ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πλήρης νομιμοποίηση της κάνναβης» ; Τι μου λες;

news room 2 λεπτά ανάγνωση
900

Ανοιξε ξανά η συζή­τηση για την νομι­μο­ποί­ηση της κάν­να­βης, με αφορμή την 1η Διεθνή Έκθεση Κάν­να­βης στην Ελλάδα, όπου είδαμε τους γνω­στούς υπέρ­μα­χους να περνούν από εκεί (Παπαν­δρέου, Τσι­ρώ­νης),  αλλά και τον Κώστα Μπα­κο­γιάννη να δηλώνει «Είμαι φανα­τικά υπέρ της απο­ποι­νι­κο­ποί­η­σης της μαρι­χουά­νας» τονί­ζο­ντας μάλιστα ότι  «αντι­κει­με­νικά έχει απο­δει­χθεί ότι είναι λιγό­τερο επι­βλα­βής από αλκοόλ», την στιγμή που τα επι­στη­μο­νικά άρθρα μιλούν για οργα­νι­κές και ψυχο­λο­γι­κές συνέ­πειες.

Ανοί­γο­ντας αυτό το θέμα, είναι συχνά ο πιο σίγου­ρος δρόμος για να οδη­γη­θεί κανείς σε μια ατε­λεί­ωτη συζή­τηση. Τα επι­χει­ρή­ματα για το εάν θα πρέπει ή όχι να προ­χω­ρή­σει η Πολι­τεία σε μια τέτοια ενέρ­γεια, πέφτουν βροχή. Προ­σω­πικά θα μου επι­τρέ­ψετε να είμαι κάθετα αρνη­τική.  Σε μία χώρα που  η παιδεία πάσχει και ο λαός χάνεται, τα νέα παιδιά είναι άνεργα, κάποιοι  θυμή­θη­καν  να ανα­γνω­ρί­σουν το δικαί­ωμα της νομι­μο­ποί­η­σης για ιατρι­κούς λόγους αλλά και ανά­πτυ­ξης λέει, γιατί η καλ­λιέρ­γειά της θα δώσει έσοδα.

Μιλάς για οικο­νο­μικά κίνητρα ανα­ζω­ο­γό­νηση της ελλη­νι­κής υπαί­θρου η οποία αντι­με­τω­πί­ζει σήμερα σοβαρό πρό­βλημα ερη­μο­ποί­η­σης. Καλά σοβα­ρο­λο­γείς πονηρέ πολι­τευτή μου; Αυτό βρήκες για να ανα­ζω­ο­γο­νη­θεί η ελλη­νική ύπαι­θρος;  Μετά μην ξεχά­σεις να ανα­ζω­ο­γο­νή­σεις και τον του­ρι­σμό με coffee shops. Τέτοια έσοδα δεν τα θέλω.  Σε θεωρώ πανούργο. Βάζεις το χρήμα πάνω από τα όνειρα για μία καθαρή και αληθινή κοι­νω­νία. Πώς τολμάς να μιλάς για απο­ποι­νι­κο­ποί­ηση ναρ­κω­τι­κών, ενώ ακόμα δεν έχεις κατα­φέ­ρει να φτιά­ξεις παιδεία; Από τη στιγμή που δεν ξέρεις τι να κάνεις με την ανεργία; Από τη στιγμή που δεν  υπάρ­χεις πουθενά σε ότι λέγεται πρόληψη και θωρά­κιση παιδιών και  οικο­γε­νειών για τη μάστιγα των ναρ­κω­τι­κών; Μήπως αυτό συμ­φέ­ρει για να μας απο­συ­ντο­νί­σεις από τα σημα­ντικά; Μία απλή ερώτηση κάνω, μην  σε τρο­μά­ζει.

Για ποια κλω­στική και ινδική μου μιλάς; Κάνε μία βόλτα και δες τα παιδιά που ελεύ­θερα πίνουν το τσι­γα­ράκι τους σε αθώα παγκά­κια της γει­το­νιάς με αστυ­νο­μι­κούς δίπλα να κοι­τά­ζουν. Με τον νόμο σου θα ψάχνουν την διαφορά της κλω­στι­κής και της ινδικής; Τους νόμους που δεν έχεις κατα­φέ­ρει να εφαρ­μό­σεις, θέλεις απλώς να καταρ­ρί­ψεις για να μου πετά­ξεις άλλο ένα καλο­στη­μένο σχέδιο στα μούτρα. Ομολογώ, ότι πρό­κει­ται για σατα­νικό σχέδιο. Και μετά τι θα κάνεις; Θα αρχί­σεις εκστρα­τείες  για την κάνναβη  «μην οδη­γείτε όταν έχετε πιεί» και «το κάπνι­σμα σκο­τώ­νει»;

Να δεχτώ και να με πείσεις για το καλό του πράγ­μα­τος, για ιατρι­κούς λόγους. Δημιούρ­γησε μου παιδεία, θωρά­κισέ με δομές και πρόληψη και μετά έλα να μου μιλή­σεις για απο­ποι­νι­κο­ποι­ή­σεις. Κι επειδή καί­γε­σαι για το ιατρικό καλό μας, λει­τούρ­γησε πρώτα καμιά Μονάδα Εντα­τι­κής Θερα­πείας για παιδιά να μην πεθαί­νουν στο ελι­κό­πτερο πάνω απ’ το Αιγαίο, φρό­ντισε να υπάρχει γιατρός ακόμη και στο πιο μικρό νησάκι, φρό­ντισε να μην ξεμέ­νουν καρ­κι­νο­πα­θείς από φάρμακα (λίγα κραχτά παρα­δείγ­ματα από τη δια­λυ­μένη Υγεία) και μετά έλα να μου μιλή­σεις τι κάνουν οι πολι­τι­σμέ­νες χώρες με την κάνναβη για ιατρι­κούς λόγους.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Mike Tzimos

    Πρέπει να έχεις μερίδιο από το εμπόριο ναρκωτικών .. αλλιώς δεν εξηγείται το παραλήρημα σου.. σε μια χώρα χωρίς παιδεία.. όπου ο λαός πάσχει.. και δεν θέλεις να αλλάξει τίποτα σε αυτό το χάλι.. ( σταματά να βγάζεις χαρτζιλίκι από τα ναρκωτικά βρες άλλο τρόπο να βγάζεις φράγκα ) τα θύματα τελείωσαν