ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μενδώνη για καταγγελίες: O Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Λίνα Μενδώνη

Η υπουρ­γός Πολι­τι­σμού Λίνα Μενδώνη απαντά πρώτη φορά στις καταγ­γε­λίες για σεξουα­λική κακο­ποί­ηση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην διευ­θυ­ντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η κ. Μενδώνη ξεκα­θά­ρισε ότι ο Δημή­τρης Λιγνά­δης δεν είναι προ­σω­πι­κός της φίλος και ότι δεν γνώριζε για τις φήμες που υπήρχαν σχετικά με την προ­σω­πική του ζωή.

«Ήρθε η ώρα να σπάσει η σιωπή. Να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Να μην ανε­χτούμε να υπάρ­ξουν άλλα θύματα. Στο υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού είναι δεδο­μένο ότι όπου χρεια­στεί θα ανα­νε­ω­θεί το θεσμικό πλαίσιο και θα μπουν κανόνες που θα καθο­ρί­ζουν με ακρί­βεια τις διευ­θυ­ντι­κές θέσεις. Δεν έχει κανείς το ελευ­θέ­ρας να κατα­κε­ραυ­νώ­νει κανενός την προ­σω­πι­κό­τητα. Έχω προ­τεί­νει να υπάρξει ανα­γνώ­ριση των καλ­λι­τε­χνι­κών σχολών. Πρέπει να δούμε με έναν δια­φο­ρε­τικό τρόπο τις εργα­σια­κές σχέσεις» ανέφερε η υπουρ­γός.

«Προ­σω­πι­κός μου φίλος ο Δημή­τρης Λιγνά­δης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημή­τρης Λιγνά­δης δεν προ­έ­κυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λγι­νά­δης έχει μια σχέση αδιά­λη­πτη με το Εθνικό Θέατρο.

Ο πρω­τα­γω­νί­στρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουρ­γός Πολι­τι­σμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρ­δου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημή­τρης Λιγνά­δης είναι ένας επι­κίν­δυ­νος άνθρω­πος. Ο Δημή­τρης Λιγνά­δης είναι ένας επι­κίν­δυ­νος άνθρω­πος, αλλά αυτό προ­έ­κυψε τώρα» συμπλή­ρωσε η υπουρ­γός.

Όταν τοπο­θε­τή­σαμε τον Λιγνάδη στη θέση του διευ­θυ­ντή του Εθνικού Θεάτρου βγάλαμε προ­κή­ρυξη. Με αντί­στοι­χες προ­κη­ρύ­ξεις θα τοπο­θε­τού­νται οι διευ­θυ­ντές των οργα­νι­σμών.

Ακούω ότι η βασική κατη­γο­ρία είναι ότι συγκα­λύ­ψαμε. Τι να συγκα­λύ­ψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκά­λυ­ψαν. Το υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού δεν δια­θέ­τει τμήμα σεξουα­λι­κού εγκλή­μα­τος. Εμείς γνω­ρί­ζουμε τον καλ­λι­τέ­χνη και όχι την προ­σω­πική του ζωή» τόνισε η ίδια.

«Από την στιγμή που ξεκί­νη­σαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξα­πά­τησε, με εξα­πά­τησε. Με υπο­κρι­τική τέχνη προ­σπά­θησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νταν για την ανάρ­μο­στη δράση του αυτός εξα­κο­λου­θούσε να επι­μέ­νει. Όταν παραι­τή­θηκε, ήταν μετά την συνέ­ντευξη του Ν.Σ».

Η Λίνα Μενδώνη κατέ­θεσε μηνυ­τή­ρια αναφορά – υπό­μνημα στην Εισαγ­γε­λία του Αρείου Πάγου ζητώ­ντας να διε­ρευ­νη­θούν σε βάθος οι καταγ­γε­λίες για σεξουα­λική βία από πρόσωπα του καλ­λι­τε­χνι­κού χώρου.

Η αναφορά της δια­βι­βά­ζε­ται αρμο­δίως στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Αθηνών, προ­κει­μέ­νου να συσχε­τι­στεί με την ερευ­νώ­μενη υπόθεση, ύστερα και από τη νέα (δεύτερη) μήνυση σε βάρος γνωστού σκη­νο­θέτη και ηθο­ποιού από 25χρονο (σήμερα) άνδρα που τον κατη­γο­ρεί για βιασμό όταν ήταν 14 ετών.

Επίσης, η υπουρ­γός Πολι­τι­σμού θέτει στη διάθεση της δικαιο­σύ­νης όλες τις υπη­ρε­σίες του υπουρ­γείου και των επο­πτευό­με­νων φορέων του προ­κει­μέ­νου να υπάρξει πλήρης δια­λεύ­κανση των καταγ­γε­λιών.

Πηγή: in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.