Τοπικές Ειδήσεις

Προβλήματα από διακοπή ρεύματος σε Ιαλυσό και Κρεμαστή

Προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών με τα καταστήματα προκάλεσαν χθες οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Ιαλυσό και στην Κρεμαστή λόγω τεχνικών εργασιών.
Όπως ανακοινώθηκε συγκεκριμένα από τον ΔΕΔΔΗΕ, έγιναν χθες εργασίες συντήρησης του δικτύου και από το πρωί μέχρι το απόγευμα είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία της Ιαλυσού μέχρι και την Κρεμαστή.
Λόγω των διακοπών, τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ΑΤΜ που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, ενώ και τα τερματικά των POS τέθηκαν επίσης εκτός δικτύου. Αρκετοί πολίτες δεν κατάφεραν να κάνουν ανάληψη μετρητών ή να πληρώσουν με την χρεωστική τους κάρτα στα καταστήματα (μανάβικα, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία…) με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση. Σταδιακά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
Σημειώνεται ότι παράλληλα με την αναβάθμιση του δικτύου, γίνονται και εργασίες για την αναβάθμιση των υποσταθμών διανομής και ειδικότερα των Κέντρων Ελέγχου Δικτύων Διανομής (ΚΕΔΔ). Τοποθετούνται νέα όργανα για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΔΔ, όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (2021-2025).
Η αναβάθμιση επιτυγχάνεται μέσω εγκατάστασης νέων συστημάτων Supervisory Control and Data Acquisition-Data Management System (SCADA-DMS) και επικοινωνίας με τους εξοπλισμούς τηλεχειρισμών (Remote Transmitter Units-RTUs) στους Υποσταθμούς Υψηλής Τάσης/Μέσης Τάσης (ΥΤ/ΜΤ) καθώς επίσης και με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών υποστήριξης των ΚΕΔΔ. Τα νέα συστήματα θα επιτρέπουν τον άμεσο εντοπισμό και την επιδιόρθωση των βλαβών.
Και ενώ εκσυγχρονίζονται το δίκτυο και τα κέντρα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, παραμένει έντονο το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ στη Ρόδο, καθώς κάθε χρόνο μειώνεται το προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και δεν γίνονται νέες προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων (στο τέλος του 2020 έγινε προκήρυξη για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού). Αυτή τη στιγμή απασχολούνται μόλις 15 τεχνικοί (το 2019 ήταν πάνω από 20), αριθμός οριακός για την κάλυψη των αναγκών, ενώ κατά τη διάρκεια του έτους αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν άλλοι δύο υπάλληλοι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου