Θέμα συζήτησης στα αθηναϊκά ΜΜΕ έχει γίνει ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος της Μ. Πόλης, αρχιμανδρίτης Χρήστος Σιαννάς, έπειτα από το Κήρυγμά του την Κυριακή των Βαΐων 9/4/2017 ο οποίος άστραψε και βρόντηξε κατά της κυβέρνησης και όλων εκείνων που βάλλουν κατά της Ορθοδοξίας.
Το κήρυγμα του πατέρα Χρήστου έκανε τον γύρο της Ελλάδας μέσω του διαδικτύου, προκαλώντας θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια για τον λόγο του και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε κατά των μελών της κυβέρνησης.
Ο πατέρας Χρήστος, είναι από τους δραστήριους ιερείς της Ρόδου που προσφέρουν μεγάλο φιλανθρωπικό έργο με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ενώ ο ίδιος διαθέτει τον μισό του μισθό υπέρ των φτωχών.
Προχθές, βρέθηκε καλεσμένος, μέσω skype, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, όπου για άλλη μια φορά έβαλε στο στόχαστρο την κυβέρνηση, ενώ δέχθηκε συγχαρητήρια από την πλειονότητα του κοινού για την στάση του. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν κι εκείνοι που υποστήριξαν ότι ένας ιερωμένος που κηρύττει τον λόγο του Θεού, θα πρέπει να κρατά χαμηλούς τόνους.
Ο ίδιος, ερωτηθείς για το «πύρινο» κήρυγμά του την Κυριακή των Βαΐων ανέφερε:  «Την στιγμή που δεν μας σέβονται, δεν τους σεβόμαστε κι εμείς. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, τους στηρίξαμε να δούμε άσπρη μέρα αλλά δυστυχώς αυτοί μας τελείωσαν. Η εκκλησία μας και ο ομιλών, διδάσκουν πάντα την αγάπη γιατί ο Χριστός αγάπη εστί.  Αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται και ποδοπατούν τα πάντα, τα πιστεύω μας, εγώ εκφράζω όλους τους ανθρώπους της ενορίας μας και γενικά τον κόσμο που έρχεται και ακούει τον Θείο Λόγο».
Ο πατέρας Χρήστος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φωτεινή Βάκη η οποία επικαλούμενη τον Αδαμάντιο Κοραή και υπερασπιζόμενη την δήλωση του Γ. Μπαλαούρα είχε δηλώσει: “Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι αποκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Άτακτα, το αποκαλεί «ψευδοθαύμα» που πιστεύουν «ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν”.
Σχολιάζοντας την δήλωσή της ο εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονος κατά την εμφάνισή του στην εκπομπή της Τ. Στεφανίδου ανέφερε σχετικά: «Αυτή η κυρία, η βουλευτής Κερκύρας, η κ. Φωτεινή Βάκη, απεκάλεσε ψευτοθαύμα το Αγιο Φως. Αφού είναι ψευτοθαύμα γιατί αυτή η κυρία πήγε με τον πρωθυπουργό μας και την σύζυγό του στην Αναστάστιμη Ακολουθία και όταν ο ιερέας είπε “Δεύτε λάβετε φως” ήταν οι πρώτοι που έλαβαν το Αγιο Φως; Χάρηκα πολύ για τον πρωθυπουργό μας που είπε το μήνυμα της Αναστάσεως να φέρει αγάπη και φαίνεται ότι ήρθε με το μέρος της εκκλησίας. Μήπως ο κ. Τσίπρας έλαβε το Αγιο Φως και φωτίστηκε και ήρθε στην εκκλησία;  Να αφήσουν αυτά τα κολπάκια και ο κ. Μπαλαούρας που είπε ότι τάχα είναι πολυέξοδη η μεταφορά του Αγίου Φωτός και ότι αυτά είναι παγανιστικά έθιμα. Όταν πήρε το αεροπλάνο να πάει στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, ποιος τα πλήρωσε αυτά; Εσείς, κι εμείς και όλοι μας τα πληρώνουμε. Τα ταξιδάκια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν τα ξέρετε; Ας αφήσουν αυτά τα τερτίπια και ας κοιτάξουν έστω και την τελευταία ώρα τον φτωχό τον κοσμάκη που πεινάει, που είναι ταλαιπωρημένος, που έχει ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό, από λίγα τρόφιμα… Πείτε μου τι έκανε η κυβέρνηση, σε ποιους έδωσε τρόφιμα, ποιους στήριξε; Αν δεν ήταν η εκκλησία μας, ο κόσμος θα πέθαινε. Εύχομαι καλή φώτιση στους πολιτικούς και να προσέχουν τον λαό, γιατί από τους χριστιανούς βρίσκονται εκεί που βρίσκονται. Η καρέκλα τους έχει ημερομηνία λήξεως. Προεκλογικά ο κ. Τσίπρας είχε έρθει στη Ρόδο και είπε, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Τώρα ο κ. Τσίπρας θα δει τη Ρόδο, θα δει και το πήδημα»!
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως με τον πατέρα Χρήστο Σιαννά, ασχολήθηκε και η εφημερίδα Αυγή. Σε άρθρο της Κατερίνας Μπρέγιαννη αναφέρεται, μεταξύ άλλων:
“Ο Παπαχρήστος στη Ρόδο ακολούθησε το ιερό παράδειγμα… αφήνοντας στην άκρη τον πνευματικό του ρόλο και υιοθετώντας σαφώς πολιτικό, καθώς έκρινε μοναδική την ευκαιρία της παρουσίας πιστών τις μέρες αυτές στον οίκο του Θεού.
«Οι άθεοι παίρνουν συντάξεις. Είναι άθεοι, κλέφτες, ανεπρόκοποι και μας διοικούν αυτά τα ρεμάλια. Και ας έρθουν να με βρουν. Μην τους σέβεστε όπως δεν μας σέβονται. Θρησκεία, οικογένεια, πατρίδα, μας τα πουλήσανε όλα. Βγαίνουν οι ψεύτες και οι λωποδύτες να μας κάνουν μαθήματα ηθικής» είπε καταλήγοντας το ακροδεξιό παραλήρημά του με ένα «Χρόνια πολλά σε όλους!». Περιχαρής έσπευσε να χειροκροτήσει ο καλός χριστιανός Άδ. Γεωργιάδης μέσω τουίτερ την επίθεση αυτή επικροτώντας τον ηγετικό ρόλο που θα πρέπει να έχουν οι θρησκευτικοί ηγέτες στην πολιτική, μέσω καίριων θείων παρεμβάσεών τους. Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τη Δεξιά, για τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία ευθύνεται παραδοσιακά η Αριστερά. Η Δεξιά άλλωστε δεν αναγνωρίζει ταξικούς διαχωρισμούς, αλλά όλους τους άλλους. Οι βουλευτές της συχνά απευθύνουν την κατηγορία περί «διχαστικών λογικών», ειδικά όταν θέλουν να αποφύγουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε καίρια πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα. Ω γλυκύ μου έαρ, διχαστικόν;”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ