ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινική έρευνα για το θρίλερ σε γκρεμό της Ρόδου: Ερευνάται αν ο 45χρονος θέλησε να σκοτώσει σύζυγο και παιδί

Δαμιανός Αθανασίου 6 λεπτά ανάγνωση
ΓΚΡΕΜΟΣ ΡΟΔΟΣ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Σε εξέλιξη βρί­σκε­ται προ­κα­ταρ­κτική εξέταση για από­πειρα ανθρω­πο­κτο­νίας σε βάρος της εν δια­στά­σει συζύγου και του ανή­λι­κου παιδιού από τον 45χρονο ημεδαπό.
  • Η έρευνα εξε­τά­ζει αν ο κατη­γο­ρού­με­νος επι­χεί­ρησε να εκτρο­χιά­σει το όχημα και αν αργό­τερα προ­σπά­θησε να αυτο­κτο­νή­σει πέφτο­ντας σε χαράδρα.
  • Η υπόθεση έχει οδη­γή­σει σε σύλληψη και ποινική δίωξη, με την Εισαγ­γε­λία Ρόδου να επι­βάλ­λει περιο­ρι­στι­κούς όρους.
  • Τα γεγο­νότα δια­δρα­μα­τί­στη­καν το βράδυ της 21ης Απρι­λίου 2026, με την 33χρονη να απο­τρέ­πει την πρώτη από­πειρα εκτρο­πής του οχή­μα­τος.

• Σε πλήρη εξέλιξη βρί­σκε­ται η προ­κα­ταρ­κτική εξέταση που καλεί­ται να ξεκα­θα­ρί­σει αν στοι­χειο­θε­τεί­ται από­πειρα ανθρω­πο­κτο­νίας σε βάρος της εν δια­στά­σει συζύγου και του ανή­λι­κου παιδιού

Σε πλήρη εξέλιξη βρί­σκε­ται η ποινική προ­κα­ταρ­κτική εξέταση που διε­ρευνά πλέον τις συν­θή­κες υπό τις οποίες τελέ­στηκε, αν τελέ­στηκε, το αδίκημα της από­πει­ρας ανθρω­πο­κτο­νίας στην υπόθεση που έχει χαρα­κτη­ρι­στεί ως το θρίλερ του Μόντε Σμιθ.

Στο επί­κε­ντρο της έρευνας μπαίνει ένα διπλό ερώτημα. Από τη μία, αν ο 45χρονος ημε­δα­πός επι­χεί­ρησε όντως να βγάλει από τον δρόμο και να γκρε­μί­σει το όχημα μέσα στο οποίο επέ­βαι­ναν η 33χρονη ημεδαπή και το ανήλικο τέκνο τους. Από την άλλη, αν λίγη ώρα αργό­τερα ο ίδιος προ­σπά­θησε πραγ­μα­τικά να θέσει τέρμα στη ζωή του πέφτο­ντας με το αυτο­κί­νητό του σε χαράδρα βάθους περίπου 60 μέτρων ή αν, αντί­θετα, σκη­νο­θέ­τησε τη δική του πτώση.

Τα ερω­τή­ματα που καλεί­ται να απα­ντή­σει η έρευνα

Η υπόθεση έχει ήδη οδη­γή­σει σε σύλληψη, σε άσκηση ποι­νι­κής δίωξης για κακουρ­γη­μα­τι­κές και πλημ­με­λη­μα­τι­κές πράξεις και σε επιβολή περιο­ρι­στι­κών όρων από την Εισαγ­γε­λία Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου.

Παρά ταύτα, οι αρμό­διοι καλού­νται να απο­σα­φη­νί­σουν πτυχές που παρα­μέ­νουν θολές, καθώς το χρονικό εκτυ­λί­χθηκε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και τα δύο σκέλη του, η επίθεση μέσα στο όχημα και η πτώση στη χαράδρα, φέρεται να συν­δέ­ο­νται άμεσα μεταξύ τους.

Το βασικό δια­κύ­βευμα είναι αν το πρώτο επει­σό­διο συνιστά από­πειρα να αφαι­ρε­θεί η ζωή της εν δια­στά­σει συζύγου και του παιδιού ή αν πρό­κει­ται για πράξη άλλης βαρύ­τη­τας.

ΓΚΡΕΜΟΣ ΡΟΔΟΣ

Το διπλό επει­σό­διο μέσα και έξω από το όχημα

Οπως έγραψε η «δημο­κρα­τική», το βράδυ της 21ης Απρι­λίου 2026, περί ώρα 20:00, η 33χρονη μετέβη σε οικία συγ­γε­νι­κού προ­σώ­που του 45χρονου για να παρα­λά­βει το ανήλικο τέκνο τους, όπως προ­έ­βλεπε ισχύ­ουσα προ­σω­ρινή διαταγή για την επι­κοι­νω­νία. Ο εν δια­στά­σει σύζυγός της φέρεται να της ζήτησε να τον μετα­φέ­ρει με το αυτο­κί­νητο έως ένα σημείο στην ευρύ­τερη περιοχή του Μόντε Σμιθ, με το πρό­σχημα ότι έπρεπε να παρα­λά­βει μια μοτο­συ­κλέτα.

Η ίδια κάθισε στη θέση του οδηγού, εκείνος στη θέση του συνο­δη­γού και το παιδί στο πίσω κάθισμα, δεμένο στο ειδικό καθι­σμα­τάκι. Καθώς το όχημα κινού­νταν, ο κατη­γο­ρού­με­νος φέρεται να άρπαξε ξαφνικά το τιμόνι και να το έστριψε με δύναμη προς την πλευρά του γκρεμού. Η οδηγός αντέ­δρασε ενστι­κτω­δώς, γύρισε προς την αντί­θετη κατεύ­θυνση και απέ­τρεψε την εκτροπή, με το αυτο­κί­νητο να συγκρού­ε­ται με τον καθρέ­πτη άλλου διερ­χό­με­νου οχή­μα­τος.

Η ένταση δεν στα­μά­τησε εκεί. Όπως προ­κύ­πτει, ο 45χρονος φέρεται στη συνέ­χεια να σηκώ­θηκε από τη θέση του, να πέρασε προς το τιμόνι και να επι­χεί­ρησε να πατήσει το γκάζι για δεύτερη προ­σπά­θεια εκτρο­πής, ενέρ­γεια που ματαιώ­θηκε επειδή το όχημα διέθετε σύστημα αυτό­μα­της παύσης του κινη­τήρα. Οδηγός που κινού­νταν στο αντί­θετο ρεύμα και υπέστη τη φθορά στον καθρέ­πτη κατέ­θεσε ότι στα­μά­τησε και αντί­κρισε μια γυναίκα στο τιμόνι, έναν άνδρα συνο­δηγό και ένα μικρό παιδί που έκλαιγε.

Τι εντό­πι­σαν οι Αρχές στη χαράδρα

Έπειτα από τη ματαί­ωση της δεύ­τε­ρης από­πει­ρας, η 33χρονη επα­νέ­φερε τον 45χρονο στην οικία απ’ όπου είχαν ξεκι­νή­σει και απο­χώ­ρησε με το παιδί. Περί την 21:00 ώρα, ο ίδιος επι­βι­βά­στηκε στο δικό του αυτο­κί­νητο και, κινού­με­νος επί της ίδιας οδού, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο του πρώτου επει­σο­δίου, εκτρά­πηκε και κατέ­ληξε στη χαράδρα.

Όταν οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις και οι πυρο­σβέ­στες έφτασαν στο σημείο, ο οδηγός εντο­πί­στηκε σε ύπτια θέση εκτός του οχή­μα­τος, με τραύμα στην περιοχή του λαιμού. Στη δεξιά πλευρά του σώματός του βρέθηκε πολυ­ερ­γα­λείο με λάμα μήκους 6,5 εκα­το­στών. Στο εσω­τε­ρικό του αυτο­κι­νή­του εντο­πί­στη­καν, μεταξύ άλλων, ένα πλα­στικό μπου­κάλι με ετικέτα λευκού οίνου που περιείχε ελά­χι­στη ποσό­τητα υγρού και χρη­μα­τικά ποσά δια­σκορ­πι­σμένα, ενώ δια­πι­στώ­θηκε έντονη οσμή οινο­πνεύ­μα­τος. Στο νοσο­κο­μείο όπου δια­κο­μί­στηκε δια­πι­στώ­θηκε επι­πλέον τραύμα στην αρι­στερή πλευρά του θώρακα, με τους θερά­πο­ντες ιατρούς να κάνουν λόγο για σοβαρή κατά­σταση της σωμα­τι­κής και ψυχικής του υγείας.

Ακριβώς αυτά τα ευρή­ματα, η φύση και η θέση των τραυ­μά­των, η παρου­σία του πολυ­ερ­γα­λείου, τα ίχνη αλκοόλ και ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε εκτός οχή­μα­τος, απο­τε­λούν τα στοι­χεία που σταθ­μί­ζο­νται.

ΓΚΡΕΜΟΣ ΡΟΔΟΣ

Τι φέρεται να υπο­στη­ρί­ζει ο 45χρονος

Ο 45χρονος, ο οποίος κατέ­ληξε φρου­ρού­με­νος σε ψυχια­τρική κλινική, φέρεται να παρα­δέ­χθηκε ότι έπιασε το τιμόνι και το έστριψε αρι­στερά, ανα­φέ­ρο­ντας ότι τον ενό­χλη­σαν όσα του έλεγε η εν δια­στά­σει σύζυγός του. Δια­τεί­νε­ται ότι η ενέρ­γεια έγινε εκούσια και δεν ήταν απο­τέ­λε­σμα τυχαίου χει­ρι­σμού, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ωστόσο ότι δεν είχε πρόθεση να ρίξει το όχημα στον γκρεμό.

Ως προς τη δική του εκτροπή, ισχυ­ρί­ζε­ται ότι κατά τη διάρ­κεια της οδή­γη­σης κατα­νά­λωσε σχεδόν ολό­κληρο το περιε­χό­μενο μπου­κα­λιού κρασιού και δύο χάπια συγκε­κρι­μέ­νου σκευά­σμα­τος. Φέρεται μάλιστα να υπο­στή­ριξε ότι από την πτώση δεν τραυ­μα­τί­στηκε σοβαρά και ότι ο ίδιος αυτο­τραυ­μα­τί­στηκε με το πολυ­ερ­γα­λείο σε κοιλιά, στήθος και λαιμό. Πρό­σθεσε, κατά πλη­ρο­φο­ρίες, ότι εδώ και 7 περίπου χρόνια έχει δια­γνω­στεί με ψυχο­λο­γικά προ­βλή­ματα και ότι λαμ­βά­νει φαρ­μα­κευ­τική αγωγή. Οι ισχυ­ρι­σμοί αυτοί τοπο­θε­τού­νται στο επί­κε­ντρο της προ­κα­ταρ­κτι­κής, καθώς από την αξιο­λό­γησή τους θα κριθεί η πραγ­μα­τική φύση και των δύο σκελών του περι­στα­τι­κού.

Οι περιο­ρι­στι­κοί όροι

Με διάταξη της Εισαγ­γε­λίας Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου επι­βλή­θη­καν στον κατη­γο­ρού­μενο περιο­ρι­στι­κοί όροι. Όπως προ­κύ­πτει, λαμ­βά­νο­ντας υπόψη τον άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για τη σωμα­τική ακε­ραιό­τητα της 33χρονης και του ανή­λι­κου τέκνου, του απα­γο­ρεύ­τηκε να προ­σεγ­γί­ζει την παθούσα σε από­σταση μικρό­τερη των 50 μέτρων χωρίς τη συναί­νεσή της, καθώς και το παιδί χωρίς την παρου­σία της ίδιας ή άλλου ενη­λί­κου.

Το παρα­σκή­νιο μιας σχέσης που είχε βυθι­στεί στην ένταση

Πέρα από το ίδιο το περι­στα­τικό, η εικόνα που συντί­θε­ται αφορά μια συμ­βί­ωση που, σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες, είχε εδώ και καιρό περιέλ­θει σε οξεία κρίση. Η 33χρονη φέρεται να έχει περι­γρά­ψει ότι η συμπε­ρι­φορά του εν δια­στά­σει συζύγου της άρχισε να μετα­βάλ­λε­ται από τον τρίτο μήνα της εγκυ­μο­σύ­νης της και ότι στα­διακά εκδη­λώ­θηκε ένα μοτίβο συστη­μα­τι­κής συναι­σθη­μα­τι­κής, ψυχο­λο­γι­κής και λεκτι­κής κακο­ποί­η­σης.

Κατά τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρίες, τον Φεβρουά­ριο του 2025 ο 45χρονος φέρεται να πρό­τεινε να απευ­θυν­θούν σε σύμ­βουλο γάμου, η συνά­ντηση όμως απο­δεί­χθηκε ότι είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί με ψυχί­α­τρο. Η παθούσα δια­τεί­νε­ται ότι σκοπός της κίνησης δεν ήταν η βελ­τί­ωση της σχέσης τους, αλλά η δημιουρ­γία της εντύ­πω­σης ότι εκείνη αντι­με­τω­πί­ζει ζητή­ματα ψυχικής υγείας, ισχυ­ρι­σμό τον οποίο, όπως ανα­φέ­ρει, ο ίδιος επα­νέ­λαβε αργό­τερα και στην αίτηση ασφα­λι­στι­κών μέτρων.

Η ένταση φέρεται να κορυ­φώ­θηκε προς το τέλος του 2025. Ενώ βρί­σκο­νταν με το παιδί τους σε εστια­τό­ριο, ο 45χρονος φέρεται να αντέ­δρασε με οργή σε μια απλή ερώτηση της συζύγου του και να της είπε, κρα­τώ­ντας με τα δύο χέρια το τραπέζι, να μην τον κοι­τά­ζει με βλέμμα μίσους γιατί δεν θα δίσταζε να ανα­πο­δο­γυ­ρί­σει τα τρα­πέ­ζια. Σε μετα­γε­νέ­στερο επει­σό­διο, μέσα σε σφοδρό καυγά και πάλι ενώπιον του παιδιού, όταν εκείνη του είπε ότι θα ήταν προ­τι­μό­τερο να χωρί­σουν, φέρεται να την απεί­λησε με τη φράση ότι «θα γίνω μακε­λά­ρης και δεν το λέω μόνο, το κάνω κιόλας».

Στο ίδιο πλαίσιο, η 33χρονη έχει περι­γρά­ψει βίαια ξεσπά­σματα με σπα­σί­ματα αντι­κει­μέ­νων, απα­γό­ρευση επι­σκέ­ψεων από συγ­γε­νικό της πρόσωπο που τη βοη­θούσε με τη φρο­ντίδα του παιδιού, καθώς και επα­νει­λημ­μέ­νες προ­σπά­θειες να την εκδιώ­ξει από την κατοι­κία.

Την παθούσα 33χρονη ημεδαπή εκπρο­σω­πεί η δικη­γό­ρος κ. Ασημένη Βεργή, ενώ τη νομική υπε­ρά­σπιση του κατη­γο­ρού­με­νου 45χρονου έχουν ανα­λά­βει οι κ.κ. Στέλιος Κιουρ­τζής και Ηλίας Ζωγρα­φί­δης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.