ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ορφέας: Κατά των “παραγόντων – κομητών” απασφάλισε ο Κελέσογλου

Παύλος Nτοκόουπιλ 1 λεπτό ανάγνωση
Ορφέας-Κελέσογλου
✦ Σύνοψη ⌄
  • Ο πρό­ε­δρος του Ορφέα, Σουκρή Κελέ­σο­γλου, εκφρά­ζει την αγα­νά­κτησή του για τη συμπε­ρι­φορά παρα­γό­ντων που ενο­χλούν ποδο­σφαι­ρι­στές με υπο­σχέ­σεις που δεν έχουν αντί­κρι­σμα.
  • Καταγ­γέλ­λει ότι οι ποδο­σφαι­ρι­στές δεν είναι αντι­κεί­μενα δια­πραγ­μά­τευ­σης και ότι οποια­δή­ποτε συζή­τηση για μετα­κί­νηση πρέπει να γίνεται θεσμικά.
  • Τονίζει ότι το μεγα­λύ­τερο πρό­βλημα του ερα­σι­τε­χνι­κού ποδο­σφαί­ρου είναι οι παρο­δι­κοί παρά­γο­ντες που ανα­στα­τώ­νουν ομάδες και ποδο­σφαι­ρι­στές.
  • Καλεί για σοβα­ρό­τητα και συνέ­πεια στο ερα­σι­τε­χνικό ποδό­σφαιρο, προει­δο­ποιώ­ντας για την απα­ξί­ωση των πρω­τα­θλη­μά­των αν συνε­χι­στούν αυτές οι πρα­κτι­κές.

Με παρέμ­βασή του, η οποία τιτλο­φο­ρεί­ται με τη φράση “Ώρα ευθύνης και σεβα­σμού στο ερα­σι­τε­χνικό ποδό­σφαιρο”, ο πρό­ε­δρος του Ορφέα Σουκρή Κελέ­σο­γλου εκφρά­ζει την αγα­νά­κτησή του για τη συμπε­ρι­φορά “παρα­γό­ντων -κομητών” όπως τους απο­κα­λεί, οι οποίοι φέρο­νται να ενο­χλούν ποδο­σφαι­ρι­στές άλλων ομάδων -μεταξύ αυτών και της δικής του-υποσχόμενοι εξω­φρε­νι­κές για τα δεδο­μένα του ερα­σι­τε­χνι­κού ποδο­σφαί­ρου παροχές.

Ανα­λυ­τικά:

“Το ερα­σι­τε­χνικό ποδό­σφαιρο δεν αντέχει άλλους «σωτήρες» της στιγμής και παράγοντες-κομήτες.

Τον τελευ­ταίο καιρό παρα­τη­ρεί­ται ένα φαι­νό­μενο που μόνο προ­βλη­μα­τι­σμό προ­κα­λεί: άτομα που εμφα­νί­ζο­νται ξαφνικά στον χώρο, ενο­χλούν ποδο­σφαι­ρι­στές ομάδων και τους υπό­σχο­νται πράγ­ματα που σπάνια έχουν αντί­κρι­σμα.

Στον Ορφέα, ένα ιστο­ρικό σωμα­τείο με δια­δρομή και αξιο­πρέ­πεια, τέτοιες πρα­κτι­κές δεν είναι ανεκτές.

Οι ποδο­σφαι­ρι­στές δεν είναι αντι­κεί­μενα δια­πραγ­μά­τευ­σης ούτε «εύκολα θύματα» εντυ­πω­σια­σμού. Οποια­δή­ποτε συζή­τηση για μετα­κί­νηση ή συνερ­γα­σία μπορεί να γίνει μόνο με θεσμικό τρόπο και με τη σύμφωνη γνώμη της διοί­κη­σης, όπως ορίζουν οι κανο­νι­σμοί και ο στοι­χειώ­δης σεβα­σμός.

Το μεγα­λύ­τερο πρό­βλημα του ερα­σι­τε­χνι­κού ποδο­σφαί­ρου σήμερα δεν είναι η έλλειψη ταλέ­ντου, αλλά οι παρο­δι­κοί παρά­γο­ντες. Άνθρω­ποι που επη­ρε­ά­ζουν την «αγορά», ανα­στα­τώ­νουν ομάδες και ποδο­σφαι­ρι­στές και στη συνέ­χεια εξα­φα­νί­ζο­νται, αφή­νο­ντας πίσω τους χάος και δια­λυ­μένα σωμα­τεία.

Αν αυτή η τακτική συνε­χι­στεί, δυστυ­χώς θα μιλάμε για πλήρη απα­ξί­ωση των πρω­τα­θλη­μά­των.

Κανένα σωμα­τείο με ιστορία και αυτο­σε­βα­σμό δεν μπορεί να λει­τουρ­γή­σει υπό καθε­στώς πίεσης και παρα­σκη­νίου. Το ερα­σι­τε­χνικό ποδό­σφαιρο χρειά­ζε­ται σοβα­ρό­τητα, συνέ­πεια και ανθρώ­πους που θα μείνουν – όχι περα­στι­κούς που έρχο­νται για εντυ­πώ­σεις”.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.