ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θετικό το πρώτο πεντάμηνο του 2026 για την επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ 

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Άνοδος 8,5% στην επι­βα­τική κίνηση κατα­γρά­φηκε το πρώτο πεντά­μηνο του 2026 στα 24 αερο­δρό­μια της ΥΠΑ, με 2.946.699 επι­βά­τες.
  • Ο Μάιος του 2026 παρου­σί­ασε επίσης αύξηση 8% στην επι­βα­τική κίνηση, με το αερο­δρό­μιο Ηρα­κλείου να κατα­γρά­φει 8,1% αύξηση και 1.139.079 επι­βά­τες.
  • Συνο­λικά, η επι­βα­τική κίνηση στα 39 αερο­δρό­μια της χώρας αυξή­θηκε κατά 5,7% το πρώτο πεντά­μηνο, φτά­νο­ντας τα 23.076.532 επι­βά­τες.
  • Ο αριθμός κινή­σεων αερο­σκα­φών αυξή­θηκε κατά 4,8%, με 186.119 πτήσεις να πραγ­μα­το­ποιού­νται από Ιανουά­ριο έως Μάιο του 2026.

Άνοδο 8,5%, παρου­σί­ασε το πρώτο πεντά­μηνο του 2026, η επι­βα­τική κίνηση στα 24 αερο­δρό­μια δια­χεί­ρι­σης της ΥΠΑ, (Ηρά­κλειο, Καλα­μάτα, Αλε­ξαν­δρού­πολη, Λήμνος, Αστυ­πά­λαια, Ιωάν­νινα, Χίος, Κοζάνη, Καστο­ριά, Κάρ­πα­θος, Κύθηρα, Μήλος, Σκύρος, Νέα Αγχί­α­λος, Πάρος, Σύρος, Άραξος, Νάξος, Κάλυ­μνος, Ικαρία, Καστε­λό­ριζο, Κάσος, Λέρος, Σητεία), σε σχέση με το 2025. Ειδι­κό­τερα, σύμφωνα με τα στα­τι­στικά στοι­χεία, το σύνολο των επι­βα­τών (αφίξεις και ανα­χω­ρή­σεις επι­βα­τών εξω­τε­ρι­κού και εσω­τε­ρι­κού) Ιανουαρίου-Μαΐου 2026 ανήλθε στους 2.946.699 επι­βά­τες, έναντι 2.715.790 επι­βα­τών το αντί­στοιχο διά­στημα του 2025.

Iσχυρή άνοδο για τα αερο­δρό­μια της ΥΠΑ κατα­γρά­φουν και τα στα­τι­στικά στοι­χεία του Μαΐου, ρεκόρ επι­βα­τι­κής κίνησης στο «Νίκος Καζαν­τζά­κης»

Ο Μάϊος του 2026 παρου­σί­ασε άνοδο επι­βα­τι­κής κίνησης 8%, συνο­λικά και για τα 24 αερο­δρό­μια της ΥΠΑ. Ενδει­κτικά, το αερο­δρό­μιο Ηρα­κλείου που εξυ­πη­ρέ­τησε τους περισ­σό­τε­ρους ταξι­διώ­τες, τον Μάϊο, κατέ­γραψε άνοδο επι­βα­τι­κής κίνησης 8,1% και δια­κί­νησε 1.139.079 επι­βά­τες, έναντι 1.054.181 πέρυσι τον ίδιο μήνα.

Αύξηση και στα 39 αερο­δρό­μια της χώρας (24 ΥΠΑ, 14 FRAPORT GREECE, ΔΑΑ)

Αύξηση 5,7%, προ­κύ­πτει και στην επι­βα­τική κίνηση, για το πρώτο πεντά­μηνο του 2026 στο σύνολο των αερο­δρο­μίων της χώρας, που διε­ξά­γο­νται εμπο­ρι­κές πτήσεις. Συγκε­κρι­μένα, η επι­βα­τική κίνηση έφτασε τα 23.076.532, έναντι 21.837.473 επι­βα­τών το αντί­στοιχο χρονικό διά­στημα του 2025. Όσον αφορά τον αριθμό κινή­σεων αερο­σκα­φών (αφίξεις και ανα­χω­ρή­σεις αερο­σκα­φών εσω­τε­ρι­κού και εξω­τε­ρι­κού) Ιανουαρίου-Μαΐου 2026, στο σύνολο των 39 αερο­δρο­μίων της χώρας, των οποίων τον έλεγχο ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρίας ασκεί, κυρίως, η ΥΠΑ, σημειώ­θηκε αύξηση 4,8%, σε σχέση με το αντί­στοιχο διά­στημα του 2025. Ειδι­κό­τερα, συνο­λικά πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 186.119 πτήσεις, έναντι 177.573 πτήσεων πέρυσι.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.