ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Γυμνάσιο Παραδεισίου ενημερωτική δράση στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος για την Υγεία και την Υγιεινή της Έμμηνου Ρύσης,

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Στο Γυμνά­σιο Παρα­δει­σίου πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε ενη­με­ρω­τική δράση για την Υγεία και την Υγιεινή της Έμμηνου Ρύσης, σε συνερ­γα­σία με το Υπουρ­γείο Υγείας και τη UNICEF.
  • Η δράση απευ­θύν­θηκε σε όλους τους μαθητές και είχε στόχο την προ­α­γωγή της υγείας και της γνώσης σχετικά με την εφηβεία και την καθη­με­ρινή υγιεινή.
  • Ιδιαί­τερη έμφαση δόθηκε στην υγιεινή της περιό­δου και στις αρχές της ισό­τη­τας και του σεβα­σμού, προ­ά­γο­ντας ένα υπο­στη­ρι­κτικό σχολικό περι­βάλ­λον.
  • Οι μαθητές κλή­θη­καν να δημιουρ­γή­σουν αφίσες σχετικά με την έμμηνο ρύση και την εφηβεία, ενι­σχύ­ο­ντας τη συμ­με­τοχή τους στη δράση.
  • Στο τέλος, δόθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά, όπως τσάντες με σερ­βιέ­τες για τα κορί­τσια και κον­κάρ­δες για τα αγόρια, προ­ω­θώ­ντας την ευαι­σθη­το­ποί­ηση γύρω από θέματα υγείας.

Στο Γυμνά­σιο Παρα­δει­σίου πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε ενη­με­ρω­τική δράση στο πλαίσιο του Εθνικού Προ­γράμ­μα­τος για την Υγεία και την Υγιεινή της Έμμηνου Ρύσης, το οποίο υλο­ποιεί­ται πανελ­λα­δικά από το Υπουρ­γείο Υγείας σε συνερ­γα­σία με τη UNICEF.

Η δια ζώσης ενη­μέ­ρωση απευ­θύν­θηκε σε όλες τις μαθή­τριες και όλους τους μαθητές του σχο­λείου και στο­χεύει στην προ­α­γωγή της υγείας, στην ενί­σχυση της γνώσης και στην καλ­λιέρ­γεια θετικών στάσεων σε θέματα που σχε­τί­ζο­νται με τη σωμα­τική ανά­πτυξη, την εφηβεία και την καθη­με­ρινή υγιεινή των εφήβων. Ιδιαί­τερη έμφαση δόθηκε στην προ­α­γωγή της υγεί­α­ςκαι υγιει­νής της περιό­δου, αλλά και στις αρχές της ισό­τη­τας, της συμπε­ρί­λη­ψης και του σεβα­σμού, προ­ά­γο­ντας ένα σχολικό περι­βάλ­λον όπου όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθή­τριες αισθά­νο­νται απο­δε­κτοί,ενη­με­ρω­μέ­νοι και υπο­στη­ρι­ζό­με­νοι.

Μετά την ολο­κλή­ρωση των ενη­με­ρω­τι­κών συνα­ντή­σεων, ζητή­θηκε από τους μαθητές και τις μαθή­τριες κάθε τάξης (Α’, Β’ και Γ’) να δημιουρ­γή­σουν από μία αφίσα σχετική με την έμμηνο ρύση και την εφηβεία.

Στο τέλος του προ­γράμ­μα­τος δόθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά του σχο­λείου. Συγκε­κρι­μένα, σε όλα τα κορί­τσια προ­σφέρ­θηκε από μία τσάντα με 150 σερ­βιέ­τες και ένα νεσεσέρ, ενώ στα αγόρια δόθηκε από μία συμ­βο­λική κον­κάρδα.

Η δράση ενί­σχυσε την ενη­μέ­ρωση, την ευαι­σθη­το­ποί­ηση και τον σεβασμό των μαθητών και μαθη­τριών γύρω από θέματα υγείας και εφη­βείας.

Η οργά­νωση και ο συντο­νι­σμός της δράσης πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε από τις εκπαι­δευ­τι­κούς Κωστούλα Μαρία, Πόθα Νεκτα­ρία και Γιαν­νιού Δέσποινα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.