Αυτό το καλοκαίρι, το βρετανικό περιοδικό Food by National Geographic Traveller ταξιδεύει στην Ελλάδα, εξερευνώντας την πλούσια γαστρονομική της ταυτότητα… πιάτο-πιάτο.
Στο τελευταίο έντυπο τεύχος του περιοδικού, η Ελλάδα κατέχει την τιμητική της ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για τους λάτρεις του καλού φαγητού.
Με άξονα τον ήλιο, τη θάλασσα και την παράδοση, η ελληνική κουζίνα ξεδιπλώνεται μέσα από φρέσκα λαχανικά και φρούτα, εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και τους καρπούς της Μεσογείου. Πρόκειται για ένα μωσαϊκό γεύσεων που, παρά τις κοινές του ρίζες, παρουσιάζει έντονα τοπικά χαρακτηριστικά.
Όπως αναφέρει η συντάκτρια του περιοδικού Food, Nicola Trup, η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο, οπότε δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να εμφανιστεί στο εξώφυλλο της τελευταίας έντυπης έκδοσης του Food.
Το περιοδικό εξερευνά μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα και μέρη όπου αυτά σερβίρονται στην καλύτερη εκδοχή τους. Δεν είναι όλα οικεία, αλλά είναι όλα πεντανόστιμα, είτε προτιμά κανείς σκορδαλιά, είτε γλυκά μασουράκια, σπεσιαλιτέ της Χίου.
Το περιοδικό Food θα συνεχίσει τη γαστρονομική διαδρομή του στις σελίδες του National Geographic Traveller στο διαδίκτυο, στο nationalgeographic.com/travel.
Πηγή: tornosnews.gr