ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π. Μαρινάκης για αντιδράσεις Τουρκίας σχετικά με τα θαλάσσια πάρκα: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος απα­ντώ­ντας σε ερω­τή­σεις των πολι­τι­κών συντα­κτών, τόνισε σχετικά με τις αντι­δρά­σεις της Τουρ­κίας στην προ­α­ναγ­γε­λία του πρω­θυ­πουρ­γού για τη δημιουρ­γία θαλάσ­σιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο, ότι έχει να κάνει με καθαρά περιαυ­το­λο­γι­κούς σκοπούς, είναι δεδο­μέ­νες οι θέσεις μας, είναι δεδο­μένη η διάθεση μας για συνέ­χιση του δια­λό­γου, είναι δεδο­μένο ότι δεν υπο­χω­ρούμε από τα κυριαρ­χικά μας δικαιώ­ματα και είναι επίσης αυτο­νό­ητο ότι η χώρα μας πιστεύει βαθιά στην επίλυση των δια­φο­ρών με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασ­σας.

Ο κ. Μητσο­τά­κης ανα­φέρ­θηκε στην κατά­σταση στον Λίβανο, που επη­ρε­ά­ζει και την Κύπρο, καθώς έχουμε δει σημα­ντι­κές προ­σφυ­γι­κές ροές από τον Λίβανο στην Κύπρο. Σχετικά με το ζήτημα της Τουρ­κίας δήλωσε την ικα­νο­ποί­ηση του για το γεγονός ότι υπάρχει ρητή αναφορά, η οποία συνδέει την πρόοδο των Ευρω­τουρ­κι­κών σχέσεων και με την πρόοδο που μπορεί να γίνει στο ζήτημα του Κυπρια­κού.

Για τη Μέση Ανατολή ο πρω­θυ­πουρ­γός σε δηλώ­σεις του εξέ­φρασε την απε­ρί­φρα­στη κατα­δίκη της επί­θε­σης που δέχθηκε το Ισραήλ από το Ιράν και επε­σή­μανε ότι την κατα­δίκη αυτή συνο­δεύει η παρό­τρυνση όλων των μελών του Ευρω­παϊ­κού Συμ­βου­λίου να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προ­κει­μέ­νου η κρίση αυτή να εκτο­νω­θεί τόνισε ο κ. Μαρι­νά­κης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.