Στον «αέρα» βρίσκεται η προκήρυξη για την κάλυψη των δύο κενών θέσεων αγροτικών ιατρών στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Σύμης, όπως ενημερώθηκε ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας από την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Ολγα Ιορδανίδου, κατά την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του νησιού.
Όπως είχε γράψει η «δ», το νησί μετά την λήξη της θητείας των αγροτικών ιατρών είχε μείνει μόνο με τον διευθυντή του Π.Π.Ι Σύμης, αφού δεν είχε εγκαίρως γίνει προκήρυξη για την κάλυψη των δύο θέσεων που έμειναν κενές.
Παράλληλα, προωθούνται οι διαδικασίες ώστε μια φορά την εβδομάδα να επισκέπτεται το νησί καρδιολόγος από το Νοσοκομείο της Ρόδου, κάτι το οποίο πιθανότατα θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα.
Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο δήμαρχος της Σύμης, είχε επαφές με δύο γιατρούς του Metropolitan, έναν καρδιολόγο και έναν παθολόγο, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να λειτουργήσουν ιδιωτικά ιατρεία στο νησί και να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα! Ο δήμαρχος από την πλευρά του υποσχέθηκε πως θα τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια αν τελικά αποφασίσουν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να μετακομίσουν στην Σύμη, παραχωρώντας τους ιατρεία, έναντι μισθώματος, στο κτήριο που λειτουργεί σήμερα το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και το οποίο σύντομα θα μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις.
Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα είχε επαφές με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας Ν. Τόσκα στον οποίον έθεσε το θέμα των πολύωρων ελέγχων ταυτοπροσωπίας που πραγματοποιούνται στο νησί, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επισκεπτών που φθάνουν στο νησί με σκάφη και τον καταιγισμό παραπόνων, όπως έχει κατ΄επανάληψη γράψει η «δ». Ο υπουργός, φέρεται να κατανόησε το πρόβλημα που δημιουργείται και υποσχέθηκε ότι θα διερευνηθούν τρόποι για την αντιμετώπιση του θέματος που προέκυψε με την εφαρμογή του νέου νόμου. Παράλληλα, θα διατεθεί στη Σύμη πυροσβεστικό όχημα και θα εκπαιδευτεί κλιμάκιο εθελοντών, αποτελούμενο από 12 άτομα, προκειμένου να επεμβαίνει σε πυρκαγιές, κάτι που μέχρι σήμερα γίνεται από υπαλλήλους του Δήμου!
Παράλληλα ο κ. Λ. Παπακαλοδούκας, ζήτησε την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Σύμης προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του νησιού, κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ