ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιφυλακή στο Αιγαίο- Φόβοι για νέο κύμα μεταναστών από την Τουρκία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μεταναστ

Η εικόνα της τουρ­κι­κής ακταιω­ρού να συνο­δεύει λέμβο με μετα­νά­στες στα ελλη­νικά χωρικά ύδατα, μπορεί να είναι ένα σύνηθες φαι­νό­μενο στα μάτια των λιμε­νι­κών τα τελευ­ταία χρόνια, ωστόσο εκφρά­ζο­νται φόβοι πως στο Αιγαίο θα ρίξει το βάρος των προ­κλή­σεων η Άγκυρα. Άλλωστε το καλο­καίρι κατα­γρά­φο­νται κυρίως οι μεγα­λύ­τε­ρες σε αριθμό μετα­να­στευ­τι­κές ροές προς τα νησιά του βορειο­α­να­το­λι­κού Αιγαίου, λόγω των καλών και­ρι­κών συν­θη­κών που επι­κρα­τούν.

Παράλ­ληλα η Τουρκία δύσκολα θα στείλει πλέον αυτή την φορά πρό­σφυ­γες προς τον Έβρο μετά την ήττα που υπέστη τον Μάρτιο.

Το υπουρ­γείο Ναυ­τι­λίας βρί­σκε­ται σε διαρκή συνα­γερμό. Οι περι­πο­λίες έχουν αυξηθεί σημα­ντικά και μαζί με τα σκάφη της Frontex δημιουρ­γεί­ται ένα πλωτό φράγμα απέ­να­ντι στο έργο των δια­κι­νη­τών. Παράλ­ληλα έχουν ενι­σχυ­θεί σημα­ντικά και ο αριθμός των ανδρών και των γυναι­κών στο λιμε­νικό σώμα, όπως και ο εξο­πλι­σμός των σκαφών με σύγ­χρονα μέσα.

Στα νησιά επι­κρα­τεί έντονη ανη­συ­χία για νέο προ­σφυ­γικό κύμα που θα δυσκο­λέ­ψει ακόμη περαι­τέρω την κατά­σταση που επι­κρα­τεί, παρά τις πρώτες κινή­σεις απο­συμ­φό­ρη­σης που βρί­σκο­νται σε εξέλιξη.

Πηγή : thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.