Πήρε νέα προθεσμία ο κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα ζήτησε και έλαβε χθες ο κατηγορούμενος για προµήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και συγκεκριµένα φωτογραφιών στις οποίες απεικονίζονται παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών, 62χρονος, κάτοικος Δαµατριάς, ιδιοκτήτης ξενώνα στην πόλη της Ρόδου, που συνελήφθη την 21η Νοεµβρίου 2012 από κλιµάκιο αστυνοµικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος.
Ο 62χρονος, που εκπροσωπείται από τους δικηγόρους κ.κ. Κ. Καζουλάκη και Μ. Βλάχο αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει καν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές!!
Ο κατηγορούμενος, απόφοιτος δημοτικού σχολείου, επισημαίνει συγκεκριμένα ότι ο υπολογιστής βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο του ξενώνα, ιδιοκτησίας του, και λειτουργεί με σύνδεση internet για τους πελάτες του. Προσθέτει επιπλέον ότι έχει εγκαταστήσει σύστημα wifi για τη διευκόλυνση των πελατών του, ενώ τεχνικός υπολογιστών, που του εγκατάστησε το σύστημα, έχει φτιάξει δύο links στο γραφείο του υπολογιστή, που τον παραπέμπουν στις αεροπορικές πτήσεις και στα δρομολόγια πλοίων για να μπορεί ο ίδιος να ενημερώνεται χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί άλλα κουμπιά και ηλεκτρονικές εντολές.
Ισχυρίζεται επίσης ότι οι φωτογραφίες που βρέθηκαν αποθηκευμένες στον υπολογιστή, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσε, δεν είναι φωτογραφίες σκληρού πορνογραφικού υλικού με παιδιά και δεν προκύπτει ότι πρόκειται για κορίτσια κάτω των 15 ετών.
Εν πάση περιπτώσει στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του φέρεται εντός των ετών 2011 και 2012 να προμηθεύτηκε και να κατείχε με τη χρήση διαδικτύου υλικό παιδικής πορνογραφίας. Φέρεται μάλιστα να τέλεσε τη συγκεκριμένη πράξη έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η παραγωγή του πορνογραφικού υλικού που προμηθεύτηκε, έγινε με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 18° αλλά και το 15° έτος της ηλικίας τους.
Πιο συγκεκριμένα στη Ρόδο από τις 25.07.2011 ώρα 15.11 έως την 02.08.2012 ώρα 08.06 και στις 29.07.2012 και ώρα 23.48, όντας χρήστης διεύθuvσης ΙΡ, μεταφoρτώvovτας από ηλεκτρονική σελίδα διά συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή και με τη χρήση διαδικτύου, κατηγορείται ότι προμηθεύτηκε, αποθήκευσε και κατείχε άγνωστο αριθμό υλικού παιδικής πορνογραφίας εκ των οποίων αποθήκευσε και κατείχε 10 εικόνες παιδικής πορνογραφίας, οι οποίες απεικονίζουν ανήλικα θήλεα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μέρος των ως άνω αρχείων περιλαμβάνει και θήλεα παιδιά και κάτω των δέκα πέντε ετών με γυμνό το σώμα τους, ήτοι το εφηβαίο και τα στήθη.
Ορισμένα αρχεία έχουν μάλιστα τίτλους οι ονομασίες των οποίων ευθέως παραπέμπουν σε αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.