ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης για φοροδιαφυγή: Βαθιές αλλαγές τελικά γίνονται

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Βαθιές αλλαγές που κάποιοι έλεγαν πως “στην Ελλάδα δεν γίνο­νται”, τελικά γίνο­νται», σημειώ­νει σε ανάρ­τησή του για τη φορο­δια­φυγή λόγω POS ο Κυρι­κά­κος Μητσο­τά­κης επι­ση­μαί­νο­ντας ότι οι απώ­λειες του Δημο­σίου από τον ΦΠΑ έχουν μειωθεί κατά 50%, σύμφωνα με την πρό­σφατη έκθεση CASE της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ανα­φέρ­θηκε σε «μέτρα όπως η δια­σύν­δεση των ταμεια­κών μηχανών με τα POS, το myDATA και οι ηλε­κτρο­νι­κές συναλ­λα­γές» που συμ­βάλ­λουν στην πάταξη της φορο­δια­φυ­γής.

Σύμφωνα με τα στοι­χεία της έκθεσης, μόνο για το 2022, οι μεταρ­ρυθ­μί­σεις αυτές οδή­γη­σαν σε ένα επι­πλέον κέρδος για το Δημόσιο της τάξης των 3 δισ. ευρώ.

Ανα­λυ­τικά η ανάρ­τηση του Κυριά­κου Μητσο­τάκη:

«Κι όμως, βαθιές αλλαγές που κάποιοι έλεγαν πως «στην Ελλάδα δεν γίνο­νται», τελικά γίνο­νται! Το απο­δει­κνύει η τελευ­ταία έκθεση CASE της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής για τη φορο­δια­φυγή, σημειώ­νο­ντας ότι οι απώ­λειες του Δημο­σίου από ΦΠΑ στη χώρα μας μειώ­θη­καν, ήδη, κατά 50%. Με έναν από τους ταχύ­τε­ρους ρυθμούς μεταξύ των «27».

Να, λοιπόν, που μέτρα όπως η δια­σύν­δεση των ταμεια­κών μηχανών με τα POS, το myDATA και οι ηλε­κτρο­νι­κές συναλ­λα­γές δεν είναι μόνο επι­λο­γές που διευ­κο­λύ­νουν κράτος, επι­χει­ρή­σεις και πολίτες. Αλλά και τομές που μετα­φρά­ζο­νται σε κεφά­λαια υπέρ της κοι­νω­νίας. Μόνο για το 2022 το κέρδος αυτό υπο­λο­γί­ζε­ται στα 3 δισ. ευρώ!

Τα στοι­χεία αυτά δίνουν νέα ώθηση στην κυβέρ­νηση να επι­μεί­νει στη δύσκολη μάχη της φορο­λο­γι­κής δικαιο­σύ­νης. Μία κατε­ξο­χήν μάχη για κοι­νω­νική δικαιο­σύνη, καθώς οι πόροι που εξα­σφα­λί­ζο­νται κατευ­θύ­νο­νται στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφά­λεια και στην Εθνική Άμυνα. Σε τομείς κρί­σι­μους, που αφορούν όλους.

Η ζωή δικαιώ­νει τις πρω­το­βου­λίες που οδηγούν σε μία καλύ­τερη ζωή. Συνε­χί­ζουμε!»

Πηγή: newsit.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.