ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: Ξεκινά από τη νέα σεζόν ο θεσμός «Dine Out» στη Ρόδο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ

Νέα συνά­ντηση εργα­σίας πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε μεταξύ του Προ­έ­δρου της Ένωσης Ξενο­δό­χων Ρόδου κ. Γιάννη Παπα­βα­σι­λείου, του Προ­έ­δρου του Σωμα­τείου Εστια­τό­ρων Ρόδου κ. Σταύρου Ζου­ρούδη και του Προ­έ­δρου της Ένωσης Του­ρι­στι­κών Γρα­φείων Δωδε­κα­νή­σου κ. Χρήστου Μιχα­λάκη, με τη συμ­με­τοχή του Βου­λευτή Δωδε­κα­νή­σου του ΠΑΣΟΚ και τέως Υφυ­πουρ­γού Του­ρι­σμού κ. Γιώργου Νικη­τιάδη, στο πλαίσιο της ολο­κλή­ρω­σης των δια­δι­κα­σιών για την υλο­ποί­ηση του θεσμού «Dine Out». Η σύσκεψη έλαβε χώρα στα γραφεία της Ένωσης Ξενο­δό­χων Ρόδου το Σάββατο 24 Ιανουα­ρίου 2026.

Η συνά­ντηση εντάσ­σε­ται στη συνε­χι­ζό­μενη πρω­το­βου­λία που έχει ανα­λη­φθεί μετά από συντο­νι­σμό και πρόταση του κ. Νικη­τιάδη και απο­τε­λεί συνέ­χεια των προη­γού­με­νων επαφών και της επι­τρο­πής εργα­σίας που έχει συστα­θεί, με στόχο τη δια­μόρ­φωση ενός νέου, συνερ­γα­τι­κού πρω­τύ­που του­ρι­στι­κής εμπει­ρίας για τη Ρόδο.

Κατά τη διάρ­κεια της σύσκε­ψης επι­βε­βαιώ­θηκε η κοινή βούληση των τριών φορέων να προ­χω­ρή­σουν άμεσα στο επόμενο στάδιο του εγχει­ρή­μα­τος, που αφορά την κατα­γραφή των ξενο­δο­χείων και των εστια­το­ρίων τα οποία θα συμ­με­τά­σχουν στο πρό­γραμμα, ώστε ο θεσμός να τεθεί σε πιλο­τική εφαρ­μογή την επόμενη του­ρι­στική σεζόν.

Ο θεσμός «Dine Out» στο­χεύει στο να δίνει τη δυνα­τό­τητα στους επι­σκέ­πτες της Ρόδου, του­λά­χι­στον μία φορά την εβδο­μάδα, να βγαί­νουν εκτός των ξενο­δο­χεια­κών μονάδων και να επι­σκέ­πτο­νται επι­λεγ­μένα τοπικά εστια­τό­ρια, ενι­σχύ­ο­ντας τη γνω­ρι­μία με τη ροδί­τικη γαστρο­νο­μία, τη διάχυση του του­ρι­στι­κού οφέλους στην τοπική οικο­νο­μία και προσ­δί­δο­ντας επι­πλέον προ­στι­θέ­μενη αξία στο προ­ο­ρι­σμό «Ρόδος».

Μετά τη συνά­ντηση, ο Πρό­ε­δρος της Ένωσης Ξενο­δό­χων Ρόδου κ. Γιάννης Παπα­βα­σι­λείου δήλωσε:

«Συνε­χί­σαμε σήμερα τις εργα­σίες που έχουν ξεκι­νή­σει εδώ και μεγάλο διά­στημα, μετά από την πρω­το­βου­λία του Βου­λευτή κ. Νικη­τιάδη, τον οποίο και ευχα­ρι­στούμε. Στόχος μας είναι να βρεθούν πρα­κτι­κοί και λει­τουρ­γι­κοί τρόποι ώστε οι του­ρί­στες μας, του­λά­χι­στον μία ημέρα την εβδο­μάδα, να βγαί­νουν από τα ξενο­δο­χεία και να επι­σκέ­πτο­νται τοπικά εστια­τό­ρια.

Το επόμενο διά­στημα θα ολο­κλη­ρω­θεί η κατα­γραφή των ξενο­δο­χείων και των εστια­το­ρίων που θα συμ­με­τέ­χουν στο πρό­γραμμα, το οποίο θα ξεκι­νή­σει πιλο­τικά. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρω­το­βου­λία αυτή, που καθιστά τη Ρόδο πρω­το­πόρα στον τομέα αυτό, θα έχει επι­τυ­χία και θα προ­σθέ­σει επι­πλέον ουσια­στική αξία στον προ­ο­ρι­σμό μας».

Όλοι οι συμ­με­τέ­χο­ντες υπο­γράμ­μι­σαν τη σημασία της συνέρ­γειας των φορέων του του­ρι­σμού, επι­βε­βαιώ­νο­ντας τη κοινή δέσμευση για συνέ­χιση της συνερ­γα­σίας, με στόχο το «Dine Out» να εξε­λι­χθεί σε σταθερό θεσμό της ροδί­τι­κης του­ρι­στι­κής εμπει­ρίας, με προ­ο­πτική εφαρ­μο­γής και σε άλλα νησιά.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.