ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παράπονα των φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης για την… στάση αναμονής

news room 3 λεπτά ανάγνωση
φροντιστήριο

«Είναι οξύμωρο να έχουν ανοίξει σχεδόν όλες οι επαγ­γελ­μα­τι­κές και κοι­νω­νι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες και τα Φρο­ντι­στή­ρια να παρα­μέ­νουν κλειστά», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νωσή της η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Εκπαι­δευ­τι­κών Φρο­ντι­στών Ελλάδας, ζητώ­ντας να επα­νε­ξε­τα­στεί η ρύθμιση αυτή.

Ανα­λυ­τι­κό­τερα ανα­φέ­ρο­νται τα εξής σε ανα­κοί­νωση της Ο.Ε.Φ.Ε.: «Τα Φρο­ντι­στή­ρια Μέσης Εκπαί­δευ­σης συνε­χί­ζουν να παρα­μέ­νουν κλειστά για επτά ολό­κλη­ρους μήνες, με εξαί­ρεση τα τμήματα Γ΄ Λυκείου που ξεκί­νη­σαν να λει­τουρ­γούν μόλις στις 10 Μαΐου.

Δυστυ­χώς, τα τμήματα όλων των άλλων τάξεων θα παρα­μεί­νουν και για το επόμενο διά­στημα κλειστά και θα λει­τουρ­γούν με τηλεκ­παί­δευση, αφού η Επι­τροπή των Επι­στη­μό­νων αυτό απο­φάν­θηκε.

Είναι γνωστό, ότι από την πρώτη στιγμή της παν­δη­μίας, από το πρώτο κιόλας lockdown, η Ο.Ε.Φ.Ε και όλα τα Φρο­ντι­στή­ρια είχαν σταθερά γραμμή αυστη­ρής εφαρ­μο­γής των μέτρων που σύστηνε η Επι­τροπή των Επι­στη­μό­νων και απο­φά­σιζε η Πολι­τεία. Όταν δε, ανοί­γαμε τα Φρο­ντι­στή­ρια, φρο­ντί­ζαμε να τηρούμε με πλήρη αυστη­ρό­τητα όλα τα απα­ραί­τητα μέτρα που εξα­σφά­λι­ζαν συν­θή­κες υγιει­νής και ασφά­λειας για τους μαθητές, τους εκπαι­δευ­τι­κούς και όλους τους εργα­ζο­μέ­νους μας. Μ΄ αυτή την ευθύνη και τα δείγ­ματα γραφής που έχουμε δείξει, δεν κατα­νο­ούμε την επιμονή στη συνέ­χιση αυτού του τόσο μακρο­χρό­νιου κλει­σί­μα­τος των Φρο­ντι­στη­ρίων, ενώ ουσια­στικά προ­α­ναγ­γελ­λό­ταν το άνοιγμα τους από τις 17 Μαΐου εδώ και αρκετές ημέρες.

Είναι οξύμωρο ένας μαθητής να μπορεί να πάει πια στο σχολείο του, στην καφε­τέ­ρια ή σε ένα κατά­στημα εστί­α­σης, να μπορεί να μπει σε οποιο­δή­ποτε κατά­στημα και να ψωνίσει, να μπορεί να μετα­κι­νη­θεί δια­δη­μο­τικά και να υπάρχει αυτή η ιδιό­τυπη αντι­με­τώ­πισή μας.

Είναι οξύμωρο να έχουν ανοίξει σχεδόν όλες οι επαγ­γελ­μα­τι­κές και κοι­νω­νι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες και τα Φρο­ντι­στή­ρια να παρα­μέ­νουν κλειστά.

Ζητάμε η ρύθμιση αυτή να επα­νε­ξε­τα­στεί. Με δεδο­μένο ότι σημειώ­νο­νται σημα­ντικά μορ­φω­τικά κενά από το κλεί­σιμο των σχο­λείων, κενά που θα ανα­δει­κνύ­ο­νταν έντονα αν πραγ­μα­το­ποιού­νταν οι Προ­α­γω­γι­κές Εξε­τά­σεις όπως και θα έπρεπε, τα Φρο­ντι­στή­ρια έχουν να δια­δρα­μα­τί­σουν σημα­ντικό ρόλο και τώρα και στο επόμενο διά­στημα.

Όπως στη­ρί­ζουμε το Σύστημα Παι­δείας και την προ­ε­τοι­μα­σία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για να δώσουν με επι­τυ­χία την μάχη των Πανελ­λα­δι­κών Εξε­τά­σεων, έτσι πρέπει να μας δοθεί και η δυνα­τό­τητα στή­ρι­ξης των μαθητών όλων των τάξεων Γυμνα­σίου και Λυκείου. Ευελ­πι­στούμε πως αυτή τη φορά θα πρυ­τα­νεύ­σει η φωνή της λογικής και θα εισα­κου­στούμε. Σύμφωνα με τις δια­βε­βαιώ­σεις που είχαμε την προη­γού­μενη εβδο­μάδα κατα­τέ­θηκε αίτημα από το υπουρ­γείο Παι­δείας και από το υπουρ­γείο ανά­πτυ­ξης προς την επι­τροπή των ειδικών σχετικά με την επα­νέ­ναρξη των δια ζώσης μαθη­μά­των σε όλες τις τάξεις των φρο­ντι­στη­ρίων.

Επι­τα­κτικό αίτημα τόσο των εκπαι­δευ­τι­κών φρο­ντι­στών όσο και των γονέων και μαθητών. Μέχρι σήμερα όμως, δυστυ­χώς δεν δόθηκε πράσινο φως».

Η θέση των Φρο­ντι­στών της Δωδε­κα­νή­σου

“Οι εκπαι­δευ­τι­κοί φρο­ντι­στές στή­ρι­ξαν όλους αυτούς τους δύσκο­λους μήνες την εξ απο­στά­σεως ενι­σχυ­τική διδα­σκα­λία και θα εξα­κο­λου­θούν να το κάνουν.

Ωστόσο, μετά το άνοιγμα των σχο­λείων, τη διε­ξα­γωγή self test, τη συνά­θροιση μαθητών από δια­φο­ρε­τι­κές σχο­λι­κές μονάδες σε χώρους εστί­α­σης, θεωρώ άσκοπη τη μη δυνα­τό­τητα της δια ζώσης διδα­σκα­λίας και σε όλες τις υπό­λοι­πες τάξεις (πέραν της Γ΄Λυκείου που επα­νήλθε στις 10 Μαΐου).

Υπεν­θυ­μίζω ότι στις επί­ση­μες αδειο­δο­τη­μέ­νες φρο­ντι­στη­ρια­κές δομές τηρούμε σχο­λα­στικά όλα τα μέτρα προ­στα­σίας κατά του covid 19, καθώς και τα πρω­τό­κολλα των αυτο­δια­γνω­στι­κών τεστ.

Τέλος, να επι­ση­μάνω την ανα­γκαιό­τητα της φρο­ντι­στη­ρια­κής εκπαι­δευ­τι­κής δια­δι­κα­σίας σε μια χρονιά που παν­θο­μο­λο­γου­μέ­νως οι μαθητές έχουν απο­μα­κρυν­θεί από την κανο­νι­κό­τητα και δημιούρ­γη­σαν γνω­στικά κενά, με συνέ­πεια και την ενδε­χό­μενη αύξηση της μαθη­τι­κής διαρ­ροής”, δήλωσε στη «δ» ο πρό­ε­δρος των Φρο­ντι­στών Δωδε­κα­νή­σου, Θανάσης Βυρίνης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.