ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλάζουν όλα στο πειθαρχικό των εκπαιδευτικών: Άλλο η ιδιωτική ζωή και άλλο… το σχολείο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σχολείο

Με τις αλλαγές θα επι­τευ­χθεί η εξει­δί­κευση της έννοιας της «ανα­ξιο­πρε­πούς συμπε­ρι­φο­ράς» και θα δια­χω­ρι­στεί η ιδιω­τική ζωή από τις συμπε­ρι­φο­ρές κατά τη διάρ­κεια της υπη­ρε­σίας τους – Καμία επιεί­κεια σε παι­δό­φι­λους

Αλλά­ζουν σύντομα όλα στο πει­θαρ­χικό δίκαιο των εκπαι­δευ­τι­κών. Σκοπός; Η ιδιω­τική τους ζωή να μη γίνεται αιτία για κακό­βου­λες καταγ­γε­λίες που τους οδηγούν σε αργία και δια­θε­σι­μό­τητα. Για το θέμα αυτό, ο υπουρ­γός Παι­δείας Ανδρέας Λοβέρ­δος συνα­ντή­θηκε χθες, Πέμπτη, με εκπρο­σώ­πους των δασκά­λων και των καθη­γη­τών, οι οποίοι επι­σή­μα­ναν την ανάγκη εξει­δί­κευ­σης της έννοιας της «ανα­ξιο­πρε­πούς συμπε­ρι­φο­ράς», ώστε να μη συν­δέ­ε­ται και με τον ιδιω­τικό τους βίο.

Ο υπουρ­γός Παι­δείας απο­δέ­χθηκε ότι είναι σημα­ντικό να δια­χω­ρι­στεί η συμπε­ρι­φορά τους μέσα στην υπη­ρε­σία με εκείνη εκτός. «Δεν μπορεί η δεύτερη, όταν δεν πρό­κει­ται για μεγάλα αδι­κή­ματα, για κακουρ­γή­ματα δηλαδή, να επη­ρε­ά­ζει την τύχη τους μέσα στο σχολείο. Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι στην τύχη και στο έλεος κάθε αυθαί­ρε­της καταγ­γε­λίας που τους οδηγεί εκτός υπη­ρε­σίας και να τους βασα­νί­ζει για πάρα πολλά χρόνια» δήλωσε.

Στο τωρινό πει­θαρ­χικό δίκαιο, ο προσ­διο­ρι­σμός του τι συνιστά «ανάρ­μο­στη συμπε­ρι­φορά» είναι τόσο αόρι­στος, ώστε έχουν δημιουρ­γη­θεί αδικίες και σε μερικές περι­πτώ­σεις κλίμα φόβου στο χώρο της εκπαί­δευ­σης.

Το γεγονός ότι συμ­βαί­νουν αυθαί­ρε­τες διώξεις, το δια­πί­στωσε και ο Ανδρέας Λοβέρ­δος εξη­γώ­ντας: «Προ­κύ­πτουν από αυθαί­ρε­τες καταγ­γε­λίες. Δηλαδή έχω πρό­βλημα εγώ γιατί δεν έβαλες καλό βαθμό στο παιδί μου, κάνω μία καταγ­γε­λία και σε ταλαι­πωρώ για τέσσερα χρόνια. Φθάνουν μέχρι και τη δια­θε­σι­μό­τητα. Οπότε, για να έχουμε μία δίκαιη απόδοση της πει­θαρ­χι­κής δικαιο­σύ­νης, χρειά­ζο­νται καλύ­τε­ρες ρυθ­μί­σεις».

Καμία επιεί­κεια σε παι­δό­φι­λους

Σε αντί­θεση με τις επι­κεί­με­νες αλλαγές που προ­στα­τεύ­ουν την ιδιω­τική ζωή των εκπαι­δευ­τι­κών, δε θα συμβεί το ίδιο με όσους κατά την ιδιω­τική τους ζωή ασκούν δρα­στη­ριό­τη­τες που έχουν να κάνουν με παι­δο­φι­λία.

http://www.protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.