Ειδήσεις

Δ. Kρεμαστινός: «Υπάρχει ταύτιση απόψεων με την κ. Φώφη Γεννηματά»

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημ. Κρεμαστινός ξεκαθάρισε τη θέση του για ενδεχόμενη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα Φώφη Γεννηματά και σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται εκτός κομματικής γραμμής (φράση η οποία αποδίδεται στην πρόεδρο του κινήματος).
«Αρχικά ποτέ δεν πρότεινα να συνεργαστεί το ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης δεν έχει πει ποτέ η κα Γεννηματά ότι είμαι εκτός κομματικής γραμμής. Άλλωστε ποια είναι η κομματική γραμμή για να βρίσκομαι εκτός αυτής; Δεν υπάρχει εδώ κανένα θέμα συζήτησης.
Αυτό που πιστεύω εγώ και που εκτιμώ ότι αποδέχεται και η κα Γεννηματά, είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάποιο κόμμα εάν δεν γίνουν σεβαστές οι αρχές του. Λογικά θα κληθεί να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα εάν δεν λάβει την αυτοδυναμία για να σχηματίσει κυβέρνηση. Την πρώτη φορά συνεργαστήκαμε με την ΝΔ επειδή η χώρα σε εκείνη τη φάση κινδύνευε να καταστραφεί… Έφερναν με αεροπλάνα λεφτά στην Ελευσίνα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αν δεν στηρίζαμε τότε την ΝΔ, εάν δεν κάναμε αυτή τη δεύτερη θυσία μετά το Καστελόριζο, θα πηγαίναμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση με ορατό τον κίνδυνο της πτώχευσης. Ο κόσμος δυστυχώς δεν κατάλαβε αυτές τις θυσίες.
Εάν λοιπόν θα πρέπει να συνεργαστούμε με το πρώτο κόμμα ξανά, δεν θα πρέπει να κάνουμε ό,τι κάναμε και την προηγούμενη φορά. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να βάλουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές και να γίνουν αποδεκτές από το πρώτο κόμμα, είτε είναι η ΝΔ είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να πράξουμε δηλαδή όπως το SPD στη Γερμανία. Θέλουμε ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, ευρωπαϊκό όχι ένα τριτοκοσμικό κόμμα. Είναι λοιπόν ξεκάθαρη η θέση μου και δεν πιστεύω ότι είναι διαφορετική από τη θέση της κας Γεννηματά η οποία είπε περίπου τα ίδια στην ομιλία της στη ΔΕΘ. Δεν μπορούμε να είμαστε ουρά του ενός ή του άλλου κόμματος», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός ο οποίος ξεκαθάρισε ότι μίλησε απλά για όμορα κόμματα. «Ναι, μίλησα για όμορα κόμματα οι ψηφοφόροι των οποίων ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ποιο μπορεί λοιπόν να θεωρηθεί όμορο κόμμα; Νομίζω ότι είναι αυτονόητο αυτό. Επίσης είπα ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι υπουργοί του βγαίνουν και κατηγορούν πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ χωρίς τεκμήρια». Είπε επίσης ότι δεν αντιμετωπίζει την πολιτική ως επάγγελμα και ότι δεν ξέρει ακόμη εάν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο αντιπρόεδρος της βουλής, απέφυγε να τοποθετηθεί για την (φερόμενη) υποψηφιότητα του κ. Μ. Γλυνού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και για την υποψηφιότητα του κ. Φώτη Χατζηδιάκου στο δήμο Ρόδου. «Δεν έχω κανένα λόγο να πω ότι δεν μου αρέσει ο κ. Γλυνός, ότι δεν είναι φίλος μου και ότι δεν ανήκουμε στον ίδιο χώρο. Τις αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα στηριχθούν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης θα τις πάρει το κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.
Ακίνητα στο Υπερταμείο
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε 2 ερωτήσεις – για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες αντίστοιχα – προς τον υπουργό Οικονομικών με τις οποίες ζητά να μάθει ποια είναι τα δημόσια ακίνητα που εκχωρούνται κρυφά από την κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών. Επίσης ζητά να κατατεθούν στη Βουλή εγγράφως όλα τα στοιχεία των συγκεκριμένων ακινήτων (σχετικά έγραψε χθες η «δ»).
«Αυτό που ζητώ είναι να μας πει το Υπουργείο σε ποια ακίνητα αντιστοιχούν οι κωδικοί αριθμοί. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο ακίνητο βρίσκεται πίσω από τον κάθε κωδικό, εάν είναι π.χ. το δημαρχιακό μέγαρο ή το καστέλο. Βρισκόμαστε στη φάση της διερεύνησης και περιμένουμε την απάντηση του υπουργείου στις ερωτήσεις μας», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δ. Κρεμαστινός.

Ο τομέας Υγείας
στα Δωδεκάνησα
Την ανάγκη να ενισχυθούν οι δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στα Δωδεκάνησα, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός. Όπως δήλωσε, έγινε μεγάλος αγώνας για να λειτουργήσει στη Ρόδο ένα αιμοδυναμικό τμήμα. Παρόλο που ο στόχος επετεύχθη, δεν έχει στελεχωθεί επαρκώς με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ασθενείς στη Ρόδο να έχουν τις ίδιες υπηρεσίες όπως ο πολίτης των Αθηνών. Θα πρέπει να στελεχωθεί με νοσηλευτικό προσωπικό το αιμοδυναμιμκό τμήμα για να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενώ και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να μετεκπαιδεύονται διαρκώς, κάτι που δεν γίνεται. Τόνισε ότι είναι απόλυτη ανάγκη η λειτουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στη Ρόδο όταν μάλιστα υπάρχει δωρεάν μελέτη από τον κ. Στάθη Κουσουρνά. Χαρακτήρισε δε απαράδεκτο το γεγονός να δηλώνει ο αν. υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης να απευθύνονται οι ασθενείς της Ρόδου και της Δωδεκανήσου στα νοσοκομεία της Κρήτης.
Τέλος είπε ότι δεν λειτουργεί η τηλεϊατρική τρίτης γενιάς, παρόλο που κάποια νησιά όπως η Χάλκη ή η Νίσυρος έχουν λάβει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ο οποίος μένει κλειστός σε κούτες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου