ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βράβευση της Μαριλένας Σωκιανού – Συνεχίζεται η παρουσία του Σπιτιού στη Διοίκηση της EUNET

news room 2 λεπτά ανάγνωση
45

Στην ετήσια Γενική Συνέ­λευση και Συνέ­δριο του Ευρω­παϊ­κού Δικτύου για την Εκπαί­δευση και την Επι­μόρ­φωση – EUNET συμ­με­τείχε τετρα­με­λής απο­στολή από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, και συγκε­κρι­μένα ο Πρό­ε­δρος του Δ.Σ., Μιχάλης Καβου­κλής, η Επίτιμη Πρό­ε­δρος του Σπιτιού και μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου της EUNET, Μαρι­λένα Σωκια­νού και τα μέλη του Δ.Σ. του Σπιτιού, Μαρία-Ελίζα Θεο­δώ­ρου και Γεώρ­γιος Μηνάς.

Η Γ.Σ. και το συνέ­δριο της EUNET πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στη Βου­δα­πέ­στη της Ουγ­γα­ρίας στις 19 με 22 Οκτω­βρίου 2017 και μεταξύ άλλων περιε­λάμ­βανε τις εργα­σίες των εργα­στη­ρίων του δικτύου αλλά και αρχαι­ρε­σίες.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέ­λευ­σης, ο Πρό­ε­δρος της EUNET, κος Richard Stock, βρά­βευσε την Ιδρυ­τική και Επίτιμη Προέδρο του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο και απερ­χό­μενο μέλος του Δ.Σ. του Ευρω­παϊ­κού Δικτύου, κα Μαρι­λένα Σωκια­νού, για τα δέκα χρόνια προ­σφο­ράς της για μια Ενωμένη Ευρώπη! Η κα Σωκια­νού θήτευσε στο Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο από το 2007 έως και 2017, υπη­ρε­τώ­ντας και ως μέλος αλλά και ως εκλεγ­μένη Αντι­πρό­ε­δρός του. Αντί­στοι­χες βρα­βεύ­σεις έλαβαν και τα άλλα δύο απο­χω­ρή­σα­ντα μέλη του Δ.Σ. Hanns Christhard Eichhorst και Wolfgang Forthofer.

Κατά τη διάρ­κεια της Γ.Σ. το Δίκτυο μεγά­λωσε ακόμη περισ­σό­τερο, καλω­σο­ρί­ζο­ντας νέα μέλη, φθά­νο­ντας πλέον τα 78 μέλη σε 25 χώρες της Ευρώπης. Στις εκλογές που ακο­λού­θη­σαν για την ανά­δειξη του νέου Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου, μέλος του Δ.Σ. ανα­δεί­χθηκε ο Πρό­ε­δρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, Μιχάλης Καβου­κλής, δια­τη­ρώ­ντας την εκπρο­σώ­πηση της Ρόδου, της Ελλάδας και του Ευρω­παϊ­κού Νότου, στο επτα­με­λές όργανο διοί­κη­σης, ενός από τους σημα­ντι­κό­τε­ρους φορείς προ­ώ­θη­σης της Ευρω­παϊ­κής Ταυ­τό­τη­τας, ο οποίος συμ­με­τέ­χει ως παρα­τη­ρη­τής σε διάφορα όργανα της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης και του Συμ­βου­λίου της Ευρώπης, και συμ­με­τέ­χει στις κεντρι­κές αξιο­λο­γή­σεις και ανα­μορ­φώ­σεις προ­γραμ­μά­των όπως το Erasmus+. Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της EUNET είναι:

Πρό­ε­δρος: Richard Stock, Scy-Chazelles, Γαλλία

1ος Αντι­πρό­ε­δρος (Ταμίας): Christian Höfer, Bonn, Γερ­μα­νία

2η Αντι­πρό­ε­δρος: Lana Mayer, Vukovar, Κροατία

3ος Αντι­πρό­ε­δρος: Kamil Sládek, Bratislava, Σλο­βα­κία

4ος Αντι­πρό­ε­δρος: Karsten Lucke, Bad Marienberg, Γερ­μα­νία

Μέλος: Μιχάλης Καβου­κλής, Ρόδος, Ελλάδα

Μέλος: Sanna Eliasson, Gävleborg, Σουηδία

Παράλ­ληλα, στη Βου­δα­πέ­στη συνε­δρί­ασε για πρώτη φορά το συντο­νι­στικό όργανο της δράσεις READ IT – Active citizens in rural areas, στην οποία συμ­με­τέ­χουν φορείς από έξι χώρες: Γαλλία, Γερ­μα­νία, Σουηδία, Πολωνία, Κάτω Χώρες και Ελλάδα (μέσω του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο) και σκοπό έχει την ανά­δειξη και ανταλ­λαγή καλών πρα­κτι­κών από άτομα που ζούν σε αγρο­τι­κές και απο­μα­κρυ­σμέ­νες περιο­χές και η ενί­σχυση σε αυτές τις περιο­χές της ανά­πτυ­ξης και βιω­σι­μό­τη­τάς τους. Σημα­ντική η συμβολή του Σπιτιού στο συγκε­κρι­μένο έργο, καθώς προωθεί την διά­σταση της νησιω­τι­κό­τη­τας στους στόχους του προ­γράμ­μα­τος. Το πρό­γραμμα χρη­μα­το­δο­τεί­ται από το Erasmus+, περι­λαμ­βά­νει τέσ­σε­ρις διε­θνείς συνα­ντή­σεις (Γαλλία, Σουηδία, Ελλάδα / Ρόδο και Πολωνία) και διά­φο­ρες τοπικές ενέρ­γειες. Περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες θα ανα­κοι­νω­θούν σύντομα. Σημα­ντική ήταν η συμ­με­τοχή και σε άλλα εργα­στή­ρια του συνε­δρίου, με νέες συνερ­γα­σίες να προ­κύ­πτουν, που θα απο­φέ­ρουν σύντομα υλικό και στα ελλη­νικά, π.χ. στον χώρο του e-Twinning.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.