Στα χέρια των αρχών βρέθηκαν δύο άτομα — πατέρας και γιος — που φέρονται να διατηρούσαν σε λειτουργία ξενοδοχειακή μονάδα παρά τη διοικητική απόφαση σφράγισής της. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις 23:30 της 9ης Μαΐου 2026, έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου.
Λίγο μετά τις 22:00 της ίδιας βραδιάς, αστυνομικοί μετέβησαν στο ξενοδοχείο, όπου διαπίστωσαν ότι η μονάδα βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία. Κατά δήλωση των υπευθύνων, φιλοξενούνταν εκείνη την ώρα 38 άτομα, σε εγκατάσταση συνολικής χωρητικότητας 200 κλινών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου είχε εκδώσει απόφαση σφράγισης για τη συγκεκριμένη μονάδα, η οποία όφειλε να εκτελεστεί στις 6 Μαΐου 2026 και ώρα 11:00. Ωστόσο, η εκτέλεση δεν κατέστη εφικτή καθώς οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην εκκένωση.
Με δεδομένη αυτή την άρνηση, η Εισαγγελέας παρήγγειλε την άμεση εκκένωση του καταλύματος, με ρητή εντολή εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.
Οι 2 συλληφθέντες, ηλικίας 76 και 53 ετών αντίστοιχα, κατηγορούνται για απείθεια καθώς και για παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου και παράλειψη οφειλόμενης βοήθειας.
Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της εταιρείας διαχείρισης της ξενοδοχειακής μονάδας και τον προσωρινά υπεύθυνό της.
Συλλήψεις για λειτουργία ξενοδοχείου στη Ρόδο που επρόκειτο να σφραγιστεί!
















