ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Θέλουμε τη Ρόδο όμορφη, 12 μήνες τον χρόνο»!

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ

Την ικα­νο­ποί­ηση της δημο­τι­κής αρχής Ρόδου για την πλήρη και έγκαιρη προ­ε­τοι­μα­σία του νησιού, με σημείο αιχμής την φετινή του­ρι­στική σεζόν η οποία ξεκί­νησε δυνα­μικά, εξέ­φρασε με δηλώ­σεις του προς τους δημο­σιο­γρά­φους, ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Στράτος Καρίκης. Επι­πλέον, ανα­φέρ­θηκε στις εξε­λί­ξεις που έχουν δρο­μο­λο­γη­θεί σε πολλούς τομείς.

Ανα­λυ­τι­κό­τερα, επε­σή­μανε τα εξής:

«Θα είναι μια πολύ καλή του­ρι­στική περί­ο­δος, όπως ακριβώς είχαμε προ­βλέ­ψει, και φυσικά, τόσο ο ίδιος ο δήμαρ­χος κ. Αντώνης Καμπου­ρά­κης, όσο και η δημο­τική αρχή, είχαμε δου­λέ­ψει προς αυτή την κατεύ­θυνση όλο το προη­γού­μενο διά­στημα. Ήδη ο ΠΡΟΤΟΥΡ συμ­με­τείχε στην του­ρι­στική έκθεση της Γαλλίας –από όπου περι­μέ­νουμε ένα μεγάλο του­ρι­στικό ρεύμα, φέτος. Αυτό δείχνει πως συνε­χί­ζουμε να δου­λεύ­ουμε με σχέδιο και στόχο, και να μεγα­λώ­σουμε το του­ρι­στικό ρεύμα προς το νησί μας. Οι αριθμοί των αφίξεων κινού­νται σε πολύ καλή κατεύ­θυνση, ενώ πολλές επι­χει­ρή­σεις και ξενο­δο­χεία έχουν ανοίξει –και ακο­λου­θούν κι άλλα, με σημείο αιχμής, την 1η Μαΐου όπου ανα­μέ­νουμε πλέον, η του­ρι­στική κίνηση, να ενταθεί. Ο ίδιος ο δήμαρ­χος κ. Αντώνης Καμπου­ρά­κης είχε δου­λέ­ψει πάνω σε αυτό, συστη­μα­τικά και εντα­τικά, με συγκε­κρι­μέ­νους στόχους ώστε να αυξηθεί το του­ρι­στικό ρεύμα.

Είναι γεγονός, πως αυτή η δημο­τική αρχή έχει ανθρω­πο­κε­ντρικό χαρα­κτήρα –πράγμα που λει­τουρ­γεί προς την σωστή κατεύ­θυνση για όλη την κοι­νω­νία, τους επαγ­γελ­μα­τίες και τους εργα­ζό­με­νους. Δεν στα­μα­τάμε τις παρεμ­βά­σεις, σε όλα τα επίπεδα, με καθα­ρι­σμούς παρα­λιών, με φυτεύ­σεις σε πολλά σημεία του νησιού και στο παρα­λιακό μέτωπο.

Θέλουμε την Ρόδο όμορφη, 12 μήνες τον χρόνο!

Ωστόσο, μέσα στην του­ρι­στική περίοδο δεν θα προ­χω­ρή­σουμε σε έργα για να μην υπάρ­ξουν περαι­τέρω προ­βλή­ματα.

Επι­πρό­σθετα, μας ικα­νο­ποιεί το γεγονός πως ήδη έχουν αυξηθεί οι προ­σεγ­γί­σεις των κρουα­ζιε­ρο­πλοίων –έχοντας και το κίνητρο που έδωσε η ΔΕΥΑΡ με την μειω­μένη τιμή του νερού. Προ­σπα­θούμε να βελ­τιώ­σουμε την λει­τουρ­γία και την εικόνα του νησιού μας, σε όλα τα επίπεδα. Ο ίδιος ο δήμαρ­χος, απο­τε­λεί εγγύηση ότι η Ρόδος, θα γνω­ρί­σει μεγάλες μέρες στον Του­ρι­σμό!».

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο αντι­δή­μαρ­χος, δεν παρέ­λειψε να ανα­φερ­θεί και στις παρεμ­βά­σεις της δημο­τι­κής αρχής σε θέματα παι­δείας και κυρίως στα σχολικά κτήρια και την λει­τουρ­γία τους.

«Αυτή η δημο­τική αρχή, πέτυχε πολλά στα θέματα που αφορούν τα σχολεία μας μέσα σε σύντομο διά­στημα (και εν μέσω παν­δη­μίας). Η εικόνα που έχω από τους διευ­θυ­ντές των σχο­λείων μας, είναι πολύ ικα­νο­ποι­η­τική. Προ­σπα­θή­σαμε σαν δημο­τική αρχή, να παρέ­χουμε ό,τι μας ζήτησαν οι διευ­θυ­ντές –τόσο σε εξο­πλι­σμό όσο και σε χρήματα για λει­τουρ­γικά έξοδα. Το ίδιο γίνεται και με τους παι­δι­κούς σταθ­μούς όπου στο επόμενο διά­στημα θα τοπο­θε­τη­θούν παι­δι­κές χαρές (οκτώ συνο­λικά ενώ θα προ­στε­θούν, αυτοί του Αγίου Νικο­λάου και του Παρα­δει­σίου)».

Όπως δια­βε­βαί­ωσε, στο επόμενο διά­στημα θα προ­χω­ρή­σουν οι μελέτες μέσω των ΣΔΙΤ για την ανέ­γερση 11 νέων σχο­λι­κών μονάδων, συν 2 κλει­στών γυμνα­στη­ρίων, τα οποία θα ανα­λά­βει μόνον ένας εργο­λά­βος και θα παρα­δο­θούν μέσα στο 2024.

Ο συνο­λι­κός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός ανέρ­χε­ται στα 26 εκ. ευρώ –σε πρώτη φάση.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

Μιλώ­ντας για τη δημο­πρά­τηση του μνη­μείου της Νέας Αγοράς (για την οποία εκκρε­μούν οι σχε­τι­κές μελέτες) ο κ. Καρίκης ξεκα­θά­ρισε πως η δημο­τική αρχή ανα­μέ­νει να ξεκα­θα­ρι­στεί εάν θα χρεια­στεί να προ­χω­ρή­σουν σε δια­γω­νι­σμό για τα υπάρ­χο­ντα κατα­στή­ματα που ενοι­κιά­ζο­νται ή αν θα πρέπει να απο­μα­κρυν­θούν από το μνημείο:

«Η χρη­μα­το­δό­τηση είναι εξα­σφα­λι­σμένη και όλα θα ανα­κοι­νω­θούν εν ευθέτω χρόνω. Αυτό που θέλουμε είναι να ξεκι­νή­σουν και οι δια­γω­νι­σμοί για να ξεκα­θα­ρί­σει το τοπίο με τους ενοι­κια­στές.

Ωστόσο, δεν ξέρουμε εάν τα κατα­στή­ματα που βρί­σκο­νται στο εσω­τε­ρικό θα κατε­δα­φι­στούν ή θα παρα­μεί­νουν. Από την τελική απόφαση και την μελέτη θα εξαρ­τη­θεί και το σχέδιό μας.

Βούλησή μας είναι, με την έγκριση της μελέτης (μέχρι τον Μάιο) να περάσει άμεσα από το δημο­τικό συμ­βού­λιο η 12ετής ανα­νέ­ωση των συμ­βά­σεων με τους ενοι­κια­στές των κατα­στη­μά­των και παράλ­ληλα, να προ­κη­ρυ­χθούν οι συμ­βά­σεις για τα κενά κατα­στή­ματα. Το όλο σκηνικό θα δια­μορ­φω­θεί με βάση τις λεπτο­μέ­ρειες της μελέτης. Το δια­δι­κα­στικό είναι πολύ συγκε­κρι­μένο…».

Τέλος, σχετικά με την Προ­γραμ­μα­τική Σύμβαση της Μεσαιω­νι­κής Πόλης της Ρόδου, ο αντι­δή­μαρ­χος εμφα­νί­σθηκε πεπει­σμέ­νος πως μέσα στο 2022 θα έχει ολο­κλη­ρω­θεί.

«Εμείς δεν αφή­νουμε τις αρμο­διό­τη­τες που είναι στην Αρχαιο­λο­γία, χωρίς να παρεμ­βαί­νουμε. Όπως είδατε στο προη­γού­μενο διά­στημα, συνερ­γεία της Μεσαιω­νι­κής Πόλης, προ­χώ­ρη­σαν σε μεγά­λους καθα­ρι­σμούς –και εντός των τειχών- συμ­βάλ­λο­ντας στην καλύ­τερη λει­τουρ­γία του μνη­μείου», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 3 σχόλια

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Pantelis Presviris

    Ναι και εμεις θελουμε καθαρη την Ροδο μας,αλα Ροδος δεν ειναι το μαδρακι και η παλια πολη,ειναι και οι γειτονιες που ειναι ακομα τα πεζοδρομια τους γεματα χορτα και δεν μπορουμε να περπατησουμε,καντε μια βολτα περιοχη Ζεφυρος και θα τα δειτε.

  2. Πολίτης

    Για την νέα αγορά που δυστυχώς μεσα έχουν κτίσει προκατ σαν τσαντηρια, θα πρεπει να κατεδαφιστούν όλες οι κατασκευες που βρίσκονται στην μέση, να φτιάξετε μια παιδική χαρά και θα δείτε πως αναβαθμίζεται η νέα αγορά. Αλλά δυστυχώς όπως είπαμε εσείς βλέπετε ότι όλα είναι καλα

  3. Πολίτης

    1) Χωρίς να είμαι ειδικός, βλέπω ότι ο υπάλληλος αντί να κρατάει γάντια και να τραβάει τα χόρτα (στα τείχη), χτυπάει τις πέτρες με το σκεπάρνι. Λογικά καταστρέφει και τις κατεστραμμένες πέτρες.
    2) Προφανώς δεν βλέπετε αυτά που βλέπουμε εμείς οι δημότες. Κάποιος απο τους δύο δεν βλέπει καλά. Ίσως εμείς μόνο βλέπουμε τους δρόμους, την καθαριότητα, την αταξία έξω απο την μεσαιωνική πόλη (άρχισαν πάλι οι ουρές με τα πούλμαν παρκαρισμένα όπου γουστάρουν)
    3) Μην πάμε και στα χωριά γιατί εκεί κλαίει ο κάθε πικραμένος
    Εσείς όμως τα βλέπετε όλα καλά. Δεν πειράζει. Αισιοδοξία
    Και για τα άσχημα μας λέτε ότι φταίνε οι άλλοι (το γνωστό: το πεζοδρόμιο ο Δήμος, το δέντρο η Δασων, ο δρόμος η περιφερεια, τα χόρτα η αρχαιολογία και πάει λέγοντας)
    Καλή σεζόν να έχουμε
    Συνεχίστε έτσι