ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λατρεύουν τη Ρόδο, την επισκέπτονται κάθε χρόνο και τιμώνται από τον Δήμο Ρόδου ως πρεσβευτές του νησιού!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
επισκέπτες

Λατρεύ­ουν τη Ρόδο, την επι­σκέ­πτο­νται κάθε χρόνο και τιμώ­νται από τον Δήμο Ρόδου ως πρε­σβευ­τές του νησιού! Είναι οι γνωστοί repeaters, οι επα­να­λαμ­βα­νό­με­νοι επι­σκέ­πτες της Ρόδου που αγαπούν και επι­σκέ­πτο­νται το νησί επί σειρά δεκα­ε­τιών, που επι­λέ­γουν την περιοχή και αυτά που τους προ­σφέ­ρει, τη θεωρούν τόπο τους και γιατί όχι μια δεύτερη πατρίδα τους.

Η δια­χρο­νική αγάπη τους για τη Ρόδο και η σαφής προ­τί­μησή τους στο νησί των Ιπποτών, επι­βε­βαιώ­θηκε για άλλη μία φορά στις πρό­σφα­τες τελετές βρά­βευ­σης επα­να­λαμ­βα­νο­μέ­νων του­ρι­στών, που έχει καθιε­ρώ­σει τα τελευ­ταία χρόνια η Διεύ­θυνση Του­ρι­σμού του Δήμου Ρόδου.

Η αντι­δή­μαρ­χος Του­ρι­σμού, Διε­θνούς Προ­βο­λής και Από­δη­μων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζη­λα­ζά­ρου απέ­νειμε τιμη­τι­κές δια­κρί­σεις στους φίλους της Ρόδου από την Ιταλία, τη Νορ­βη­γία, το Βέλγιο, την Ολλαν­δία, τη Δανία και τη Βρε­τα­νία, για την επί σειρά ετών προ­τί­μησή τους στο νησί ως τόπο δια­κο­πών τους, σε δύο ειδικές τελετές που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στις 28 Αυγού­στου και στις 4 Σεπτεμ­βρίου 2018, στην αίθουσα εθι­μο­τυ­πίας στο Δημαρ­χείο.

«Τιμάμε σήμερα όλους εσάς ως ελά­χι­στη ένδειξη, της χαράς και της ικα­νο­ποί­η­σης που μας δίδετε, να επι­λέ­γετε τη Ρόδο ανελ­λι­πώς τα τελευ­ταία χρόνια για να περά­σετε τις δια­κο­πές σας, που σε πολλές περι­πτώ­σεις φθάνουν και δεκα­ε­τίες. Σας ευχα­ρι­στούμε για την παρου­σία σας και φέτος εδώ και είμαστε σίγου­ροι ότι θα σας βλέ­πουμε για πολλά χρόνια ακόμα» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Χατζη­λα­ζά­ρου.

Ξεχω­ρι­στή παρου­σία στην τελετή απο­νο­μής τιμη­τι­κών δια­κρί­σεων του Σεπτεμ­βρίου (4.9.2018) ήταν αυτή της Ιτα­λί­δας κας Ida Pugliese, λόγω των στενών δεσμών που έχει με τη Ρόδο, μιας και γεν­νή­θηκε εδώ το 1947, όταν ο πατέρας της υπη­ρε­τούσε ως στρα­τιώ­της στο νησί. Όταν τελεί­ωσε ο πόλεμος ο πατέρας της συνέ­χισε να ζει στη Ρόδο, δούλευε στη Δ.Ε.Η. και δημιούρ­γησε οικο­γέ­νεια.

Ήταν οικο­γε­νεια­κοί φίλοι με την οικο­γέ­νεια του αεί­μνη­στου Κων­στα­ντί­νου Βρούχου, αδελφού του πρώην δημάρ­χου Ρόδου, του αεί­μνη­στου Γιώργου Βρούχου. Στη συνέ­χεια επέ­στρε­ψαν οικο­γε­νεια­κώς στη Βενετία.

Από το 1983 η κα Ida Pugliese και ο σύζυγός της κ. Luigi Perissonotto, έρχο­νται πολλές φορές μέσα στον χρόνο στη Ρόδο, επί 35 και πλέον χρόνια.

Είναι λάτρεις της Ρόδου και πλέον έχουν πολλούς φίλους στο νησί. Τους αρέσει να ζουν στη Ρόδο, αγαπούν τους ανθρώ­πους του νησιού και αυτή τους την αγάπη τη μετέ­δω­σαν και στις κόρες τους Liliana, Elena και Sara, που μαζί με τους γαμπρούς και τα εγγόνια τους επι­σκέ­πτο­νται το νησί επί σειρά ετών. Μένουν όλοι μαζί στα Στεγνά και στην εκδή­λωση τους συνό­δευε η οικο­γε­νειακή τους φίλη κα Λίτσα Αρβα­νι­τί­δου – Βρούχου μαζί με τον σύζυγό της, εικα­στικό κ. Νίκο Αρβα­νι­τίδη.

Πέραν της κας Ida Pugliese, η αντι­δή­μαρ­χος κα Χατζη­λα­ζά­ρου απέ­νειμε τιμη­τι­κές δια­κρί­σεις στην κα Kari Elizabeth Carlsen από τη Νορ­βη­γία, που έχει επι­σκε­φθεί τη Ρόδο 60 φορές μέχρι τώρα, δια­μέ­νει στο ξενο­δο­χείο Manousos και στον συμπα­τριώτη της κ. Olaf Skaven Bjoern, που μετρά 35 επι­σκέ­ψεις στο νησί και δια­μέ­νει στο ξενο­δο­χείο Europa. Kαι οι δύο συνο­δεύ­ο­νταν στην τελετή απο­νο­μής τιμη­τι­κών δια­κρί­σεων από τον φίλο τους κ. Ηλία Δια­κο­μα­νώλη.

Στην ίδια εκδή­λωση βρα­βεύ­θη­καν: το ζευγάρι κ. Philip και κα Elizabeth Thomson από τη Βρε­τα­νία, που έχουν έλθει στη Ρόδο 50 φορές, καθώς και οι συμπα­τριώ­τες τους κ. John Crich με τη σύζυγό του κα Pauline που έχουν έλθει στο νησί 28 φορές, δια­μέ­νουν στο ξενο­δο­χείο Esmeralda και συνο­δεύ­ο­νταν στην εκδή­λωση από τον ιδιο­κτήτη του ξενο­δο­χείου Esmeralda κ. Μάνθο Χαλ­κια­νάκη.

Τιμη­τι­κές δια­κρί­σεις απο­νε­μή­θη­καν επίσης στο ζευγάρι κ. Ludewijk Geurts και κα Joanna Vanmar από την Ολλαν­δία, που έχει έλθει στη Ρόδο 25 φορές, δια­μέ­νει στο ξενο­δο­χείο Atlantica Princess, τον κ. Eric Vanderest και την σύζυγο του κα Evelyne Honorez από το Βέλγιο, που έχουν επι­σκε­φθεί τη Ρόδο 15 φορές και δια­μέ­νουν επίσης στο ίδιο ξενο­δο­χείο, καθώς και το ζεύγος των κ. Jose Engelen και κας Floriana Bodin από το Βέλγιο που έχουν έλθει στο νησί 11 φορές μέχρι τώρα και δια­μέ­νουν στο ξενο­δο­χείο Atlantica Princess. Όλοι συνο­δεύ­ο­νταν από τον διευ­θυ­ντή του ξενο­δο­χείου Atlantica Princess κ. Θεοχάρη Θεο­χά­ρους. Από το Βέλγιο ήταν επίσης και ο κ. Joannes Janssens και η κα Christiane Vandenelsacker που επι­σκέ­πτο­νται τη Ρόδο επί 12 έτη.

Σε προη­γού­μενη εκδή­λωση απο­νο­μής τιμη­τι­κών δια­κρί­σεων που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στις 28 Αυγού­στου 2018, στην αίθουσα εθι­μο­τυ­πίας στο Δημαρ­χείο, η κα Χατζη­λα­ζά­ρου βρά­βευσε: τον κ. Bjarne Madsen και τη σύζυγό του κα Ruth Gudbaek από τη Δανία που έχουν επι­σκε­φθεί τη Ρόδο 31 φορές, δια­μέ­νουν στο ξενο­δο­χείο Mitsis Petit Palais και συνο­δεύ­ο­νταν από τη φίλη τους κα Ειρήνη Κατσι­δώνη, το ζεύγος κ. Andreas και κα Bartha Martyn από την Ολλαν­δία που έχουν έλθει στο νησί 25 φορές μέχρι τώρα και δια­μέ­νουν στο ξενο­δο­χείο Ibiscus, την οικο­γέ­νεια του κ. Mathew και της κας Jacqueline Pickering μαζί με τον γιό τους Michael από την Αγγλία που έρχο­νται στη Ρόδο επί 15 χρόνια, δια­μέ­νουν στο ξενο­δο­χείο Esmeralda και συνο­δεύ­ο­νταν στην εκδή­λωση από τον ιδιο­κτήτη κ. Μάνθο Χαλ­κια­νάκη, καθώς και το ζευγάρι κ. Luca Cristofaro και κας Rita Benzo από την Ιταλία, που έχουν έλθει στη Ρόδο 11 φορές και συνο­δεύ­ο­νταν από τον οικο­γε­νειακό τους φίλο κ. Μιχάλη Χατζη­πέ­τρου.

Όλοι οι επι­σκέ­πτες ευχα­ρί­στη­σαν θερμά την αντι­δή­μαρχο για την εξαι­ρε­τική τιμή να τους απο­νεί­μει τις τιμη­τι­κές δια­κρί­σεις των φίλων της Ρόδου.

Οι φίλοι του νησιού συνο­μί­λη­σαν και με τη διευ­θύ­ντρια της Διεύ­θυν­σης Του­ρι­σμού Δήμου Ρόδου κα Βεα­τρίκη Σέρβου και τον προϊ­στά­μενο του Τμή­μα­τος Προ­βο­λής, Προ­ώ­θη­σης και Πλη­ρο­φό­ρη­σης κο Κώστα Χατζίκο σχετικά με τις εντυ­πώ­σεις και τις καλύ­τε­ρες ανα­μνή­σεις από τις δια­κο­πές τους στη Ρόδο. Δήλωσαν ότι λατρεύ­ουν το νησί για την πανέ­μορφη φύση του, την ιστορία και τον πολι­τι­σμό του, απο­λαμ­βά­νουν τις τοπικές νοστι­μιές αλλά και τη ζεστή φιλο­ξε­νία των κατοί­κων του.

Προ­σέ­φε­ραν δε στους επι­σκέ­πτες, τοπικά προ­ϊ­ό­ντα του νησιού, προ­σφορά της εται­ρείας Natura Rodos – Σταύρος Γεώρ­γιος Κάλλας Ο.Ε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.