ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επισπεύδονται οι εργασίες στην Καλλιθέα. Δικαιολογημένη η ακύρωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
έργα Καλλιθέα

Τις εργα­σίες συντή­ρη­σης στο συγκρό­τημα της Καλ­λι­θέας, επέ­βλεψε την Τρίτη 19 Δεκεμ­βρίου, ο Δήμαρ­χος Ρόδου κος Φωτης Χατζη­διά­κος, στο πλαίσιο βελ­τί­ω­σης και ανα­βάθ­μι­σης της εικόνας και λει­τουρ­γίας του σημα­ντι­κού μνη­μείου του νησιού μας.
Παρου­σία του Προ­έ­δρου της ΔΕΡΜΑΕ κου Γιώργου Κακούλη, ο κος Χατζη­διά­κος επέ­βλεψε μία σειρά εργα­σιών που αφορούν τα έργα: ‘’Αντικατάσταση στεγάνωσης-υγρομόνωσης και μικρο­ε­πι­σκευές, στο κτι­ριακό συγκρό­τημα του δια­τη­ρη­τέου μνη­μείου της Καλλιθέας’’ και ‘’Διάστρωση τμή­μα­τος περι­βάλ­λο­ντα χώρου της μεγάλης ροτό­ντας των ‘Πηγών Καλ­λι­θέας Ρόδου’ με αρχι­τε­κτο­νικό σκυ­ρό­δεμα τύπου ΙΝΤΕRTOP’’, μετά την έγκριση των σχε­τι­κών μελετών από την Υπη­ρε­σία Τεχνι­κών Έργων & Νεω­τέ­ρων Μνη­μείων της Εφο­ρείας Αρχαιο­τή­των Δωδε­κα­νή­σου. Επι­πρό­σθετα η ΔΕΡΜΑΕ, έχει εκπο­νή­σει μελέτη και ανα­μέ­νει την έγκριση από την Εφορεία Αρχαιο­τή­των Δωδε­κα­νή­σου, για την έναρξη εργα­σιών γενικής ανα­καί­νι­σης των χώρων υγιει­νής του μνη­μείου, με την πρό­βλεψη πρό­σβαση σε άτομα με Ειδικές Δεξιό­τη­τες (ΑΜΕΑ). Πρό­κει­ται για το τέταρτο κατά σειρά έργο που θα εκτε­λε­στεί την τρέ­χουσα χρονική περίοδο, δεδο­μέ­νου και του έργου «Επι­σκευή, συντή­ρηση και ανα­νέ­ωση των χρω­μα­τι­σμών των ξύλινων περ­γκο­λών», που έχει ολο­κλη­ρω­θεί, στο πλαίσιο της συνο­λι­κής συντή­ρη­σης και ανα­βάθ­μι­σης των χώρων του μνη­μείου. Παράλ­ληλα σε καθη­με­ρινή βάση πραγ­μα­το­ποιού­νται παρεμ­βά­σεις σε τοπικά σημεία του περι­βάλ­λο­ντα χώρου (πλα­κό­στρωτο, διά­δρο­μοι, μικρές γέφυρες), που απαι­τεί­ται η άμεση συντή­ρησή τους.
Ο συνο­λι­κός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός των υπό εξέλιξη έργων, ανέρ­χε­ται στο ποσό των εβδο­μή­ντα χιλιά­δων (70,000) ευρώ και η χρη­μα­το­δό­τηση γίνεται από ιδίους πόρους.
Σύμφωνα με τον προ­γραμ­μα­τι­σμό της ΔΕΡΜΑΕ, οι εργα­σίες συντή­ρη­σης ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θούν στα τέλη Ιανουα­ρίου του 2018. Μέχρι το πέρας των εργα­σιών, το μνημείο θα παρα­μεί­νει κλειστό. Για το λόγο αυτό η ΔΕΡΜΑΕ, ζητά την κατα­νό­ηση των συμπο­λι­τών και ειδι­κό­τερα των μικρών παιδιών, αφού λόγω των εκτε­λού­με­νων έργων, ανα­βάλ­λο­νται όλες οι εορ­τα­στι­κές εκδη­λώ­σεις των Χρι­στου­γέν­νων και της Πρω­το­χρο­νιάς, για λόγους ασφά­λειας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.