Ειδήσεις

Ελεύθερος με όρους 63χρονος διωκόμενος για παραχάραξη χαρτονομισμάτων

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του τρείς φορές κάθε εβδομάδα και για διάστημα 40 ημερών, αφέθηκε χθες με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, ένας 63χρονος Ισραηλινός που συνελήφθη την 1η Ιουλίου 2018 στον αερολιμένα Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Ο 63χρονος είναι καταζητούμενος, σύμφωνα με έγγραφο της Interpol, για παραχάραξη χαρτονομισμάτων το 2014 στη Σρι Λάνκα.
Πιο συγκεκριμένα του αποδίδεται ότι παραχάραξε 439 χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων ΗΠΑ και 100 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Ο ίδιος αρνείται τα όσα του αποδίδονται και τόνισε ότι δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στη Σρι Λάνκα ενώ πιθανολογεί ότι η παραχάραξη έγινε από άτομο που έκανε χρήση διαβατηρίου του το οποίο είχε χάσει. Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αναμένει εντός 40ημέρου στοιχεία της δικογραφίας για να αποφανθεί για την έκδοση του ή όχι.
Αν τα στοιχεία αυτά δεν περιέλθουν στις δικαστικές αρχές εντός της ως άνω προθεσμίας τότε ο 63χρονος θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους. Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται η δικηγόρος κ. Κατερίνα Βολονάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου