ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πλοίο δεμένο

Εικο­σι­τε­τρά­ωρη απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτω­βρίου, σε όλες τις κατη­γο­ρίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, απο­φά­σι­σαν τέσσερα ναυ­τερ­γα­τικά σωμα­τεία, αντι­δρώ­ντας στις εργα­σια­κές ρυθ­μί­σεις που περι­λαμ­βά­νο­νται στο ανα­πτυ­ξιακό πολυ­νο­μο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης.

Το θέμα εξε­τά­στηκε στη σημε­ρινή συνε­δρί­αση της Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής της Πανελ­λή­νιας Ναυ­τι­κής Ομο­σπον­δίας, η πλειο­ψη­φία της οποίας απέρ­ριψε την πρόταση για απεργία. Ωστόσο, τα ναυ­τερ­γα­τικά σωμα­τεία της Πανελ­λή­νιας Ένωσης Μηχα­νι­κών Εμπο­ρι­κού Ναυ­τι­κού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελ­λή­νιας Ένωσης Κατω­τέ­ρων Πλη­ρω­μά­των Μηχανής Εμπο­ρι­κού Ναυ­τι­κού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελ­λή­νιας Επαγ­γελ­μα­τι­κής Ένωσης Μαγεί­ρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελ­λή­νιας Ένωσης Ναυτών Εμπο­ρι­κού Ναυ­τι­κού (ΠΕΝΕΝ), απο­φά­σι­σαν τη συμ­με­τοχή τους στην κινη­το­ποί­ηση από την έναρξη, 00.01, έως τη λήξη, στις 24.00, στις 2 Οκτω­βρίου.

Η ΠΕΝΕΝ, που εκπρο­σω­πεί τα κατώ­τερα πλη­ρώ­ματα στα πλοία της ακτο­πλο­ΐας, σε ανα­κοί­νωσή της τονίζει ότι η απεργία γίνεται στο πλαίσιο της Πανερ­γα­τι­κής Πανελ­λα­δι­κής 24ωρης απερ­γίας και το ναυ­τερ­γα­τικό της σωμα­τείο συμ­με­τέ­χει στην κινη­το­ποί­ηση στην ευρύ­τερη περιοχή του Πειραιά στη βάση ομό­φω­νης από­φα­σης που έλαβε η Διοί­κηση του Εργα­τι­κού Κέντρου Πειραιά.

Σύμφωνα με την Πανελ­λή­νια Ένωση Ναυτών, η απεργία αφορά όλα τα πλοία όλων των κατη­γο­ριών, που βρί­σκο­νται στο λιμάνι του Πειραιά. Καλεί, επίσης, τους επι­βά­τες  και οδηγούς ΙΧ και φορ­τη­γών να απο­φύ­γουν την ημέρα εκείνη τη μετα­κί­νησή τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Από την πλευρά τους, τα ναυ­τερ­γα­τικά σωμα­τεία της ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ« και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τους ναυ­τερ­γά­τες όλων των ειδι­κο­τή­των να συμ­με­τέ­χουν στην περι­φρού­ρηση της 24ωρης απερ­γίας την Τετάρτη, 2 Οκτω­βρίου, στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στην απερ­γιακή συγκέ­ντρωση στον Πειραιά συμ­με­τέ­χει και η Ένωση Εργα­ζο­μέ­νων Δια­κί­νη­σης Εμπο­ρευ­μα­το­κι­βω­τίων στις προ­βλή­τες του Πειραιά.

naftemporiki.gr με πλη­ρο­φο­ρίες από ΑΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.