ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Μουσικό Εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ διακόπτει την συνεργασία του με τον Δήμο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
μουσική

Το Μουσικό Εργα­στήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ γνω­στο­ποιεί την απόφασή του να δια­κό­ψει ορι­στικά  τη συνερ­γα­σία του με τον Δήμο Ρόδου.

Κατά την περσινή θερινή περίοδο είχαμε την ιδιαί­τερη χαρά και τιμή να υλο­ποι­ή­σουμε πολι­τι­στι­κές δράσεις ( Μουσικά Σεμι­νά­ρια, Μου­σι­κές Εκδη­λώ­σεις) σε υψηλό επίπεδο και στη λογική  ανά­πτυ­ξης μιας μόνιμης Πολι­τι­στι­κής  δομής  στην πανέ­μορφη περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Η λογική αυτή μας παρου­σιά­στηκε ως πρόταση με σοβαρό υπό­βα­θρο από τη Δημο­τική Αρχή της Ρόδου και ως μέρος ενός στρα­τη­γι­κού σχε­δια­σμού που είχε ως στόχο αφενός  την ανα­πτυ­ξιακή προ­ο­πτική μιας  περιο­χής ιδιαί­τε­ρου φυσικού κάλλους και την αξιο­ποί­ηση συγκε­κρι­μέ­νων υπο­δο­μών  και αφε­τέ­ρου την ενί­σχυση της του­ρι­στι­κής ταυ­τό­τη­τας του νησιού με τη διορ­γά­νωση σημα­ντι­κών πολι­τι­στι­κών εκδη­λώ­σεων.

Σε αυτή την­κα­τεύ­θυνση, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 16 Μουσικά Σεμι­νά­ρια στον Προφήτη Ηλία (Συγκρό­τημα Έλαφος) και 9 μου­σι­κές παρα­στά­σεις (Μου­σι­κές Κυρια­κές) στην παλιά πόλη της Ρόδου. Τα όποια σοβαρά οργα­νω­τικά προ­βλή­ματα προ­έ­κυ­ψαν δε στά­θη­καν εμπόδιο  στην υλο­ποί­ηση δράσεων που θεω­ρούμε ότι έκαναν αίσθηση για την ποιο­τική τους στάθμη και έτυχαν θερμής υπο­δο­χής από την τοπική κοι­νω­νία και τους επι­σκέ­πτες της Ρόδου.

Το Μουσικό Εργα­στήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, ως όφειλε,  υπέβαλε έγκαιρα (από τις 8-1-2018) μια νέα, ανα­λυ­τική πρόταση που περιε­λάμ­βανε ακόμα περισ­σό­τε­ρες δράσεις, εγγυ­ή­σεις για αποφυγή των δυσχε­ρειών που παρου­σιά­στη­καν αλλά και όρους συνεν­νό­η­σης για την εξα­σφά­λιση μιας καλής συνερ­γα­σίας  για την υλο­ποί­ηση  των δράσεων.

Δυστυ­χώς, μετά από συνε­χείς προ­σπά­θειες επι­κοι­νω­νίας ( μέσω τηλε­φώ­νου, ηλε­κτρο­νι­κού ταχυ­δρο­μείου) που περιε­λάμ­βα­ναν ακόμα και τη φυσική παρου­σία μας στη Ρόδο προ­κει­μέ­νου να απο­κτή­σουμε μια σαφή εικόνα των προ­θέ­σεων και των απο­φά­σεων των εκπρο­σώ­πων του Δήμου Ρόδου, δεν έχουμε έως και σήμερα καμία απο­λύ­τως  επίσημη ενη­μέ­ρωση.

Οι διά­φο­ρες “διαρ­ροές” που έχουν πέσει στην αντί­ληψή μας περί υπερ­βο­λι­κών οικο­νο­μι­κών απαι­τή­σεων  για την υλο­ποί­ηση των δράσεων μας ελπί­ζουμε να είναι ανυ­πό­στατα ψεύδη αυτών που τα μετα­φέ­ρουν και να μην απο­τε­λούν θέση και άποψη του Δήμου Ρόδου. Άλλωστε, τα οικο­νο­μικά δεδο­μένα της πρό­τα­σης εύκολα μπορούν να δημο­σιο­ποι­η­θούν και να αξιο­λο­γη­θούν από τον καθένα.

Ως εκ τούτου, δεν μπο­ρούμε παρά να κοι­νο­ποι­ή­σουμε την απόφαση μας να απο­κλεί­σουμε  το όποιο ενδε­χό­μενο συνερ­γα­σίας  λόγω χρο­νι­κών, πλέον,  περιο­ρι­σμών αλλά και λόγω της δια­μορ­φω­μέ­νης κατά­στα­σης έλλει­ψης εμπι­στο­σύ­νης μεταξύ των δυο μερών.

Ο Πρό­ε­δρος της ΑΜΚΕ

Ross Daly

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.