Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, συζητήθηκε χθες, η αίτηση μιας κατοίκου Ρόδου κατά του πρώην συντρόφου της, που καταγγέλθηκε ότι διακίνησε φωτογραφικό υλικό από τις ερωτικές τους συνευρέσεις σε τρίτους.
Το εξαιρετικά ασυνήθιστο στην υπόθεση ήταν ότι στην διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της αιτούσης η μητέρα της, η οποία είχε σχέση με τον καταγγελλόμενο, πριν ο τελευταίος συνάψει σχέση με την κόρη της.
Η αιτούσα υποστήριξε συγκεκριμένα ότι κατά την διάρκεια των ερωτικών τους συνευρέσεων, όπως έμαθε εκ των υστέρων, την φωτογράφιζε κρυφά με το κινητό του.
Όταν στις αρχές Μαΐου 2018, του ανακοίνωσε, όπως αναφέρει στην αίτησή της, ότι πλέον δεν επιθυμεί τη συνέχιση της σχέσης αυτής και ότι θέλει να διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί του, άρχισε να την καλεί καθημερινά και συνεχώς στο κινητό της τηλέφωνο καθώς και να της αποστέλλει δεκάδες μηνύματα απειλώντας την ότι αν δεν συνεχίσει να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί του, θα δείξει τις φωτογραφίες οι οποίες την απεικονίζουν κατά την διάρκεια των ερωτικών τους συνευρέσεων, τόσο στους γονείς της και τους λοιπούς συγγενείς της όσο και στην τωρινή της σχέση.
Υπό το κράτος των απειλών αυτών αναγκαζόταν, όπως υποστήριξε, για δύο εβδομάδες περίπου να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί του χωρίς τη θέλησή της. Όταν σταμάτησε, όπως αναφέρει, να ενδίδει στις απειλές του, στις 25 Μαΐου 2018, έδειξε όλες τις φωτογραφίες που την απεικονίζουν καθώς και τις συνομιλίες που είχε μαζί του, στον σύντροφό της.
Αμέσως μετά την ενέργειά του αυτή, ευρισκόμενη σε απόγνωση εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της τα μαρτύρια που περνούσε το τελευταίο διάστημα και απευθύνθηκαν στις 5 Ιουνίου 2018 στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, όπου αιτήθηκαν να τον καλέσει για τις δέουσες συστάσεις για τα ποινικά αδικήματα τα οποία τελεί σε βάρος της, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να απαλλαγεί από τις απειλές και τους εκβιασμούς του, χωρίς να βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες.
Αντί να συμμορφωθεί όμως φέρεται να μετέβη στην οικία της και να προκάλεσε ζημιές, να έδειξε τις φωτογραφίες της σε συγγενή του συντρόφου της και την 7η Ιουνίου 2018 στον σύντροφο της μητέρας της.
Ισχυρίζεται ακόμη ότι παρακολουθεί καθημερινά τις κινήσεις της και ότι την κατασυκοφαντεί σε συγγενείς και φίλους
Με την αίτησή της ζητά να υποχρεωθεί ο πρώην σύντροφός της να παραλείπει στο μέλλον ενέργειες προσβλητικές και μειωτικές της προσωπικότητάς της, να απειληθεί εις βάρος του χρηματική ποινή 3.000€ και προσωπική κράτηση 3 μηνών για κάθε παράβαση των όρων της απόφασης που θα εκδοθεί.
Η πλευρά του τελευταίου χθες εξέθεσε ότι τα όσα υποστηρίζει η αιτούσα είναι ψευδή, ότι οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν εν γνώσει της, ότι ο ίδιος διέκοψε την σχέση μαζί της διότι ήθελε παράλληλα να διατηρεί σχέση με ακόμη έναν άνδρα ενώ κατ’ επανάληψη τονίστηκε και κατά την εξέταση της μητέρας της, ότι είχαν παλαιότερα δεσμό.
Την υπόθεση χειρίστηκαν για λογαριασμό της γυναίκας η δικηγόρος κ. Μαρία Καραολάνη και για τον άνδρα ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ