριση τροποποίησης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο “Συντηρήσεις-Επισκευές σχολικών κτηρίων Δήμου Ρόδου” ως προς το άρθρο 3: Ισχύς-Διάρκεια Χρονοδιάγραμμα και άρθρο 10:Τροποποίηση της Σύμβασης σύμφωνα με την υπ.αριθμ.348/2016 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Εισηγητής : Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ηλίας Ζωγραφίδης
ΘΕΜΑ 11ο : Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Καλυμνίων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου για το έργο “Προσαρμογή μελέτης επισκευής υφιστάμενου προσήνεμου μόλου λιμένα Καλύμνου, λόγω τροποποίησης πλοίου σχεδιασμού” ως προς το άρθρο 2: Ισχύς και Διάρκεια (παράταση ισχύος).
Εισηγητής : Έπαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος
ΘΕΜΑ 12ο : Έγκριση τροποποίησης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αστυπάλαιας για το έργο “Προσθήκη Ισογείου Κτηρίου κατ’ επέκταση (Γραφεία διδασκάλων, Κυλικείο) στο Δημοτικού Σχολείο Πέρα Γιαλού Αστυπάλαιας” ως προς το άρθρο 2: Ισχύς και Διάρκεια (παράταση ισχύος).
Εισηγητής : Έπαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος
ΘΕΜΑ 13ο : Έγκριση τροποποίησης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο “Συντήρηση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θεολόγου” ως προς το άρθρο 6: Διάρκεια- Χρονοδιάγαμμα εκτέλεσης του έργου (παράταση ισχύος).
Εισηγητής: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας
ΘΕΜΑ 14ο : Έγκριση τροποποίησης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο “Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Φανών” ως προς το άρθρο 2: Σκοπός-Αντικείμενο Σύμβασης- Προϋπολογισμός-Χρονοδιάγραμμα (παράταση ισχύος).
Εισηγητής: Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ευστρατίου Χρήστος
ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση τροποποίησης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο “Βελτιωτικές παρεμβάσεις οδών και πεζοδρομίων στο Φαληράκι” ως προς το άρθρο 2: Σκοπός/Αντικείμενο Σύμβασης-Προϋπολογισμός- Χρονοδιάγραμμα (παράταση ισχύος).
Εισηγητής: Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θωμάς Σωτρίλλης
ΘΕΜΑ 16ο : Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Χλοοτάπητας γηπέδου Αφάντου».
Εισηγητής: Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικολής Νικόλαος.
ΘΕΜΑ 17ο: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο των έργων «SIROCCO: Βιώσιμος διαπεριφερειακός παράκτιος & θαλάσσιος τουρισμός κρουαζιέρας μέσω συνεργασίας και κοινού σχεδιασμού» και «ALTERECO: Εναλλακτικές τουριστικές στρατηγικές για την ενίσχυση της τοπικής βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης μέσω της προώθησης της μεσογειακής ταυτότητας».
Εισηγήτρια: Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΠΛΗΝ ΕΣΠΑ)
ΘΕΜΑ 18ο: Επικύρωση πρακτικών 12ης/20-12-2016 & 13ης/20-12-2016 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.
ΘΕΜΑ 19ο: Λήψη απόφασης για ορισμό τόπου συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ