Αθλητικά

Γ’ Εθνική Κατηγορία: Το πλάνο για την σεζόν 2026-2027

Γ' Εθνική Κατηγορία- Κλήρωση
Σύνοψη
  • Η τύχη του αγώνα ΠΑΣ Πύργος - ΑΠΣ Ζάκυνθος εκκρεμεί και θα κρίνει τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική Κατηγορία για την σεζόν 2025-2026.
  • Η ΕΠΟ προγραμματίζει τη νέα αγωνιστική περίοδο 2026-2027 με συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 2 Ιουνίου για τη νέα προκήρυξη.
  • Το νέο πλάνο προβλέπει 10 ομίλους των 12 ομάδων, με προθεσμία υποβολής συμμετοχών στις αρχές Ιουλίου και πιθανές αναπροσαρμογές αν υπάρξουν κενά.
  • Η επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ το Κύπελλο Ερασιτεχνών θα διεξαχθεί στις 2-3 Σεπτεμβρίου.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνική Κατηγορίας για την σεζόν 2025-2026 ουσιαστικά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα η τύχη του αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΣ Πύργος και τον ΑΠΣ Ζάκυνθος, που θα κρίνει τον προβιβασμό.

Ωστόσο η ΕΠΟ έχει το βλέμμα της στραμμένο στη νέα αγωνιστική περίοδο 2026-2027 και προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στον σχεδιασμό του νέου πρωταθλήματος.

Στις 2 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, όπου αναμένεται να συζητηθεί εξονυχιστικά η νέα προκήρυξη. Μάλιστα μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, το επίσημο έγγραφο θα έχει αποσταλεί σε όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και οργάνωση.

Το πλάνο που βρίσκεται στο τραπέζι προβλέπει δομή με 10 ομίλους των 12 ομάδων. Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής ορίζονται οι αρχές Ιουλίου. Σε περίπτωση που προκύψουν κενά, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι δευτεραθλητές και τριταθλητές από την ίδια Ένωση, ενώ σε ένα ακραίο σενάριο μειωμένου αριθμού συμμέτοχών, η διοργανώτρια αρχή είναι έτοιμη να αναπροσαρμόσει τον αριθμό και τη σύνθεση των ομίλων (με 9 δηλαδή).

Η επίσημη «σέντρα» του πρωταθλήματος πηγαίνει για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, το ποδοσφαιρικό καλεντάρι ανοίγει με το Κύπελλο Ερασιτεχνών στις 2-3 Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, μαζί με τις κυπελλούχους των κατά τόπους ΕΠΣ.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι από τα Δωδεκάνησα δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας έχουν ο Γ.Σ. Διαγόρας, η ΑΕΡΑ, ο Απόλλωνας Καλυθιών και ο ΓΑΣ Ιάλυσος, ενώ στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ο Φοίβος Κρεμαστής.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.