ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννης Παππάς: Ο μειωμένος ΦΠΑ δεν είναι μια απλή φορολογική ελάφρυνση, αλλά ένα ουσιαστικό αντισταθμιστικό μέτρο στις ανάγκες της νησιωτικότητας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Έπει­τα από την πρό­σκλη­ση του Προ­έ­δρου του Επι­με­λη­τη­ρί­ου Δω­δε­κα­νή­σου κ. Ιω­άν­νη  Πάπ­που,  ο Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου, Γιάν­νης Παπ­πάς, συμ­με­τεί­χε στη συ­νά­ντη­ση ερ­γα­σί­ας που διορ­γα­νώ­θη­κε στην αί­θου­σα του Επι­με­λη­τη­ρί­ου Δω­δε­κα­νή­σου με εκ­προ­σώ­πους των επαγ­γελ­μα­τι­κών φο­ρέ­ων της Δω­δε­κα­νή­σου. Στό­χος της συ­νά­ντη­σης ήταν η ανταλ­λα­γή από­ψε­ων και η χά­ρα­ξη συ­ντο­νι­σμέ­νων στρα­τη­γι­κών για την αντι­με­τώ­πι­ση των κρί­σι­μων ζη­τη­μά­των που αφο­ρούν τη Δω­δε­κά­νη­σο.

Ιδιαί­τε­ρα συ­ζη­τή­θη­κε το ζή­τη­μα της επα­να­φο­ράς του μειω­μέ­νου ΦΠΑ στο σύ­νο­λο των νη­σιών , καθώς απο­τε­λεί έναν κρί­σι­μο μη­χα­νι­σμό για τη βιω­σι­μό­τη­τα των νη­σιών μας και αμ­βλύ­νει τις οι­κο­νο­μι­κές ανι­σό­τη­τες με την ηπει­ρω­τι­κή Ελ­λά­δα. Η εφαρ­μο­γή στη χώρα μας της οδη­γί­ας του Συμ­βου­λί­ου της Ε.Ε και η θε­σμι­κή κα­το­χύ­ρω­σή του  είναι ανα­γκαία, όχι μόνο για να δια­τη­ρη­θεί η αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα των το­πι­κών επι­χει­ρή­σε­ων, αλλά και για να δια­σφα­λι­στεί η κοι­νω­νι­κή συ­νο­χή και η ποιό­τη­τα ζωής των κα­τοί­κων. Ο μειω­μέ­νος ΦΠΑ δεν είναι μια απλή φο­ρο­λο­γι­κή ελά­φρυν­ση, αλλά ένα ου­σια­στι­κό αντι­σταθ­μι­στι­κό μέτρο που δια­φυ­λάσ­σει την οι­κο­νο­μι­κή αν­θε­κτι­κό­τη­τα των νη­σιών και ενι­σχύ­ει τη δυ­να­τό­τη­τα των πο­λι­τών να αντα­πε­ξέρ­χο­νται στις αυ­ξη­μέ­νες ανά­γκες που δη­μιουρ­γεί η νη­σιω­τι­κό­τη­τα.

Ο Γιάν­νης Παπ­πάς υπο­γράμ­μι­σε την ανά­γκη συ­νερ­γα­σί­ας και συ­ντο­νι­σμέ­νων προ­σπα­θειών με­τα­ξύ όλων των φο­ρέ­ων για την υλο­ποί­η­ση πο­λι­τι­κών που θα ενι­σχύ­σουν την οι­κο­νο­μι­κή ανά­πτυ­ξη και ευ­η­με­ρία της πε­ριο­χής, ενι­σχύ­ο­ντας το επι­χει­ρη­μα­τι­κό κλίμα και τις το­πι­κές υπο­δο­μές.

“Η Δω­δε­κά­νη­σος και οι νη­σιω­τι­κές πε­ριο­χές γε­νι­κό­τε­ρα απαι­τούν ιδιαί­τε­ρη προ­σο­χή και στρα­τη­γι­κές πο­λι­τι­κές που θα τους επι­τρέ­ψουν να ξε­πε­ρά­σουν τα εμπό­δια που προ­κύ­πτουν από τη γε­ω­γρα­φι­κή και οι­κο­νο­μι­κή τους θέση. Είμαι πε­πει­σμέ­νος ότι με τη συ­νερ­γα­σία όλων μας, μπο­ρού­με να κά­νου­με τη δια­φο­ρά για την πρό­ο­δο και ανά­πτυ­ξη της πε­ριο­χής μας”, δή­λω­σε ο Γιάν­νης Παπ­πάς.

Η συ­νά­ντη­ση έκλει­σε με τη δέ­σμευ­ση όλων των πα­ρευ­ρι­σκο­μέ­νων να συ­νε­χί­σουν τη συ­νερ­γα­σία τους για την υλο­ποί­η­ση των ανα­γκαί­ων πο­λι­τι­κών που θα ενι­σχύ­σουν τη Δω­δε­κά­νη­σο και τις νη­σιω­τι­κές πε­ριο­χές.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.