Αθλητικά

Τις «ρίζες» του θυμάται ο Απόλλωνας Απολλώνων

Την ιστορία του, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στο κοιωνικό γίγνεσθαι της περιοχής, επιχειρεί να αναδείξει ο Απόλλωνας Απολλώνων.
Οι άνθρωποι του συλλόγου ξεκίνησαν να συνθέτουν το «παζλ» των εικόνων και των γεγονότων από την ημέρα ίδρυσης του σωματείου, ώστε σύντομα να είναι σε θέση να τα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό, ενώ η πρώτη διαδικτυακή αναφορά τους, μέσω της σελίδας που διατηρούν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αφιερωμένη στις πρώτες μέρες ζωής του Απόλλωνα και στους πρωταγωνιστές της, έτσι όπως την καταγράφει βιβλίο για την ιστορία του ροδιακού ποδοσφαίρου του 1987. Αναλυτικά:
«Ο Απόλλων Απολλώνων ιδρύθηκε για λόγους εθνικούς αφού πρώτα υπήρξε σαν μυστική οργάνωση…. Ο Στέργος Στάμπολης, Απολλωνιάτης Υπαξιωματικός, ήρθε το 1926 από την Αθήνα και πρωτοδίδαξε το ποδόσφαιρο ενώ συγχρόνως εκτελούσε και χρέη προπονητή….οι πρώτοι ποδοσφαιριστές ήταν Φώτης Κουτσονικόλας, Γιώργος Κούτρος, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταμπολίδης, Γρηγόρης Τσοπανάκης, Νίκος Κούτρος, Χρυσόστομος Χάσταλης, Παναγιώτης Πιπέρης, Μανώλης Καραμανώλης, Γιάννης Πισσάς, Κώστας Τεληκωνσταντής. Ιδρυτής και πρόεδρος της ανεπίσημης ομάδας ο δάσκαλος Γιώργος Καραμανώλης, ο οποίος ήταν ένας εκ των δύο ιδρυτών της Ακαδημίας Ρόδου… Στην τοποθεσία Περιβολάκι, σημερινή Πλατεία του χωριού, σε ένα πρόχειρο γήπεδο πού υπήρχε και έπαιζαν μεταξύ τους η νεαροί Απολλωνιάτες… Το 1938 ήταν η χρονιά που άρχισαν να γίνονται αγώνες στην πόλη και στα χωριά, τότε ακριβώς ο Χρυσόστομος Τριανταφύλλου ανέλαβε την πρωτοβουλία να ιδρύσει την ομάδα Απόλλων Απολλώνων για λόγους εθνικούς, αφού αρχικά υπήρξε σαν μυστική οργάνωση και να διατελέσει πρόεδρός της….Συνεχιστές της ποδοσφαιρικής ιστορίας των Απολλώνων του 1938 ήταν οι Αγαπητός Καραμανώλης, Δημήτρης και Κώστας Χατζηδιάκος, Μιχάλης Μιχαλάκης, Θανάσης Σεντονάς, Γιάννης Αλαφάκης, Περικλής Συρίμης, Παναγιώτης Κουτσονικόλας, Γιάννης Χατζηδιάκος, Φίλιππος Σαχινίδης, Νίκος Χάσταλης (το βιβλίο τον έχει Καστανίδης), τερματοφύλακας μεγάλης κλάσης και σπουδαίος δρομέας. Συνήθως οι παίχτες του Απόλλωνα έπαιζαν κόντρα σε Ιταλούς και Γερμανούς ξυπόλητοι είτε με τις μπότες…πολλές φορές πήγαιναν με τα πόδια στο χωριό της Ελεούσας (9 χιλιόμετρα)για να παίξουν όταν τους καλούσαν οι Ιταλοί στρατιώτες….Η ιστορία του ροδιακού ποδοσφαίρου 1987 109 σελίδα…».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου