ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη WELT: Η Ελλάδα παίρνει μέτρα για τον υπερτουρισμό

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Η Ελλάδα απο­τε­λεί έναν ολοένα και πιο ελκυ­στικό του­ρι­στικό προ­ο­ρι­σμό – γεγονός θετικό για την εθνική οικο­νο­μία, το οποίο ωστόσο απο­τε­λεί δίκοπο μαχαίρι για τους ντό­πιους, με τον υπερ­του­ρι­σμό να επι­βα­ρύ­νει σημα­ντικά τις πλέον δημο­φι­λείς περιο­χές της χώρας, από περι­βαλ­λο­ντι­κής σκοπιάς και όχι μόνο.

Σε συνέ­ντευξη που παρα­χω­ρεί στη WELT η υπουρ­γός Του­ρι­σμού Όλγα Κεφα­λο­γιάννη παρα­δέ­χε­ται πως τα του­ρι­στικά ρεκόρ και η ανά­πτυξη του κλάδου «φέρνουν και ορι­σμέ­νες προ­κλή­σεις. Σε ορι­σμέ­νες περιο­χές υπάρχει υπερ­βο­λική πίεση στις υπο­δο­μές σε συγκε­κρι­μέ­νες περιό­δους. Γι’ αυτό και πρέπει να βρούμε μια ισορ­ρο­πία ανάμεσα στην οικο­νο­μική δυνα­μική του του­ρι­σμού και την επι­βά­ρυνση των τοπικών κοι­νο­τή­των λόγω των πολλών επι­σκε­πτών – εξ ου και δεν εστιά­ζουμε στην ποσο­τική, αλλά στην ποιο­τική ανά­πτυξη, […] δηλαδή στην επι­μή­κυνση της του­ρι­στι­κής σεζόν, […] όπως και στην προ­ώ­θηση νέων, λιγό­τερο γνωστών ταξι­διω­τι­κών προ­ο­ρι­σμών στην Ελλάδα, για παρά­δειγμα μέσω θεμα­τι­κών προ­σφο­ρών για πεζο­πο­ρίες, σκι, κατα­δύ­σεις […] και γενικώς ιδιαί­τε­ρες γαστρο­νο­μι­κές, πολι­τι­στι­κές και θρη­σκευ­τι­κές εμπει­ρίες».

Όσον αφορά το εάν οι δια­κο­πές στην Ελλάδα γίνο­νται όλο και πιο ακριβές, η Κεφα­λο­γιάννη απο­κρί­νε­ται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, προ­σθέ­το­ντας πως «μας είναι σημα­ντικό να προ­σφέ­ρουμε μία καλή σχέση ποιότητας-τιμής». Στόχος είναι «όποιος θέλει να επι­σκε­φτεί την Ελλάδα, να έχει τη δυνα­τό­τητα να το κάνει».

Η ελλη­νική κυβέρ­νηση απαντά στον υπερ­του­ρι­σμό με μέτρα όπως η επιβολή τέλους στους επι­βά­τες κρουα­ζιε­ρό­πλοιων με κατεύ­θυνση τη Μύκονο και τη Σαντο­ρίνη, «τα έσοδα από τα οποία θα δια­τε­θούν μεταξύ άλλων για τη βελ­τί­ωση των υπο­δο­μών στις περιο­χές», όπως εξηγεί η υπουρ­γός Του­ρι­σμού. Επι­πλέον, η κυβέρ­νηση εγκαι­νιά­ζει τον επόμενο μήνα «ένα νέο ερευ­νη­τικό κέντρο στο Αιγαίο, το οποίο θα συλ­λέ­γει και θα αναλύει δεδο­μένα για τις οικο­λο­γι­κές, οικο­νο­μι­κές και κοι­νω­νι­κές συνέ­πειες του θαλάσ­σιου του­ρι­σμού στην Ανα­το­λική Μεσό­γειο, με στόχο την προ­στα­σία των ταξι­διω­τι­κών προ­ο­ρι­σμών, της φύσης και της θαλάσ­σιας ζωής».

Ανα­φο­ρικά τέλος με το πρό­βλημα των βρα­χυ­χρό­νιων μισθώ­σεων ακι­νή­των, η Ελλη­νίδα υπουρ­γός υπεν­θυ­μί­ζει στη WELT πως η ελλη­νική κυβέρ­νηση «ψήφισε πέρυσι ένα σχετικό φορο­λο­γικό πλαίσιο, […] ενώ σε ορι­σμέ­νες περιο­χές της Αθήνας, όπου ο αριθμός των βρα­χυ­χρό­νιων μισθώ­σεων είναι πολύ υψηλός, από τον Ιανουά­ριο του 2025 και για του­λά­χι­στον έναν χρόνο δεν θα μπορούν να κατα­χω­ρι­σθούν άλλα ακίνητα σε πλατ­φόρ­μες βρα­χυ­χρό­νιας μίσθω­σης».

Πηγή: tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.