ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα My Market κέρδισαν το στοίχημα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
my market

Πριν από περίπου τρία χρόνια ο Αρι­στο­τέ­λης Παντε­λιά­δης έπαιρνε ένα σημα­ντικό επι­χει­ρη­μα­τικό ρίσκο με την από­κτηση της αλυ­σί­δας Βερό­που­λου. Ο ίδιος είχε θέσει ορί­ζο­ντα τριε­τίας προ­κει­μέ­νου να αξιο­λο­γη­θεί η επι­τυ­χία του εγχει­ρή­μα­τος. Τρία χρόνια μετά, λοιπόν, οι αριθμοί δεί­χνουν ότι o Όμιλος ΜETRO και τα My Market κέρ­δι­σαν και μάλιστα εμφα­τικά το στοί­χημα αυτό.

Με αριθ­μούς

Ο κύκλος εργα­σιών για το 2018 ανα­μέ­νε­ται να ανέλθει σε 1,23 δις €, από 1.17 δις € το 2017. Οι επεν­δύ­σεις εκτι­μά­ται ότι θα φτάσουν φέτος τα 54 εκατ. €. Το 2017 ανήλθαν σε 46.9 εκατ. €. Πέρσι ο Όμιλος απέδωσε στο ελλη­νικό Δημόσιο φόρους και εισφο­ρές ύψους 52.1 εκατ. €.

Σήμερα, το δίκτυο απα­σχο­λεί 10.526 εργα­ζο­μέ­νους. Στο τέλος του 2015, ο αντί­στοι­χος αριθμός ήταν 4.543.

Ο Όμιλος επεν­δύει σταθερά στην εκπαί­δευση των εργα­ζο­μέ­νων. Μόνο φέτος εκτι­μά­ται ότι 5.201 εργα­ζό­με­νοι θα έχουν συμ­με­τέ­χει με φυσική παρου­σία σε 321 σεμι­νά­ρια. 6259 εργα­ζό­με­νοι συμ­με­τεί­χαν σε 330 σεμι­νά­ρια το 2017.

Η METRO υπο­στη­ρί­ζει σήμερα 486 τοπι­κούς παρα­γω­γούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πριν την εξαγορά της Βερό­που­λος, ο αριθμός τους ανερ­χό­ταν σε 227.

Το δίκτυο και ο εκσυγ­χρο­νι­σμός του

Το δίκτυο αριθμεί 274 σημεία πώλησης σε ολό­κληρη τη χώρα. Από αυτά τα 225 είναι My Market και τα 49 Cash & Carry. Το σύνολο των σημείων πώλησης το 2014 ήταν 108. Έχουν εγκαι­νια­στεί 11 νέα My Market, 3 κατα­στή­ματα Cash & Carry, ενώ προ­χώ­ρησε η ανα­καί­νιση 119 σημείων πώλησης που αφο­ρού­σαν στο νέο δίκτυο που απο­κτή­θηκε από τη Βερό­που­λος και άλλα 9 του παλαιού δικτύου My Market.

Με δυνα­μική εφο­δια­στική αλυσίδα

Λει­τουρ­γούν σε 24ωρη βάση, 6 ημέρες την εβδο­μάδα και με παρά­δοση στο σύνολο των Κατα­στη­μά­των, τρία Κέντρα Δια­νο­μής με πανελ­λα­δική κάλυψη, στα Οινό­φυτα, στη Μάνδρα και στη Γέφυρα Θεσ­σα­λο­νί­κης. Η συνο­λική έκτασή τους σήμερα φτάνει τα 83.000 m² . Υπο­λο­γί­ζε­ται ότι το 2020 θα φτάνει τα 123.000 m² . 77 ΦΙΧ EURO 5 & EURO 6 οχήματα ολο­κλη­ρώ­νουν 460 παρα­δό­σεις την ημέρα.

Κατά τη διετία 2017-2018 οι επεν­δύ­σεις σε αγορές φορ­τη­γών ανήλθαν σε 1 εκατ.€

Η Ιδιω­τική Ετικέτα ενι­σχύ­ε­ται

Περισ­σό­τερα από 1000 προ­ϊ­ό­ντα ιδιω­τι­κής ετι­κέ­τας θα επα­να­λαν­σα­ρι­στούν με νέες συσκευα­σίες, με το αντί­στοιχο πρό­γραμμα να ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θεί στο τέλος του 2019. Περισ­σό­τερα από 100 νέα προ­ϊ­ό­ντα ιδιω­τι­κής ετι­κέ­τας θα λαν­σα­ρι­στούν έως το τέλος του έτους.

Με σεβασμό στο Περι­βάλ­λον και ισχυρή Εται­ρική Κοι­νω­νική Ευθύνη

Από τον Μάιο του 2016 έως σήμερα έχει μειωθεί η κατα­νά­λωση ενέρ­γειας κατά 33%. Αυτό αντι­στοι­χεί σε μείωση ρύπων διο­ξει­δίου του άνθρακα 191.532 τόνων. Η συνο­λική μείωση της ενέρ­γειας ανέρ­χε­ται σε 40 εκατ. KWh.

Μέσα από τα προ­γράμ­ματα «Πράξεις Ευθύνης» και «+ πράττω» ενι­σχύ­ο­νται 15 Ιδρύ­ματα και Οργα­νι­σμοί σε ετήσια βάση από το 2006 σταθερά.

Μέσω του προ­γράμ­μα­τος «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» έχει ολο­κλη­ρω­θεί μέσα στο 2018 η ανά­πλαση πέντε πλα­τειών και πάρκων (3 στην Αθήνα, μία στη Λαμία και μία στο Βόλο). Παράλ­ληλα, η METRO έχει ενι­σχύ­σει άμεσα και απο­τε­λε­σμα­τικά τοπικές κοι­νω­νίες που δοκι­μά­στη­καν από περι­πτώ­σεις εκτά­κτων αναγκών (φυσικές κατα­στρο­φές κλπ)

Τέλος, 7000 εργα­ζό­με­νοι συμ­με­τεί­χαν στην πρω­το­βου­λία «Χιλιό­με­τρα Προ­σφο­ράς» το 2017 και το 2018. Μέσα στην τελευ­ταία διετία έλαβαν μέρος σε 15 αγώνες σε ολό­κληρη την Ελλάδα με στόχο τη στήριξη ιδρυ­μά­των και οργα­νι­σμών σε τοπικό επίπεδο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.