Προς επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της “δ” για τους μετανάστες που αναζητούν τρόπο διαφυγής από την Ρόδο στην Αθήνα, μέσω των φορτηγών που επιβιβάζονται στα πλοία της γραμμής, οι επαγγελματίες οδηγοί, ξεκίνησαν να οργανώνονται προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Μέσω του facebook, o κ. Λάζαρος Ιωαννίδης, από τους γνωστούς επαγγελματίες του κλάδου εφιστά την προσοχή των αρμοδίων αλλά και των συναδέλφων του, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, όπως αυτό που σημειώθηκε προ ημερών στην Ακαντιά με δύο μετανάστες που επιχείρησαν να κρυφτούν σε ένα από τα φορτηγά της εταιρείας του, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί.
Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει τα εξής:
“Παρακαλούμε πολύ όποιος είναι ο άμεσα αρμόδιος για το λιμάνι της Ροδου (Ακαντιάς ), να βάλει μόνιμη βάρδια, να εποπτεύει το λιμάνι τουλάχιστον μέχρι την άφιξη του καραβιού, διότι θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι παράνομα μπαίνουν στα τρέιλέρ μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να βρούμε τον μπελά μας από εκεί που δεν το περιμένουμε και με αποτέλεσμα να πλακώσουμε κανέναν από αυτούς, διότι πάνε κάτω από τις νταλίκες και κρύβονται στα ακόνια.
Αγαπητοί συνάδελφοι, τα μάτια σας 14, ελέγχετε τις νταλίκες διότι όπως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι της Ροδου την ώρα που είναι αραγμένες οι νταλίκες που μένουν για 2 ώρες για να τις βάλουμε όταν ξεκινήσει η φόρτωση του καραβιού, μπαίνουν λαθρομετανάστες μέσα για να ταξιδέψουν για Αθήνα παράνομα ,με αποτέλεσμα εάν δεν το έχετε ελέγξει οι ευθύνες πέφτουν πάνω μας και μεγάλη προσοχή διότι μπαίνουν και στους άξονες από κάτω, με αποτέλεσμα να τους πατήσουμε και να τους πληρώνουμε χρυσό. Να ευχαριστήσω το Λιμεναρχείο τις Ροδου για την άμεση κοινητοποίησή τους στο περιστατικό μας”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ