ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύωρη διακοπή ρεύματος προκάλεσε σοβαρά προβλήματα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή ρεύ­μα­τος σημειώ­θηκε την Πέμπτη μετά τις 10 το βράδυ στην ευρύ­τερη περιοχή του Μόντε Σμιθ, στις οδούς Βορείου Ηπείρου, Σοφούλη, Χει­μάρ­ρας, Αγίου Ιωάννου κ.λπ. με απο­τέ­λε­σμα την ανα­στά­τωση των κατοί­κων και επι­χει­ρη­μα­τιών. Υπήρχαν περιο­χές στις οποίες μέχρι και τις 4 τα ξημε­ρώ­ματα δεν είχε απο­κα­τα­στα­θεί η ηλε­κτρο­δό­τηση προ­κα­λώ­ντας πολλά λει­τουρ­γικά προ­βλή­ματα σε επι­χει­ρή­σεις και μάλιστα σε περίοδο κατά την οποία η του­ρι­στική κίνηση βρί­σκε­ται στο απόγειό της. Βεβαίως, η κατά­σταση δεν ήταν καλύ­τερη στα νοι­κο­κυ­ριά.

Σύμφωνα με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ (Δια­χει­ρι­στής Ελλη­νι­κού Δικτύου Δια­νο­μής Ηλε­κτρι­κής Ενέρ­γειας) η διακοπή προ­κλή­θηκε από βλάβη που σημειώ­θηκε σε καλώδιο ανάμεσα σε δύο υπο­σταθ­μούς. Η ηλε­κτρο­δό­τηση απο­κα­τα­στά­θηκε όταν εντο­πί­στηκε και απο­μο­νώ­θηκε η βλάβη από τα συνερ­γεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι συχνές δια­κο­πές ρεύ­μα­τος έχουν φέρει στα όρια τους πολίτες λόγω των προ­βλη­μά­των που προ­κα­λού­νται κάθε φορά. Συχνές είναι οι βλάβες σε οικιακό και επαγ­γελ­μα­τικό εξο­πλι­σμό ενώ και ευπαθή εμπο­ρεύ­ματα αχρη­στεύ­ο­νται. Προ­βλή­ματα υπάρ­χουν επίσης με τα τηλέ­φωνα και την υδρο­δό­τηση.

Η αστά­θεια της ηλε­κτρο­δό­τη­σης δια­χρο­νικά προ­κα­λεί κύμα αγα­νά­κτη­σης με τους πολίτες να ενα­ντιώ­νο­νται στις εμβα­λω­μα­τι­κές λύσεις που εφαρ­μό­ζει η ΔΕΗ για την κάλυψη των αναγκών και την παρα­γωγή της απαι­τού­με­νης ποσό­τη­τας ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας.

Όπως είναι γνωστό, η πρώην δημο­τική σύμ­βου­λος και επι­χει­ρη­μα­τίας της περιο­χής Θεο­λό­γου, κα Ευαγ­γε­λία Παναή, είχε ανα­δεί­ξει τον περα­σμένο Ιούνιο την τοπο­θέ­τηση νέων μονάδων παρα­γω­γής ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος στον ΑΗΣ Σορωνής (δύο στρό­βι­λων ισχύος 35 MW ο καθένας και 18 Ηλε­κτρο­πα­ρα­γω­γών Ζευγών άγνω­στης ισχύος).

Ισχυ­ρί­σθηκε δε ότι επί­κει­ται η τοπο­θέ­τηση επι­πλέον στρο­βί­λων.

«Κάποιοι απο­φά­σι­σαν εν αγνοία μας και χωρίς εμάς, αλλά για εμάς, ότι στο υπάρχον εργο­στά­σιο ΔΕΗ Σορωνής, θα προ­στε­θεί σχεδόν άλλο ένα εργο­στά­σιο, παρόλα τα συμ­φω­νη­θέ­ντα προ ετών, ανάμεσα σε φορείς, ΔΕΗ και κατοί­κους, ότι δεν θα υπάρξει καμία περαι­τέρω περι­βαλ­λο­ντική επι­βά­ρυνση της πολύ­πα­θης περιο­χής μας, από την στιγμή που θα κατα­σκευα­στεί και θα λει­τουρ­γεί το νέο εργο­στά­σιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο», είχε ανα­φέ­ρει μεταξύ άλλων σε ανάρ­τησή της στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ενώ προέβη σε σχε­τι­κές καταγ­γε­λίες στον Εισαγ­γε­λέα.

Σύμφωνα με τις πλη­ρο­φο­ρίες, ο εισαγ­γε­λέας άνοιξε το φάκελο της υπό­θε­σης και η κα Παναή έλαβε κλήση να παρου­σια­στεί στο ΑΤ της Ιαλυσού για κατά­θεση, κάτι που ανα­μέ­νε­ται να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την επόμενη εβδο­μάδα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.