Τοπικές Ειδήσεις

Πρόγραμμα αποτοξίνωσης μετά απ’ τις γιορτές

Γράφει ο
Εμμανουήλ Μοράρης
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ξεκινήστε την αποτοξίνωση με τα να πίνετε 1,5-2 λίτρα νερό την ημέρα και να σταματήσετε την κατανάλωση καφεΐνης.

-Ξεκινήστε την ημέρα με ένα υγιεινό πρωινό, το οποίο θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας για το υπόλοιπο της ημέρας και θα καταπολεμήσει τις απότομες πτώσεις του σακχάρου, που ευθύνονται για την έντονη επιθυμία για ζάχαρη.
-Ακολουθήστε 3 κυρίως γεύματα και ενδιάμεσα μικρά σνακ για να ανεβάσετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
-Προσπαθήστε να καταναλώνετε 2 μερίδες φρούτων την ημέρα (η μερίδα αντιστοιχεί σε 1 μεγάλο φρούτο ή σε 1 χούφτα, όταν πρόκειται για μικρότερα).
Προτιμήστε όσα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα οποία βοηθούν στον κορεσμό, στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα, όπως είναι τα μήλα, τα αχλάδια, τα ακτινίδια και τα ροδάκινα.
-Αντί για 1 κομμάτι γλυκό, προτιμήστε φρούτα εποχής, 4-5 αμύγδαλα, δύο μικρά παξιμάδια.

Τι να αποφύγετε
-Τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα πρόσθετα σάκχαρα, όπως τα συσκευασμένα μπισκότα, τα γλυκά, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά που περιέχουν ζάχαρη, τα αναψυκτικά που είναι πλούσια σε ζάχαρη.
-Τις τροφές με ανθυγιεινό λίπος, όπως τα πατατάκια, η μαγιονέζα, οι κρεμώδεις σάλτσες, τα τηγανητά φαγητά (κυρίως όσα δεν τηγανίζονται με ελαιόλαδο), το κόκκινο κρέας και τα πλούσια σε λιπαρά τυριά.
-Τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μια μικρή αποχή από το γάλα και το τυρί θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σας, αφού τέτοιου είδους προϊόντα δυσκολεύουν την πέψη. Μπορείτε, ωστόσο, να συνεχίσετε να καταναλώνετε γιαούρτι, αλλά και εναλλακτικές τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως είναι τα πράσινα λαχανικά, τα φασόλια, το σουσάμι και οι σαρδέλες.
Καλός ύπνος
Πηγαίνετε για ύπνο όχι αργότερα από τις 11 το βράδυ. Όσο κοιμάστε, το σώμα ξεκουράζεται και ο εγκέφαλος δημιουργεί χώρο για νέα δεδομένα. Ξυπνώντας από έναν καλό ύπνο, θα νιώθετε γεμάτοι ευεξία, απαλλαγμένοι από το στρες. Ο αρκετός και ποιοτικός ύπνος βοηθά επίσης όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού ρυθμίζει την όρεξη και συμβάλλει στη μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη και καφεΐνη.

Μπείτε σε κίνηση
Κάντε καθημερινά μια βόλτα με γρήγορο ρυθμό, κατά προτίμηση πριν φάτε το πρωινό σας. Έτσι, θα κινητοποιηθεί ο μεταβολισμός σας πριν ακόμα ξεκινήσετε να καταναλώνετε θερμίδες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου