ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φλέγεται η Σμύρνη – «Βρέχει» στάχτη στην Πάτμο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
fire

Μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη, προς κατοι­κη­μέ­νες περιο­χές οι φλόγες

Έκλεισε εξαι­τίας της φωτιάς το αερο­δρό­μιο Αντνάν Μεντε­ρές, που εξυ­πη­ρε­τεί την παρα­θα­λάσ­σια πόλη της Σμύρνης – Συνε­λή­φθη­σαν συνο­λικά 17 άτομα

Η Τουρκία δοκι­μά­ζε­ται τις τελευ­ταίες μέρες από δεκάδες φωτιές, με τη Σμύρνη να είναι στο επί­κε­ντρο. Το τελευ­ταίο 24ωρο ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Μεντε­ρές, οδη­γώ­ντας στην εκκέ­νωση του­λά­χι­στον 10 συνοι­κιών, τους περισ­σό­τε­ρους στην περιοχή του Σεφε­ρι­χι­σάρ

Εξαι­τίας των ισχυρών ανέμων, που πνέουν με 70-117 χιλιό­με­τρα την ώρα, καπνοί και στάχτες έχουν φτάσει και σε ελλη­νικά νησιά, όπως η Πάτμος.

Ο Υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης Γιλμάζ Τουντς ανα­κοί­νωσε ότι ένα άτομο συνε­λή­φθη για εμπρη­σμό με μπιτόνι βεν­ζί­νης στην περιοχή Μπούτσα της Σμύρνης και συνο­λικά 17 άτομα φόρεσαν χει­ρο­πέ­δες για τις δασικές πυρ­κα­γιές που σημειώ­θη­καν μεταξύ 26-28 Ιουνίου.

Το αερο­δρό­μιο Αντνάν Μεντε­ρές, που εξυ­πη­ρε­τεί την παρα­θα­λάσ­σια πόλη της Σμύρνης, έκλεισε, με πτήσεις των εται­ρειών Sun Express Airlines, Pegasus Airlines, Turkish Airlines και Aer Lingus να ανα­στέλ­λο­νται ή να ακυ­ρώ­νο­νται.

Συνο­λικά 93 πυρ­κα­γιές ξέσπα­σαν στο Αϊδίνιο τις τελευ­ταίες 48 ώρες, με τις σει­ρή­νες να ακού­γο­νται κάθε 15 λεπτά. Ομάδες της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σίας του Μητρο­πο­λι­τι­κού Δήμου Αϊδι­νίου που έσπευ­σαν στην κατά­σβεση έδωσαν μάχη με τον χρόνο.

Στα μέτωπα επι­χει­ρούν 1.200 πυρο­σβέ­στες.

Οι φλόγες στην Τουρκία ξεσπούν σχεδόν έναν χρόνο μετά την περσινή μάχη της χώρας με τις πυρ­κα­γιές τον Αύγου­στο. Ο περ­σι­νός Ιούλιος ήταν ο θερ­μό­τε­ρος των τελευ­ταίων 53 ετών, με θερ­μο­κρα­σίες να φτάνουν τους 45,9°C στη Σιρνάκ, στη νοτιο­α­να­το­λική Τουρκία, σύμφωνα με την Τουρ­κική Μετε­ω­ρο­λο­γική Υπη­ρε­σία.

Βλέπουν ανθρώ­πινο χέρι

«Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για εμάς. Δίνουμε μάχη ταυ­τό­χρονα με πολλές φωτιές που ξεσπούν σε όλη την όμορφη Σμύρνη μας. Σε συνερ­γα­σία με τους αρμό­διους φορείς, η Πυρο­σβε­στική μας Υπη­ρε­σία, μαζί με βαριά μηχα­νή­ματα, υδρο­φό­ρες και όλο το προ­σω­πικό, βρί­σκε­ται σε κατά­σταση ύψιστου συνα­γερ­μού.

Οι ομάδες μας δίνουν τη μάχη με όλες τους τις δυνά­μεις για να περιο­ρί­σουν τις πυρ­κα­γιές, οι οποίες έχουν ενταθεί λόγω της καται­γί­δας, ιδιαί­τερα στις περιο­χές Μεντε­ρές, Σεφε­ρι­χι­σάρ και Γκα­ζιε­μίρ. Δυστυ­χώς, η συντρι­πτική πλειο­νό­τητα των πυρ­κα­γιών που καίνε τα δάση μας ξεκι­νούν από ανθρώ­πινα χέρια» είπε ο δήμαρ­χος Σμύρνης, Τζεμίλ Τουγκαΐ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.