ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα απεργία της ΟΛΜΕ για τις απολύσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ολμε

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα η ΟΛΜΕ, συνε­χί­ζο­ντας τις κινη­το­ποι­ή­σεις της ενάντια στις επι­κεί­με­νες απο­λύ­σεις εκπαι­δευ­τι­κών, λόγω της αυρια­νής λήξης της οκτά­μη­νης περιό­δου της δια­θε­σι­μό­τη­τας.

Στις 11 το πρωί προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται συλ­λα­λη­τή­ριο στην πλατεία Κλαυθ­μώ­νος και στις 3 μετά το μεση­μέρι συγκέ­ντρωση δια­μαρ­τυ­ρίας έξω από το υπουρ­γείο Παι­δείας.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τις 23:00 έληξε η χθεσινή κατά­ληψη στο πολι­τικό γραφείο του υπουρ­γού Διοι­κη­τι­κής Μεταρ­ρύθ­μι­σης Κυριά­κου Μητσο­τάκη στο Παγκράτι από ομάδα εκπαι­δευ­τι­κών που δια­μαρ­τύ­ρο­νταν για τις απο­λύ­σεις συνα­δέλ­φων τους, σχο­λι­κών φυλάκων και άλλων εργα­ζο­μέ­νων που βρί­σκο­νται σε δια­θε­σι­μό­τητα.

Η κινη­το­ποί­ηση έληξε έπειτα από την παρέμ­βαση του εισαγ­γε­λέα και του διευ­θυ­ντή της αστυ­νο­μίας.

Το μεση­μέρι είχε σημειω­θεί ένταση με τα ΜΑΤ τα οποία προ­σπα­θή­σουν απω­θή­σουν τους συγκε­ντρω­μέ­νους που έφτασαν εκεί με την πορεία της ΑΔΕΔΥ και στη συνέ­χεια παρέ­μει­ναν έξω από το γραφείο του υπουρ­γού, σε ένδειξη συμπα­ρά­στα­σης προς τους καθη­γη­τές.

Σε χθεσινή ανα­κοί­νωσή της η ΟΛΜΕ προει­δο­ποί­ησε τους υπουρ­γούς Παι­δείας και Διοι­κη­τι­κής Μεταρ­ρύθ­μι­σεις πως δεν απο­δε­χθεί τις απο­λύ­σεις εκπαι­δευτ­κών, κατη­γο­ρώ­ντας τους παράλ­ληλα πως κρύ­βο­νται αρνού­με­νοι τις συνα­ντή­σεις που οι ίδιοι είχαν υπο­σχε­θεί πως θα γίνουν.

Το εκπαι­δευ­τικό κίνημα δεν πρό­κει­ται να απο­δε­χθεί ως τετε­λε­σμένα «τις απάν­θρω­πες απο­λύ­σεις εκα­το­ντά­δων εργα­ζο­μέ­νων στη δημόσια εκπαί­δευση, τις πρώτες απο­λύ­σεις στο δημόσιο τομέα μόνιμων υπαλ­λή­λων μετά από 100 χρόνια», διε­μή­νυσε η Ομο­σπον­δία. (naftemporiki)

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.