Ειδήσεις

Καταδίκη 2 Ροδίων για υπεξαίρεση 17 αυτοκινήτων!

Σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων δύο Ροδίτες που κρίθηκαν ένοχοι με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, το οποίο τους το είχαν εμπιστευτεί με την ιδιότητά τους ως διαχειριστών ξένης περιουσίας.
Μεταξύ των κατηγορουμένων και της ανώνυμης εταιρείας, που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, καταρτίστηκε τον Ιούνιο του 2008 σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων δυνάμει της οποίας εκμίσθωσαν 17 αυτοκίνητα τύπου Skoda, Kia και Ηyundai έναντι ποσού 4.842,21 € μηνιαίως (ως μίσθωμα και για τα δεκαεπτά οχήματα) έως την 1η Οκτωβρίου 2008 και ποσού 4.863,41 € από την 1η Οκτωβρίου 2008 και μετέπειτα.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην κατέβαλαν το σύνολο των μισθωμάτων και να κατέλειπαν χρεωστικό υπόλοιπο ύψους 27.098,72 € έως την 15η Δεκεμβρίου 2008.
Η εκμισθώτρια εταιρεία απέστειλε την από 15η Δεκεμβρίου 2008 εξώδικη καταγγελία της σύμβασης.
Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που ακολούθησε, διατάχθηκε η απόδοση των 17 αυτοκινήτων.
Δικαστικός επιμελητής επέδωσε την απόφαση και στην πορεία ζήτησε την επιστροφή των αυτοκινήτων.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην τα επέστρεψαν με αποτέλεσμα πλέον να κατηγορούνται για κακουργηματική υπεξαίρεση καθώς η αξία τους αποτιμήθηκε στα 130.262,01 €.
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ωστόσο ότι όλα τα αυτοκίνητα πλην ενός έχουν επιστραφεί στην εγκαλούσα αυτοβούλως από τους κατηγορούμενους, που τα παρέδωσαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και ότι περαιτέρω, όπως υποστήριξαν, κατέβαλαν και 80.000 ευρώ στο πλαίσιο της αστικής τους διαφοράς.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Βασιλική Σαββάκη ενώ την πολιτική αγωγή εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Κώστας Ταμπάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου