Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη του Γυμνασίου ΛΤ Γενναδίου στην Ιταλία με πρόγραμμα Erasmus

Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών από το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Γενναδίου από τις 5 μέχρι τις 12 Απριλίου 2024, επισκέφθηκε την γραφική πόλη της Brescia στη Βόρεια Ιταλία στα πλαίσια ανταλλαγής μαθητών μέσω του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ122 με τίτλο “Η συμπερίληψη στο μικρόκοσμο του σχολείου”.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την σχολική μονάδα “Liceo scientifico di Stato “Nicolò Copernico”” η οποία απαριθμεί δύναμη 1200 μαθητών. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο σχολείο δίνει έμφαση στην προαγωγή των θετικών επιστημών με επιπλέον διδακτικές ώρες μαθηματικών, οικονομίας, πληροφορικής, τεχνολογίας, φυσικής κλπ, προετοιμάζοντας τους μαθητές για την εισαγωγή σε αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα. Οι επισκέπτες μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία και την οργάνωση του σχολείου, να παρακολουθήσουν μαθήματα και να συμμετάσχουν σε δράσεις.

Το Σάββατο 6 Απριλίου, καθώς το συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί 6 ημέρες την εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό του σχολείου καθώς και παιχνίδια γνωριμίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της ομάδας Erasmus, Έλληνες και Ιταλοί, επισκέφτηκαν την ιστορική πόλη της Verona ενώ κατά την επιστροφή τους είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη μεσαιωνική καστροπολιτεία του Sirmione που βρίσκεται πάνω σε μια νησίδα στις ακτές της λίμνης Garda.

Την Τρίτη 9 Απριλίου οι μαθητές παρακολούθησαν διάφορα μαθήματα ακολουθώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα της σχολικής μονάδας. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να περιδιαβούν και να ξεναγηθούν στην πόλη και το κάστρο της Brescia μέσα από ένα “κυνήγι θησαυρού” που σχεδίασαν οι Ιταλοί συμμαθητές τους.


Την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η “Giornate Copernicane 2024” – η “Ημέρα Κοπέρνικου 2024”. Δύο ημέρες πολιτιστικών δράσεων με συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων κατά τις οποίες οι μαθητές παρακολούθησαν θεματικά μαθήματα τα οποία υλοποιήθηκαν από συμμαθητές τους, καθηγητές και εξωτερικούς ομιλητές. Συμμετείχαν επίσης σε αθλητικά τουρνουά και μουσικές εκδηλώσεις.

Οι μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ. Γενναδίου, δίδαξαν στους Ιταλούς συμμαθητές τους, Ελληνική μαγειρική, Ελληνική γλώσσα καθώς και Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Είχαν, όμως και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορες άλλες δραστηριότητες, ενώ μια ομάδα μαθητών αγωνίστηκε στο τουρνουά ποδοσφαίρου.


Την Παρασκευή 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στους χώρους του σχολείου λίγο πριν την επιστροφή για τη Ρόδο. Δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τους Ιταλούς φίλους τους και να τους ευχηθούν καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο του 2024 που θα είναι η σειρά τους να επισκεφθούν και να φιλοξενηθούν στη Ρόδο.

Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του Σχολείου, Δημήτριος Καβάλλας, και οι εκπαιδευτικοί: Ηλιάνα Γιαννούση, Αστέριος Καραλής, Αλεξάνδρα Κολοκύθα και Δέσποινα Πουρσαϊτίδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου